﷽
توصیههای غذایی و رفتاری برای مزاجهای گوناگون در ماه مبارک #رمضان
مزاجهای سرد و تر
اکثراً صاحبان این مزاج که گرایش به چاقی بسیار دارند بلغمی مزاج نام دارند که نوع چاقی ایشان با افزایش چربیهای اضافی در بدن است؛ اطراف شکم و پهلوها و باسن و رانها چربی زیاد جمع میشود. تنبل و پر خواب و کم تحرک هستند. گوشت تنشان شل و لخت است. سرعت انتقال مفاهیم در مغزشان کم است و فراموشی دارند و حرکاتشان آرام است. از گرما خوششان میآید و از سرما گریزانند
صاحبان مزاج سرد و تر نیز از ماه مبارک رمضان بهرههای فروان خواهند برد بخصوص اگر به توصیههای زیر عمل کنند
به روزه دارانی که دارای مزاج سرد و تر هستند توصیه میشود:
۱️⃣ از خواب زیاد بپرهیزند و اگر زیاد بخوابند دچار کندی ذهن و نسیان میشوند. مانند مزاجهای گرم و تر، ساعتی از نیمه شب را برای عبادت و یا مطالعه از رختخواب بر خیزند. خواب روز برایشان مفید نیست مگر خواب ظهر که آنهم بیشتر از نیم ساعت تا یک ساعت نشود(خواب قیلوله)
۲️⃣ بعد از سحری سعی کنند نخوابند و اگر خوابیدند بین سحری و خواب حداقل یک تا ۵/۱ ساعت فاصله دهند. خواب طولانی بعد از سحری برایشان خوب نیست
۳️⃣ حجم غذاها را کاهش دهند و کمترین مصرف غذایی ممکن را داشته باشند. از غذاهای خشک و کم حجم بیشتر استفاده کنند؛ مصرف انواع خشکبارها مانند پسته، بادام، فندوق، بادام هندی و امثال آن مفید است
۴️⃣ از میوهها و سبزیجات دارای طبیعت گرم بخصوص گرم و خشک بیشتر استفاده کنند آنهم میوههایی که به گرمی گرایش دارند.
میوههای گرم و خشک مانند:
خرما، گردوی تازه یا خشک، انجیر، سیب، زالزاک، انگور، خربزه و غیره
از سبزیجاتی که در مزاج سرد و خشک ذکر شد استفاده کنند
۵️⃣ غذاهایی مانند:
کباب کبک و بلدرچین و گنجشک و کبوتر، کباب گوشت شتر و خورشتهای این گوشت ها با افزودن کمک غذاهایی مانند غوره، ریواس، رب انار، گداخته(شامل: گردو، بادام، فندق، پسته و امثال آن کمی بوداده شده و نیم کوب یا پودر شده و با عسل شیرین گردیده آماده خوردن بر سر سفره افطاری است)، فسنجان بخاطر گردو و رب انار با یکی از گوشتهای فوق و امثال آن
استاد #سیدمحمد_موسوی
https://telegram.me/s_m_mousavi_peykshafa