کانال تجارب طب اسلامی و ایرانی:
شیر ;
شیر دارای ۳ جزو تشکیل دهنده است
۱. ماییت (بخش آب شیر)
۲. دهنیت (بخش چربی شیر)
۳. جبنیت (بخش سفید و املاح شیر) جبنیت و ماییت سرد هستند و بخش دهنیت گرم
اگر شیر کم چرب باشد یعنی سردی بیشتر و اگر چربی بیشتر باشد مصادف با سستی و کرخی در بخش گوارش پس باید شیر هر سه جز را متناسب داشته باشد و برای جوشاندن شیر برای اینکه ماییت آن تبخیر نشود مقداری آب اضافه کنید مثلا برای چهار لیوان شیر نیم لیوان آب با دمای شیر اضافه کنید .
و کسانی که مدعی هستند به دلیل چربی خون نباید شیر چرب بخورند بهتر است اصلا مصرف نکنن چون شیر کم چرب سردی رو تشدید میکند و تولید بلغم بیش از حد کرده و همین بلغم سبب چربی درون بدن،خون و کبد خواهد شد .
وقتی به شیر ادویه مثل زنجبیل یا دارچین میزنید حالت دارویی پیدا میکنه و شیری که چربی آن گرفته شده مناسب افراد گرم مزاج یا کسانی که معده گرم دارند میباشد.
با مصرف زیاد شیر انتظار استخوان سازی و رفع پوکی استخوان نداشته باشید چون ماده وارد شده بیش از حد بر بدن در طب سنتی مخالف ساخت استخوان است و این امر سبب کاهش بافت استخوانی خواهد بود خصوصا مفصل ها .
سردی بیش از حد غلبه مزاج بلغم را بر جسم تحمیل میکند و این بلغم مانع ایجاد خون سازی مفید میشود و رطوبت زیاد سبب بی کفایتی بافتها میشود و قدرت تغذیه مناسب را نخواهد داشت از طرف دیگر مصرف زیاد شیر قدرت هاضمه را ضعیف کرده و هاضمه ضعیف یعنی عدم مناسب جذب خون و جذب ناقص کیفیت مناسب برای بدن را ندارد و تخریب ماده در معده که دچار ضعف شده ایجاد میشود و بخش اندکی از ماده قابل استفاده است.
اگر شیر سردی زیاد شود یعنی ماییت و جنبیت آن سبب عوارض و مشکلات و بیماری سردی خواهد شد و اما اگر گرمی شیر همان دهنیت شیر بیشتر از حد مجاز باشد سنگینی در هضم ایجاد میشود و گرفتگی مجاری گوارشی وکبدی را ایجاد میکند.
در خوردن شیر باید چند نکته را در نظر گرفت:
خوردن شیر سرد مضر است که سبب مشکلات گوارش سردی ذات شیر و سردی عارضی آن خواهد شد
خوردن شیر در فصل بهار و اوایل تابستان که هوا گرم است و گرمای بدن هم بالاست شیر در بدن سریع فاسد میشود و ایجاد عفونت میکند و بیماریهای تب دار ایجاد میکند
شیر را در فصل سرد گرم کرده و با عسل میل کنید .
نکته :زمانی که شخص تب دارد شیر ندهید چون گرمای تب در گوارش سبب شدت تب و عفونت میشود و لطافت شیر دچار فساد در معده میگردد .
کسانی که استعداد عفونت معده دارند در مصرف شیر دقت کنند به دلیل ماییت شیر که بستر عفونت را فعال تر میکند. در زخم های عمیق و شدید خارش های پوستی و برص با خوردن شیر مشکلشان تشدید میشود .
نکته :هر شخصی بیمار شد که خلطی غالب در بدن آن سبب شدن بیماری باشد همه اخلاط شیر در مصرف شیر کمترین مقدار با استفاده از مصلح باشد .
در افراد گرم مزاج یا افرادی که در مناطق گرم زندگی میکنند و مشکلات عصبی دارند افرادی که ام اس ویا فالج (هر فلجی که اعصاب حرکتی درگیر باشد) با مصرف شیر بر شدت اون کمک میکنند.
شیر برای افراد سودا مزاج مناسب است به دلیل رطوبت رسانی اما زیاد روی سبب سردی بر جسم میشود
با شیر =ترشی و شوری تضاد دارد و سبب انعقاد و بسته شدن آن در معده میشود .
شیر با غذاهای زیر با فاصله مصرف شود گوشت، ماهی، تخم مرغ ، پنیر ، پیاز ، تربچه ، میوه ، حبوبات
مصرف شیر در روز و به سمت غروب نرفته باشد
نکته :خوردن شیر قبل از خواب مضر به حاد است که نام آن را هلاک مردن جسم می نامند.
منبع:مخزن الادویه
@Mezajshenasi12 http://Telegram.me/Mezajshenasi12