مزاج صفراوی یعنی گرم و خشک برمبنای طب سنتی چیست
افراد صفراوی مزاج ،افرادی گاه گاهی هستند . گاهی یک مشخصه و رفتار و گاهی مشخصه و رفتاری دیگر از خود نشان میدهند!
(خُلق گنجشکی دارند و دائم از شاخه ای به شاخه دیگر میپرند)
نوع رفتار آنها وابسته به میزان صفراست.
در محیط گرم بی قرار هستند
اگر صفرا بیش از حد متعارف شود در بزرگسالان سبب عصبانیت های آنی ،تشنگی مفرط و درد شقیقه میشود
درگیری های فکری و عدم تمرکز نشانه خلط صفرااست
#وظایف_صفرا در بدن
لطافت بخشیدن ،رقیق کردن و به حرکت در اوردن خون جهت عبور از مویرگ ها و گذر های بسیار باریک در عروق
زدایش مواد زاید
شستشوی جداره روده ها از بلغم لزج و مواد چسبنده،که به موجب آن عطش و کاهش اشتها رخ میدهد.
تحریک ماهیچه های مقعد و احساس نیاز به دفع مدفوع
تغذیه برخی از اندام ها مثل ریه
با افزایش بیش از حد صفرا مستعد بیماری های زیر هستند :
#صفرا سبک ترین خلط است و به رنگ سبز یا زرد بوده و مزه آن تلخ است.
صفرا در کبد ساخته شده و در کیسه صفرا ذخیره میشود.
مزاج صفرا گرم و خشک است دقیقا مثل آتش !
سردرد صفراوی (بخصوص در جلو سر و پیشانی به همراه تار شدن چشم و استفراغ)
اولین جایی که صفرا بروز میکند ،سر است
استفراغ های صفراوی
اسهال های صفراوی
تلخ شدن مزه دهان صبح زود
خارش شدید بدن
ایجاد اگزما
ایجاد آکنه
تاول های زیر پوستی در دست و پا
رنگ پوست و سفیدی چشم به زردی میرود
احساس سوزن سوزن شدن قسمت های مختلف بدن
مور مور شدن پوست (بعلت حرکت بخار زیر پوست است)
ریزش موی سر و خشکی مو
حرکات تنفسی تند
بی اشتهایی شدید
زبان زبر و خشک میشود
عطش زیاد و ترک خوردن لب ها
بروز بیماری های کبد
سنگ کیسه صفرا
دارای اخلاق تند
ایجاد خشکی در مغز که این اوج صفراست
و باعث ایجاد بیماری های
اسکیزوفرنی،شیزوفرنی و خیال پردازی در فرد میشود.
عرق بدبود
دلشوره و بی قراری
سوختن نطفه و ایجاد نازایی (بعلت صفرای زیاد و شدت گرما)
علایم صفراوی ها :
افراد صفراوی مزاج دارای اندام باریکی هستند و چاق نمیشوند!
ولی با شروع سن سردی ،در صورتی که صفرا کاهش یابد و بلغم افزایش پیدا کند(یعنی فرد صفراوی میشود فرد بلغمی) ،اندام های میانی مث شکم و باسن چاق میشود و دارای چاقی گلابی شکل میشوند.!
رژیم غذایی مناسب برای افراد صفراوی مزاج(گرم و خشک) :
غذاهای سرو و تر مناسب هستند
میوه ها و سبزی های تازه شامل سیب کامل (با پوست و هسته)
شاتوت،خیار،گیلاس،آلو،آلوچه،گلابی، برگ هلو و زرد آلو،مرکبات،سبزی های
گشنیز،خرفه و کاهو(برای دفع صفرا مناسب است)
بذر های ملین (بارهنگ،تخم
ریحان،اسفرزه،خاکشیر
سرکه انگبین ،آب انار،آب البالو،آب هندوانه،آبلیمو و آبغوره،عرق کاسنی و شاهتره
تمر هندی،روغن زیتون و سوپ جو ،پاچه گوسفند،بامیه،ماش،نان جو،اسفناج و کدوی خورشتی
خلط صفرا چیست:
#صفرا سبک ترین خلط است و به رنگ سبز یا زرد بوده و مزه آن تلخ است.
صفرا در کبد ساخته شده و در کیسه صفرا ذخیره میشود.
مزاج صفرا گرم و خشک است دقیقا مثل آتش !
@giahdarooieshafa
@drzohoor_matab
۰۹۱۳۶۵۶۵۹۸۵
۳۲۳۳۳۰۰۸