آخرین مطلب

گوشت اردک و خاصیت آن و روش پخت آن

📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚🔰 #گوشت_اردک ؛ خواص و روش پخت

🔹بط یا اردک گوشت بسیار گرمی دارد بطوریکه در کتاب مخزن الادویه ذکر شده است “گرمترین طیور اهلی” است.
🔸در بدن افراد سردمزاج می تواند احداث گرمی کند و در بدن گرم مزاجان ایجاد تب نماید.
🔹این گوشت، کثیرالغذا است و خون غلیظی تولید می کند و دیرهضم و نفاخ است.
🔸اگر خوب هضم شود بدن را فربه می کند و مبهی است، یعنی افزایش میل جنسی ایجاد می کند ولی اگر هضم خوبی نیابد یا خوب پخته نشود سبب سردرد و نفخ می گردد.
🔹برای بیماران قلبی و سرفه و گرفتگی صدا، دل درد مزمن و لکنت زبان و دردهای بدن که ناشی از سردی است، مفید است.
🔸 پیه آن بهترین و بانفوذترین پیه برای روغن مالی بدن است و گرم و لطیف و محلل است.

🌀روش پخت:

💠برای پخت این گوشت باید دو سه بار با آب جوشاند و آب آنرا دور ریخت تا زهومت آن (طعم ماهی و بدطعمی) زایل شود، سپس با سیر و پیاز و ادویه گرم بخصوص زنجبیل طبخ شود.
💠افزودن یک قاشق سرکه یا سکنجبین موقع طبخ به رفع مضرات آن کمک می کند. ادویه مصلح گوشت اردک، سُداب و کرفس و پونه است.
💠 با گوشت اردک می توان اسفیدباج درست کرد؛ گشنیز و کرفس و سُداب و پیاز و سیر خشک را در جوف آن می نهند و با نخود و تره و دارچین خوب می پزند و از خواص بی نظیر این اسفیدباج بهره مند می گردند.

⚠️ دقت کنید خوردن گوشت اردک وحشی یا صحرایی در کتب طب سنتی ایران منع شده است.

🖊دکتر محبوبه ابریشم‌کار ( متخصص طب سنتی ایران)

#انجمن_علمی_طب_سنتی_ایران

👉 @persianmedicine 👈

📚تخم اردک و مرغابی غلیظ و دیر هضم بوده و استفاده طولانی مدت از آن توصیه نمی گردد

ارزش غذایی آن نیز کمتر از تخم مرغ است
پیوستن به کانال ایتا👇
https://eitaa.com/MohammadRezaSaffari

///////////////////////////////////////////////

🔰گوشت اردک بهتر است یا غاز؟

🔹معمولا شهرنشین‌ها گوشت اردک و غاز را کمتر مصرف می‌کنند، اما اهالی روستا که اغلب از پرورش‌دهندگان این نوع طیور هستند از مصرف‌کنندگان اصلی آن‌ها هم محسوب می‌شوند.

🔸طبیعت گوشت اردک گرم و هضم سختی دارد البته بال‌های آن راحت‌تر هضم می‌شود.

🔹با توجه به این که گوشت این پرنده بوی زُهم دارد و مورد پسند برخی افراد نیست بهتر است قبل از پخت چندبار در آب جوشیده و آب آن دور ریخته شود تا بدبویی آن کم شود.
🔸به عقیده اطبای سنتی، گوشت اردک خون را غلیظ و بدن را چاق می‌کند و اگر خوب پخته شود بهترین گوشت برای افزایش قدرت باروری به‌شمار می‌رود. توصیه بر این است که این گوشت با ادویه گرم طبخ شود.

🔹بد نیست بدانید پیه و چربی اردک برای ترمیم زخم موثر بوده و جالب است بدانید طبیعت گوشت غاز بسیار گرم‌تر، اما خاصیت غذایی کمی دارد، دیر هضم است، اما اگر خوب پخته شود موجب دفع سنگ کلیه و مثانه می‌شود و مصلح آن آب انار است.

🔸تخم اردک نسبت به تخم‌مرغ دیرهضم‌تر و خاصیت کمتری داشته و چاق‌کننده است. در منابع طب سنتی عقیده بر این است که زرده نیم‌برشت تخم‌غاز برای افزایش عقل و حافظه و رفع فراموشی موثر است.

🖋 دکتر زهرا سرباز حسینی (متخصص طب سنتی ایرانی)

#انجمن_علمی_طب_سنتی_ایران

👉 @persianmedicine 👈
🌐 www.itma.ir