هوالشافی
#نان خشک/ سم آفلاتوکسین/ علوم آزمایشگاهی
رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه شهید بهشتی دکتر محمد اسماعیل اکبری گفت:
میزان آفلاتوکسین نان خشک های کپک زده آنقدر نیست که موجب سرطان شود. آفلاتوکسین از نوعی قارچ تولید می شود که در اثر رطوبت در برخی مواد غذایی مانند غلات و خشکبار و نان خشک ایجاد می گردد
نگرانی که برخی متخصصین در شبکه ها و رسانه ها در اذهان مردم ایجاد می کنند به این دلیل است که در موش ها ایجاد سرطان کرده است. دکتر محمد اسماعیل اکبری گفت:
مقدار سم آفلاتوکسین در نان های خشک در حد مجاز است و آنقدر نیست که بتواند از طریق دام و شیر و گوشت آن به انسان سرایت کند
طب سنتی گرچه نتایج علوم آزمایشگاهی را محترم و مورد نیاز علوم طبی می داند اما به دیدگاه نامطمئن علوم آزمایشگاهی انتقاد دارد. چون این علوم جزء نگر هستند و باید تحت نظر مکاتب طبی دیگر مانند طب سنتی مورد بررسی قرار گیرند
نان خشک قرن هاست که برای خوراک دام مورد استفاده قرار گرفته است همینطور غلات و کاه و علوفه
آیا شیوع سرطان در گذشته مانند زمان ما بوده است
در حالیکه شیوع بی سابقه سرطان بیشتر مربوط به چند دهه اخیر و تسلط کامل سبک تغذیه غربی بر زندگی مردم است
نتایج علوم آزمایشگاهی باید با نظر حکما و اندیشمندان طب سنتی مورد بررسی قرار گرفته و پس از تأیید منتشر شود
اظهارات علمی مانند مصرف ویتامین ها و کمبود ویتامین ها بعنوان علت بیماری ها و مواد معدنی مانند کلسیم و آهن و روی و پتاسیم و منیزیوم و غیرو و عدم جذب آهن توسط چای و توصیه به خوردن ماهی بخاطر امگا ۳ و استفاده از کلمه آنتی اکسیدان بدون تأیید طب سنتی اعتباری ندارد
از سوی دیگر از متخصصین می پرسیم چرا از ضررهای نان های صنعتی همچنین در مورد اضافه کردن مواد معدنی به نان ها و عوارضی که هنگام پختن نان ایجاد می شود و خودتان می گویید موجب سرطان زایی می گردد حرفی نمی زنید
در مورد نان کپک زده هم توصیه ما به متخصصین و رسانه ها این است که فرهنگ خوب خشک کردن نان ها را به مردم آموزش دهید همانطور که فرهنگ بازیافت زباله ها را تبلیغ می کنید
توجه کنید که استفاده از نان خشک از شغل های بومی و نهادینه شده مردم بخصوص مردم شریف کم در آمد جامعه ماست. پس بهتر است به فرهنگ سازی برای رفع اشکال بپردازید
استاد #سیدمحمد_موسوی
https://telegram.me/s_m_mousavi_peykshafa