آخرین مطلب

تغذیه خوری و آداب آن بر مبنای طب سنتی و اسلامی

بهداشت و آداب غذا خوردن

حضرت زهرا(س) درباره‌ی آداب غذا خوردن و بهداشت عمومی فرمود:
حدیث

فِی الْمَائِدَهِ اثْنَتَا عَشْرَهَ خَصْلَهً یَجِبُ عَلَی کُلِّ مُسْلِمٍ أَنْ یَعْرِفَهَا. أَرْبَعٌ مِنْهَا فَرْضٌ وَ أَرْبَعٌ سُنَّهٌ وَ أَرْبَعٌ فِیها تَأْدِیبٌ فَأَمَّا الْفَرْضُ فَالْمَعْرِفَهُ، وَ الرِّضَا وَ التَّسْمِیَهُ، وَ الشُّکْرُ.
فَأَمَّا السُّنَّهُ فَالْوُضُوءُ قَبْلَ الطَّعَامِ، وَ اَلْجُلُوسُ عَلَی الْجَانِبِ الْأَیْسَرِ وَ الْأَکْلُ بِثَلَاثِ أَصَابِعِ.
فَأَمَّا التَّأْدِیبُ. فَالْأَکْلُ مِمَّا یَلِیکَ وَ تَصْغِیرُ اللُّقْمَهِ وَ الْمَضْغِ الشَّدِیدُ وَ قِلَّهُ النَّظَرِ فی وُجُوهِ النَّاسِ.
در سر سفره‌ی غذا، دوازده کار نیک وجود دارد که سزاوار است، هر مسلمانی آنها را بشناسد.
چهار مورد واجب و چهار مورد مستحب و چهار مورد نشانه‌ی ادب و بزرگواری است.
و اما چهار عمل واجب:
١ـ شناخت و معرفت پروردگار (بدانیم که نعمت‌ها از اوست)
٢ـ راضی به نعمت‌های خدا بودن
٣ـ گفتن «بسم الله الرحمن الرحیم» در آغاز غذا
۴ـ سپاسگزاری خدا در پایان (و گفتن الحمد لله ربّ العالمین)
و چهار عمل مستحب عبارتند از:
١. وضو گرفتن قبل از غذا
٢. نشستن به جانب چپ
٣. در حال نشسته غذا خوردن
۴. غذا خوردن با سه انگشت
و آن چهار عملی که نشانه ادب و بزرگواری است مانند:
١. از غذای پیش روی برداشتن
٢. لقمه‌ها را کوچک برداشتن
٣. غذا را بخوبی جویدن
۴. کمتر در صورت دیگران، نگاه کردن.[۲]

پی نوشت
[٢]. نفائس اللباب، ج ٣، ص ١٢۴ (مخلوط) و کتاب عوالم، ج ١١، ص ۶٢٩.
خانم دکتر مژده پورحسینی متخصص طب سنتی📚https://eitaa.com/doctor_pourhoseini

///////////////////////////////////////////////////

⭐️آداب تغذیه برای همۀ گروه ها:
خوب بجوید (حداقل ۳۰ بار)
آرام بخورید و با آرامش غذا بخورید.
صحبت نکنید.
نشسته روی زمین غذا بخورید.
پرخوری نکنید.
تا گرسنه نشده اید نخورید.
درهم خوری چند نوع غذا ممنوع. ماست و لبنیات، آب و مایعات، سالاد و میوه بر سر سفره ممنوع. ( در صورت سازگاری با معده نیمساعت قبل غذا مجاز است)
روی غذا نخوابید.
شام ۲-۳ ساعت قبل خواب باشد.
روی غذا فعالیت نکنید.
📚https://eitaa.com/doctor_pourhoseini
📞📞📞📞 خانم دکتر متخصص
مژده پورحسینی طب سنتی
درقم
بلوار شهید کریمی(بنیاد) – نبش کوچه ی ۲۰ ( روبروی کوچه ی ۱۷) ساختمان آجری قرمز رنگ کنار بوستان
تلفن۳۲۷۰۲۴۱۰ – ۰۲۵

/////////////////////////////////////////

#دانستنی_ها
#آداب_غذا_خوردن

هو الشافی

🔰فقط در صورت گرسنگی غذا خورده و قبل از سیری کامل دست از غذا بکشید.

🔰از گرسنه ماندن بیش از نیم ساعت پرهیز کنید.

🔰بلافاصله قبل و بعد از غذا اندکی نمک مزمزه شود.

🔰حین غذا خوردن به غذا نگاه کنید و از صحبت کردن و ایستادن و قدم زدن و تلویزیون نگاه کردن بپرهیزید.

🔰غذا کامل و با حوصله جویده شود.

🔰در یک وعده چند نوع غذا نخورید. از نیم ساعت قبل تا دو ساعت بعد از صرف غذا اصلا آب نوشیده نشود.

🔰پس از لقمه آخر کمی شیرینی طبیعی میل شود شامل یکی از این موارد: توت خشک، انجیر، مربای خانگی سیب یا به یا هویج یا انجیر، کشمش یا مویز.

🔰پس از اتمام، ۵ دقیقه پیاده روی آرام کرده و سپس ۱۵ تا بیست دقیقه در وضعیت نیمه دراز کش قرار بگیرید و استراحت کنید.

🔰فاصله شام تا خواب حدود ۳ ساعت باشد.

👉 @drmirghazanfari_A 🌸🍃

/////////////////////////////////////////

💢 مطابق با #مزاج غذا بخورید

▪️گاهی اوقات دیده می‌شود که برای خوشرنگ یا خوش‌طعم‌تر شدن غذاهای نذری از ادویه‌های تند زیادی به‌خصوص فلفل استفاده می‌شود که برای گرم‌مزاجان و کسانی که آلرژی دارند، مضر است‌.

▪️توصیه بر این است که از خوردن غذاهای با رنگ یا بوی تند پرهیز شود.

▪️به‌طور معمول گوشتی که در اغلب غذاهای نذری استفاده می‌شود گوشت گاو است که هضم سختی دارد و از دیدگاه طب سنتی، خونی غلیظ تولید می‌کند که برای افراد با مزاج دموی یا دچار سوءمزاج گرم و تر مضر است.

▪️به این افراد توصیه می‌شود که مصرف گوشت خورش را محدود کرده و از ترکیبات دیگر خورش استفاده کنند؛

▪️ضمن این‌که افراد دچار اضافه‌وزن بهتر است برنج کمتری بخورند.

👉 https://telegram.me/joinchat/CCAq7T3sGcFfH6a3x-LohQ 🏴