آخرین مطلب

روزه داری و سرد و راهکارهای طب سنتی

🔸سردرد روزه‌داران
🖊بقلم دکتر مجید انوشیروانی، دکترای تخصصی طب ایرانی

▫️اگر در ساعات روزه‌داری (یا تاخیر غذا یا تشنگی) دچار سردرد همراه با نشانه‌های دیگری مانند خشکی و تلخی دهان، تهوع، حس گرمی در سر، حس کوبش در شقیقه‌ها، و احساس کلافگی و بی‌قراری می‌شوید به این نکته‌ها توجه کنید:
🔹این سردرد ناشی از افت قند خون یا کاهش فشار خون نیست؛
🔸این سردرد با خوردن خرما، شیرینی‌ها، شیره انگور و توت و خرما، سیر، خیارشور، شوری‌ها، و ادویه گرم تند در هنگام سحر، شدیدتر می‌شود؛
🔹 مصرف رب انار ترش‌و‌شیرین، یا آلوبخارا، یا تمرهندی ترش‌وشیرین در هنگام سحر، به پیشگیری و کاهش شدت این سردرد کمک می‌کند؛
🔸بهترین نوشیدنی‌ها برای پیشگیری و کاهش شدت این سردرد عبارت‌اند از:
شربت سکنجبین، شربت ریواس، شربت زرشک، شربت آلو، شربت خاکشی با گلاب؛
🔹غذاهایی مانند خورش کدو با آلو، خورش ریواس، خورش قرمه‌سبزی با لیموعمانی و گشنیز بیشتر، زرشک‌پلو، چلوسماق برای پیشگیری و کاهش شدت این سردرد سودمند است.

@hikmatbasedmedicine