نارنج از دیدگاه طب ایرانی سرد و خشک بوده ولی پوست زرد و شکوفه آن گرم و خشک می باشد.
نارنج در تسکین سرفه و گلودرد موثر است ،کافی است یک عدد نارنج را نصف کرده،هسته ها را خارج نموده و روی آن پودر نبات بریزید،سپس در ظرفی کوچک با مقداری آب، آن را بپزید.
اب نارنج حاوی ویتامین C و آنتیاکسیدان بوده ودر افزایش ایمنی بدن بخصوص در فصول سرد سال موثر می باشد.
همچنین در کاهش فشارخون بالا و رفع استرس بسیار موثر می باشد.
عرق بهار نارنج، مقوى جسم و روح بوده و در درمان بى خوابى هاى عصبى موثر است ولى زیاده روى در خوردن و بوییدن آن بى خوابى ایجاد مى نماید.
پوست نارنج به صورت خلال ، نشاط آور و مقوى قلب و معده است.
مربا و ترشی پوست نارنج تقویتکننده معده است.
مضرات آب نارنج :
براساس اصول طب سنتی، همه مواد غذایی ترش برای اعصاب بدن مضرند ولی در میان ترش مزهها، نارنج کمترین ضرر رابه عصبها می رساند.
می توان جهت پیشگیری از ضعف کبد مقداری عسل به آن اضافه نمود.
زیادهروی در مصرف آب نارنج ممکن است باعث افزایش فشار خون و تپش قلب شود.
اب نارنج در برخی افراد باعث تشدید سردردهای میگرنی می شود.
دکتر زهره صابری(متخصص طب سنتی ایرانی)
انجمنعلمیطبسنتیایران
@persianmedicine