?درمان کبد چرب?
?درمان کبد چرب?
?آیت الله ضیائی?
?بخش اول?
اقسام بیماری إلتهابی کبد(هپاتیت = کبد چرب):
آ. هپاتیت A = یرقان عادی، ب. هپاتیت B = یرقان پیشرفته، پ. هپاتیت C = یرقان مجهول، ت. هپاتیت D، ث. هپاتیت E
??علائم بیماری کبدی:
۱⃣در مراحل ابتدائیِ بیماریِ کبدی، کاهش سطح هوشیاری، بیدارخوابی شبانه، خواب زیاد روزانه و پرخاشگری وجود دارد،
۲⃣در مراحل حادّ بیماری کبدی، خستگی و تهوّع وجود دارد،
۳⃣در موارد مزمن بیماری کبدی، کاهش اشتها و اسهال وجود دارد
۴⃣در موارد کمکاری کبدی، درد و خارش پوست بدن وجود دارد،
۵⃣در موارد کمکاری پیشرفته کبد، قرمزی کَفِ دست و زردی تمام پوست بدن وجود دارد.
عوامل ایجاد کبد چرب
۱⃣چاقی و إضافه وزن، چربیخون بالا مخصوصاً تریگلیسرید خون.
۲⃣کاهش سریع وزن دادن.
۳⃣دیابت نوع دو (قند شیرین).
۴⃣کمتحرّکیو پُرخوری (که باعث چاقیشکم، ناشـیاز تجمّعچربی و مقدمۀ بیماریهایی مانند: فشارخون، قندخون، مشکلات قلبی و مغزی و بخصـوص کبدی میشـود)و عدمنرمشو عدم ورزش
۵⃣مصرف چربی زیاد و غذاهایچرب (کلهپاچه، جگرسیاه، خامه، سرشیر، روغنجامدو…) و سرخ کردنی و سوء تغذیه و غذای مانده. و مرحوم دکتر سیادتی فوق تخصص بیماری های عفونی گوید: مصرف زیاد سرخ کردنی برای کبد مضرّ است.
۶⃣مصرف روغنهیدروژنه مانند روغنجامدو مصرفچربیاشباع مانند روغن بادامشیرین، روغننارگیلو مصرف روغنصنعتی مانند روغن پالم (روغن درخت نخلروغنی) و روغن صنعتی زیتون (روغنِ فشارِ سوّم زیتون است)
۷⃣تخم مرغ زیاد خوردن، کوکو، ته دیگ، روغن جامد، میوۀ موز و …
۸⃣تجمع چربی در سلول های کبدی و إزدیاد آنزیم های کبدی.
۹⃣مقاومت بدن در مقابل أنسولین (دکتر سیّد حسین هاشمی، کارشناس ارشد یا فوق لیسانس فیزیولوژی انسانی) [أنسولین تزریقی سهنوع ساخته شده: أ. أنسولین شیریرنگ که از گاو گرفته میشود (أنسولین طولانی أثر)، ب. أنسولین کریستال که رنگ آن شفّاف است، ج. مخلوطی از آندو که أخیراً ساخته شده]
?مصرف ألکل (در طب داخلی هاریسون، طب داخلی نلسون، طب داخلی سیسیل، طب داخلی جان اسمیت) و خوردن مَست کنندهها.
?۱۱اسانسهای شیمیائی، فست فودها، کافئین زیاد
?۱۲آب آلوده، شیر مانده، جگر مانده، گوشت مانده.
?۱۳٫سموم شیمیائی و آفتکُشهای شیمیائی (ایجاد سرطانکبد و ایجاد سرطان معده و ایجاد ناباروری و ایجاد کودکان ناقصالخلقه میکنند)
?۱۴٫ داروهای شیمیایی که بر روی کبد أثر سوء دارد، مثلا دکتر سید وهّاب بُنَـکدار متخصص کلیه و مجاری ادرار گوید: مصرف زیاد آنتیبیوتیک با وجود عفونت داخلی و مصرف آنتیبیوتیک بدون وجود چرک و عفونت داخلی، در هر دو صورت برای کبد و کلیهها، مضرّ است.
?۱۵٫مصرفمُداوِم استامینُوفِن، ضِدِّ تَب، آسپرینو برخی از آنتیبیوتیکها (زمینه ساز هپاتیت و سرطان کبد و… است)
?۱۶٫ زیادهروی در مصرف ریشۀ گیاه کَوَر (کبر)
?۱۷٫دکتر دریانی فوقتخصصکبد گوید: داروهای کورتونو آمپولهای غیر استروئیدی [ضیائی گوید: ۱۵بیماری میآورد که یکیاز آنها کبدچرب است]
?۱۸٫ آب بسیار سرد (به اصطلاح عُرفی آب تَگَری)
?۱۹٫گیاهپاخر (به کبد آسیبمیزندو مصرفزیاد آن سرطانکبد میآورد)
?۲۰٫ جرّاحی بواسیر (باعث ایجاد سرطان کبد)
?۲۱٫ برگو ریشۀ گیاه آذان الحمار (گرچه این گیاه ضِدِّ تومور است ولی مصرفزیاد یا مصرفمداوم آن، سرطانکبد میآورد،و مصرف این گیاه ابتداءً بیماریHVOD یعنی بیماری انسداد ورید کبدی میآورد)
?۲۲٫ زیادهروی در مصرف ذُرّت توأم با کمتحرّکی (باعث ایجاد کبدچرب و بزرگی کبد میشود)،
?۲۳٫ مصرف زیاد رازیانه
?علاج و درمان کبد چرب?
?۱٫ ۵% الی ۱۰% کاهش اضافهوزن زیرنظر کارشناس داشتهباشید
?۲٫ محدودیّت سنجیده در مصرف کالری داشتهباشید، یعنی کودکانچاق نیمکیلو درهفته و بزرگترهای چاق دوکیلو درهفته بیشتر وزن کم نکنند.
?۳٫ کاهش تری گلیسرید خون …
?۴٫ کاهش مقاومت بدن در مقابل أنسولین.
?۵٫ حذف و یا کنترل داروهای مصرفی زیر نظر متخصص.
?۶٫تمشکتازه، توتفرنگی غیر برّاق، کلمبِرُوکلیخام در جیرۀغذائی باشد
?۷٫ مصرف روزانه زرد آلو یا کِشتۀ زرد آلو (بدون گوگِرد) برای تصفیّۀ کبد مفید است (مرحوم دکتر شیخ).
?ایت الله ضیایی?
?بخش دوم?
۸⃣مصرف میوهجات طبیعی رسیدهو سبزیجات تازۀسالم در جیرۀ غذایی روزانه باشد و نان سبوسدار بخورد. در علمتغذیه گویند: ۵ الی ۷ بار، ولی ما میگوییم در ۲۴ساعت، سهبار میوه مصرف شود (یعنی صبح ناشتا: هویج زرد، در بین روز: زردآلو، بعدازغذا: سیب رسیدۀ شیرین) و سهبار سبزی (یعنی کاسنی، کاهو بدونسُس و کلم بروکلی بهمراه غذا)، توجّه داشتهباشید که این میوهجات و سبزیجات علاوه بر فیبر و ویتامینها و أملاح، مواد آنتی اکسیدان هم دارند.
۹⃣آب آشامیدنی سالم تازه ۴ لیوان و آب جوش تازۀ ولرم ۴ لیوان در ۲۴ ساعت نوشیده شود (یعنی هر ۶ ساعت دو لیوان).
?در مناطق خشک و نیمه خشک هر روز خوردن نیم گِرَم زعفران و در مناطق شَرجی و رطوبتی یک گرم (پروفسور ظِلُّ الرّحمان از هندوستان و دکتر سیّد محمّد هاشمی از ایران).
۱۱٫پروفسور ظِلُّ الرّحمان از هندوستان: برگ کاسنی و برگ تاجریزی (عِنَبُ الثَّعلَب) و برگ تُرُب را پودر کرده و به نسبت مساوی مخلوط نمودهو سپس جوشانده و هر ۸ ساعت یک قاشق چایخوری بخورد (دکتر کُردأفشاری گوید:اگر شاهتره به اینترکیب اضافهشود، بهتر است)
۱۲٫ به افرادِ لات و نیمچه لات گوییم: ألکل و مُسکرات نخورید.
۱۳٫ هر روز دو لیوان آب سیب طبیعی تازه، و یک عدد کدو مسمّی (کدو خورشتی) با پوستش مصرف شود.
۱۴٫ از بهترین داروهای طبیعی، سکنجبین عُنصُلی است (دکتر سید احمد ثاقبی، متخصّص ارولوژی و فوق تخصّص نفرولوژی و رئیس دانشکده طبّ سنّتی مشهد).
?علّامه ضیایی گویند طرز تهیّۀ سکنجبین عُنصُلی: ۲ کیلو سرکۀ طبیعی سیب+ ۴ کیلو آب+ نیمکیلو پیاز عُنصُل (پیازموش یا پیازدشتی)، مخلوط شوند و بمدّت یک ساعت جوشانده شوند و سپس ظرف را از روی شُعله برداشته، وقتی که از جوشش افتاد، و هنوز گرم است، صاف شود و مخلوط با ۵ کیلو عسل طبیعی شود.
۱۵روغن زیتون خوراکی (فشار اوّل پِرِسِیِ سرد) در جیرۀ غذائی باشد (یک قاشق غذاخوری با ناهار و یک قاشق غذاخوری با شام).
۱۶٫ حجامت خاص از لالۀ گوش یکبار توصیه میشود.
۱۷٫ هر روز خوردن نصف استکان تا یک استکان عرق طبیعی شاتره (شاهتره) [دکتر کُرد افشاری، استاد دانشگاه].
۱۸٫ دکتر سید محمد هاشمی: گیاه خارمریم [= عَلیَص=عُلَیَّص از تیرۀ مرکبان] دارای مادّۀ مؤثّرهای به نام سیلیمارین باعث أفزایش مادّه گلوتاتیون در کبد میشود که محافظت کنندۀ کبد (از صدماتی که بر اثر سموم ایجاد میشود) میباشد. توجّه: شوهران و همسران جوان، زیادهروی در مصرف خارمریم نکنند؛ زیرا عقیمی و ناباروری میآورد.
۱۹٫ مصرف تَه نشین سرکۀ سیر (نصف استکان)
۲۰٫ هر روز ۷ برگ سبزی کاسنی بخورد (کاهش دهنده حرارت صفراوی، نوسازی یاختههای کبدی، درمان یرقان)
۲۱٫ سوپ جعفری و جوشاندۀ ریشۀ جعفری (خانم مهندس نبیّ)
کبد چرب ناشی از چاقی و إضافه وزن:
علائم کبد چرب ناشی از چاقی و إضافه وزن: ۱ـ وجود خستگی، ۲ـ إحساس پُریِ معده، ۳ـ بیحالی مُفرِط، ۴ـ مشکلات گوارشی (دل پیچه، قرقرههای شکمی و رودهای)
?درمان کبد چرب ناشی از چاقی و إضافه وزن : ۱ـ کاهش وزن، ۲ـ کاهش دریافت موادّ غذایی پُرکالری، ۳ـ نرمش، ورزش، تحرّک کافی، ۴ـ داشتن رژیم غذایی سالم (یعنی: الف. کم چرب، ب. کم مصرف کردن پروتئین حیوانی، ج. بیشتر مصرف کردن سبزی کاسنی، کلم بروکلی خام، کاهو بدون سُس و شاهتره به همراه غذا)
?درمان کبد چرب?
?ایت الله تبریزیان?
بیشتر بیماری مربوط به کبد و چربی کبد به نحوه ی خوردن اب بستگی دارد. در شب ایستاده اب خوردن و تند تند اب خوردن و وسط غذا اب خوردن باعث چربی کبد میشود.همچنین استفاده ازروغن های نباتی و یا روغن های جامد امروزی سبب ابتلا به کبد چرب میشود.
?نشانه های کبد چرب?
?ترک روی زبان
?فشار اوردن کبد به قفسه ی سینه
?درد سمت راست شکم(جایی که کبد وجود دارد)
?درمان کبد چرب?
خوردن دم کرده ی سنای مکی
چراکه دم کرده ی سنای مکی تمام چربی های بدن و شکم را دفع میکند .خوردن سنای مکی پشت سرهم یبوست شدید می اورد و باید با فاصله ی سه روز تا یک هفته مصرف شود چرا که مسهل پشت مسهل خوب نیست.
?درمان کبد چرب?
?دکتر ابوالحبیب ?
عرق شاهتره + عرق کاسنی +سکنجبین (از هر کدام یک استکان در طول ۲۰ تا ۲۵ روز هر صبح ناشتا خورده شود) .
?درمان نارسایی کبد، ضعف و ناتوانی کبد وکبد چرب?
شاهتره ۱۵ گرم + زرشک ۱۰ گرم+ عناب ۱۰ گرم + ریشه کاسنی ۳۰ گرم + ناخنک ۳۰ گرم + ریشه ایرسا ۳۰ گرم + خارخاسک ۳۰ گرم
روزانه یک قاشق مرباخوری از پودر مخلوط فوق را در دو لیوان آب جوشانده، صاف کرده و قبل از هر غذا یک سوم از آن را میل کنید. (ایرسا= زنبق)
?درمان کبد چرب?
?دکتر خیراندیش ?
یکی از شایع ترین علل آن خوردن آب بین غذا و خوردن آب یخ در سایر اوقات می باشد.
درمان این بیماری ۶ ماه تا یک سال طول می کشد که اولین درمان ان ترک آب خوردن بین غذا و آب یخ میباشد.
مصرف سرکه انگبین (یک واحد سرکه انگور به اضافه ی ۲ واحد عرق نعناع به اضافه ی۲ واحد عسل)یک قاشق غذاخوری از ترکیب مواد مذکور را بایک لیوان آب مخلوط کرده و یک ساعت بعد از شام میل شود.
بعد از سه ماه از مصرف کردن سرکه انگبین ماهی یک بار حجامت عام انجام دهید.
?کبد چرب الکلی?
درمان:سرکه انگبین عنصلی یا اگر سرکه انگبین عنصلی نبود سرکه انگبین پیاز زعفرانی که فرح بخش است و سودا زدای مغز ودرمان کبد چرب می باشد مصرف کنید.