آخرین مطلب

آیا تونل های ضدعفونی کننده برای از بین بردن کامل ویروس کرونا مناسب هستند؟

⁉️⁉️آیا تونل های ضدعفونی کننده برای از بین بردن کامل ویروس کرونا مناسب هستند؟

🔶️🔶️مدتی است دنیا با ویروس کرونا دست و پنجه نرم می‌کند. این ویروس از طریق تنفس و تماس منتقل می‌شود و همین امر کنترل آن را دشوار کرده است. یکی از راه هایی که برای کنترل این ویروس در محیط های شهری و بویژه در مکان های شلوغ مانند ادارات و مراکز خرید استفاده می شود، تونل های ضد عفونی است.

🔶️🔶️این تونل ها به شکلی طراحی شده اند که به محض نزدیک شدن فرد به آنها، با توجه به سنسورهای نصب شده از زوایای مختلف، شروع به پاشیدن مواد ضدعفونی کننده روی تمامی بدن فرد می کنند. سوالی که مطرح است این است که آیا تونل های ضدعفونی کننده برای از بین بردن کامل ویروس مناسب هستند؟

🔶️🔶️بر اساس شواهد موجود، برخی متخصصین به کارایی این تونل ها سخت انتقاد می کنند. نگرانی اصلی آنها اثر مواد شیمیایی مورد استفاده در این تونل ها برای ضدعفونی است چرا که آنها اعتقاد دارند مایع سفید کننده یا آب اکسیژنه رقیق شده ممکن است پس از یک دوره زمانی اثرات نامطلوبی روی افراد ایجاد نماید.

🔶️🔶️چالش دیگر این است که مواد ضدعفونی مورد استفاده در این تونل ها باید با نسبت صحیح و ایمن رقیق شوند. خطای انسانی در این خصوص می تواند منجر به مشکلات سلامتی مانند خارش، تحریک چشم و مشکلات تنفسی یا تنگی نفس شود.

🔶️🔶️ایراد بعدی متخصصین، نحوه دفع فاضلابی است که حجم زیاد مواد ضدعفونی کننده ایجاد می کنند.

🔶️🔶️همچنین محققین عقیده دارند این تونل ها ممکن است حس کاذبی از ایمنی به مردم داده و باعث شوند افراد فاصله گیری فیزیکی و شستن دست ها را مورد غفلت قرار دهند.

🔶️🔶️از طرف دیگر این تونل ها نمی توانند محافظتی برای افراد مبتلا به کووید ۱۹ (علامت دار یا بدون علامت) ایجاد کند و آنها پس از عبور از تونل همچنان ناقل بیماری خواهند بود. برخی از محققین، این تونل ها را فاقد اساس علمی دانسته و نسبت به کارایی آنها انتقاد دارند.

🔶️🔶️جنبه های ایمنی و اثربخشی تونل های ضدعفونی نیز باید به دقت مورد سنجش قرار گیرد. جنبه ایمنی باید مورد تاکید قرار گیرد زیرا چشم، دهان و پوست بدن افراد داخل این تونل ها حدود ۱۰ تا ۲۰ ثانیه در معرض مواد شیمیایی قرار می گیرد. جنبه اثربخشی نیز از این نظر اهمیت دارد که باید مطمئن شد ویروس کاملا از بین می رود. در این تونل ها اغلب از الکل و آب ژاول (سفید کننده) برای ضدعفونی استفاده می شود.

🔶️🔶️سازمان جهانی بهداشت در یک بیانیه رسمی در فوریه ۲۰۲۰ اعلام کرده است که مواد ضدعفونی کننده با پایه الکل و کلر نباید روی بدن افراد اسپری شوند، زیرا می توانند به غشای مخاطی چشم ها و دهان آسیب وارد نمایند.

🔶️🔶️ بنابراین استفاده از این مواد در تونل ها خطراتی برای سلامتی داشته و تخلف از قوانین سازمان جهانی بهداشت به شمار می آید.

🔶️🔶️اثربخشی این تونل ها نیز هنوز مورد بحث است، زیرا برای از بین رفتن کامل ویروس ها، دو فاکتور غلظت ماده ضدعفونی کننده و زمان تماس با این ماده مهم است. طبق تحقیقات موجود، برای از بین بردن کامل ویروس کرونا حدود ۱۰ دقیقه زمان لازم است و با توجه به این موضوع، اثربخشی تونل ها مورد تردید بوده و ممکن است تنها حس کاذبی از ایمنی را ایجاد کنند.

🔶️🔶️تونل های ضدعفونی کننده نه تنها کمکی به پیشگیری از کووید ۱۹ نمی کنند بلکه ممکن است باعث ایجاد آسیب هایی در افراد شوند.

🔶️🔶️راه های مؤثر برای پیشگیری از انتشار کووید ۱۹ شامل فاصله گیری فیزیکی، پوشیدن ماسک (بویژه برای افراد مبتلای علامت دار یا بدون علامت)، شستن مرتب دستها و ضدعفونی کردن سطوح در مناطق عمومی است.

🔶️🔶️اسپری کردن ماده ضدعفونی کننده روی فرد مبتلا، نمی تواند سرفه و عطسه او را متوقف کرده و از فرستاده شدن ویروس به هوا جلوگیری کند. همچنین اسپری کردن روی فرد سالم نمی تواند لایه ای نامرئی فراهم کرده و فرد را از ویروس محافظت کند.

#کووید۱۹
#تازه_های_علمی_کرونا

منبع: دانشکده بهداشت و موسسه ملی تحقیقات سلامت

@Drmirghazanfari

//////////////////////////////////////

⁉️آیا دگزامتازون اولین درمان کرونا هست؟ قطعا نه

⁉️دگزا در همه مراحل کرونا موثر است؟ نه فقط در فاز۳ که مشکل التهاب شدید وجود دارد میتواند موثر باشد.

‌⁉️آیا تاکنون از این دارو استفاده نمیشده؟ در اکثر ای سی یو های کشورمان و بسیاری از کشورهای جهان در فاز سوم کرونا در بیماران کرونای دچار طوفان التهابی این دارو و سایر کورتون ها مصرف میشده است.

⁉️آیا در همه بیماران کرونا خوب است؟ در مرحله اول کرونا میتواند با تضعیف سیستم ایمنی شما منجر به ابتلای شدیدتر به بیماری و حتی مرگ شما شود.

⁉️آیا از کرونا پیشگیری میکند؟ در صورت مصرف خودسرانه به عنوان پیشگیری احتمال ابتلای شما را به کرونا را بالاتر برده در صورت ابتلا احتمالا به علت تضعیف سیستم ایمنی شما به فرم شدیدتری از کرونا مبتلا می شوید.

⁉️آیا دگزا داروی کروناست؟ قطعا نه. در مرحله شدید بیماری در فاز سه کرونا عوارض ناشی از کرونا را میتواند تخفیف دهد.

⁉️آیا به همه کمک میکند؟ در فردی که ریه تخریب شده باشد کمک خاصی نخواهد کرد.

⁉️در چه بیمارانی دگزا جواب داده است؟
در بیمارانی که زیر ونتیلاتور یا اکسیژن درمانی بوده اند و آسیب ریوی داشته اند.

✍️دکتر صفری

@Drmirghazanfari

/////////////////////////////////////

🔴 سازمان غذا و داروی آمریکا، مجوز استفاده اضطراری از کلروکین و هیدروکسی کلروکین را برای درمان کوید۱۹ لغو کرد.

@Drmirghazanfari

//////////////////////////////////////

📚📚📚📚📚🔰غفلت از پتانسیل بالای طب سنتی ایرانی در درمان بیماری های عجیب، جدید، حاد، خطرناک و کشنده

🖋به قلم سید مهدی میرغضنفری، پزشک، متخصص فیزیولوژی و پژوهشگر طب سنتی

🔷️طب سنتی و مکمل تنها برای درمان یبوست و نفخ مفید نیست بلکه پتانسیلی برای درمان بیماری ها در تمام ادوار از زمان ابن سینا تا به امروز و حتی آینده را دارد و برخلاف برخی از ادعاها این طب تاریخ گذشته نیست. کما اینکه در بحث درمان بیماران مبتلا به ویروس کرونا در چین طب سنتی کمک شایانی به درمان بیماران کرده است.

🔷️ادغام طب سنتی در سیستم بهداشت و درمان کشور بسیار مهم است به این معنی که به طور جدی و در کنار طب رایج و نه در مرتبه ای بسیار پایین تر و زیرپای طب رایج در درمان بیماران استفاده شود. تا چه زمانی قرار است طب سنتی بومی، قوی و غنی زیرپای طب رایج وارداتی گذاشته شود؟ در کشور چین طب سنتی اگر نگوییم بالاتر از طب رایج، دوشادوش طب رایج در تمام عرصه ها از جمله ارائه ی خدمات بهداشتی و درمانی و پوشش بیمه ای، آموزش و تربیت دانشجویان و پژوهش و درمان بیماران استفاده می شود. اما در ایران هنوز اطبای طب سنتی در حال پاسخ به این سوال هستند که آیا طب سنتی خوب است یا بد ؟‌ طب سنتی ایرانی هنوز مورد هجمه قرار میگیرد.

🔷️متاسفانه در کشور ما داروهای طب سنتی ایرانی و خدمات طب مکمل مانند ماساژ، بادکش و حجامت تحت پوشش بیمه قرار ندارد. تنها ویزیت متخصصانی که دارای مدرک PhD طب سنتی هستند توسط بیمه ها پرداخت می شود.

🔷️دکتر رضا ملک‌ زاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت سال گذشته در نامه ای به پزشکان این اختیار را داد تا با مسولیت و صلاحدید خود از هر درمانی که عارضه ای برای بیمار ایجاد نکند برای بیماران استفاده کنند. بنابراین پزشکان می توانند به طور رسمی و قانونی از طب سنتی ایرانی نیز در درمان بیماران خود بهره ببرند.

🔷️همچنین وزیر بهداشت دکتر سعید نمکی در نامه ای به دبیر ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا خواستار ورود طب سنتی ایرانی به کمک به درمان بیماران شد، اما علیرغم نامه ی دکتر نمکی به ستاد مدیریت کرونا هنوز هیچ دستوری مبنی برالزام استفاده از طب سنتی در کنار طب رایج در کمک به درمان بیماران مبتلا به کرونا در بیمارستان ها صادر نشده است. متاسفانه تا کنون تقریبا هیچ بیمارستانی و هیچ مرکز رسمی کشویر اجازه ورود طب سنتی آکادمیک به کمک درمان کرونا نداده است.

🔷️این درحالیست که سازمان جهانی بهداشت نیز در جلسه ی خود با خبرنگاران در تاریخ ۲۶ اسفند ۹۸ در پاسخ به خبرنگار ایرانی اعلام کرد استفاده از طب سنتی در کمک به درمان بیماری کرونا می تواند موثر باشد.

🔷️همچنین چندین ویدئوکنفرانس توسط دفتر طب ایرانی با پزشکان چینی در خصوص مهار و درمان کرونا و آگاهی از نتایج قابل توجهی که بهره‌گیری از قابلیت‌های طب سنتی در کنار طب رایج در بهبود روند درمان بیماران مبتلا به کرونا در کشور چین داشته است برگزار شده است.
و نیز کتابی درباره نبرد کشور چین علیه بیماری کرونا تحت عنوان «مبارزه با کووید-۱۹، چین به حرکت درمی آید»، روز یکشنبه منتشر شد.

🔷️در این کتاب موفقیت چین در امر مقابله با ویروس کرونا به چند دلیل نسبت داده شده که مهمترین آنها اتخاذ استراتژی «مراکز درمان موقت» برای رسیدگی به موارد اپیدمیک و اتکا به طب سنتی چین که در ۹۲ درصد موارد مبتلا مورد استفاده قرار گرفت، عنوان شده است.

🔷️حال با توجه به همه ی مواردی که عنوان شد تا چه زمانی قرار است استفاده از طب سنتی ایرانی را نه تنها در درمان کووید ۱۹ بلکه تمامی بیماری ها به تعویق بیاندازیم؟

@Drmirghazanfari