آخرین مطلب

موخوره و علل رشد آن و راهکارهای درمانی موخوره بر مبنای طب سنتی

📚📚📚📚📚مــوخــوره
علل ایجاد موخوره

۱- یبوست: از مهمترین دلایل ایجاد موخوره است که البته به طور معمول مورد غفلت واقع میشود

۲- استفاده از رنگ ها و سایر مواد شیمیایی بر روی موها.

۳- اقدامات فیزیکی مانند سشوار کشیدن و برخی روش های نامناسب بستن یا حالت دهی مو که باعث ایجاد موخوره می شوند.

۴- خشکی مو به هر دلیل که باشد می تواند باعث موخوره شود.

درمان
الف- درمان های عمومی

 

موخوره معمولا ناشی از غلبه خشکی بر کبد است. به تجربه دیده ام که در اکثر موارد، به ویژه در افراد جوان، این غلبه خشکی، ریشه در گرمی کبد دارد. اگرچه انواع دیگر شوره هم دیده می شوند. به نظرم می رسد توصیه های ذیل برای همه مبتلایان به این بیماری مفید باشند:

 

الف-الف- تغذیه: این افراد بهتر است مصرفغذاهای چرب و سرخ کردنی، غذاهای تند و پرادویه، غذاهای مصنوعی و کارخانه ای، آجیل های بوداده، تخم مرغ، چای و قهوه و گوجه و بادنجان را کاهش دهند.

الف-ب- یک داروی ساده که برای عموم این افراد قابل تجویز است این است که روزی سه استکان از مخلوط مساوی عرق های کاسنی و شاهتره میل کنند. افراد سرد مزاج می توانند علاوه بر این دارو، صبح ناشتا یک قاشق غذاخوری خاکشی را با یک لیوان آب داغ میل کنند. افراد گرم مزاج می توانند یک قاشق چایخوری خاکشی را به هر استکان از ترکیب فوق اضافه کنند.

 

الف-ج- بسیاری از افراد، از انجام حجامت سود زیادی می برند. این مساله به ویژه در افراد جوان تر یا دارای مزاج گرم صدق می کند. بهتر است در ابتدا حجامت عام(بین دو کتف) انجام شود و به فاصله دو-سه هفته، در صورت ضرورت، حجامت سر انجام شود. به هر حال باید توجه داشت که تشخیص ضرورت انجام یا عدم انجام حجامت به عهده پزشک معالج است.

ب- درمان های موضعی

 

۱- کوتاه نگه داشتن موها: این اقدام در درمان بیماری تاثیری ندارد اما ظاهر موها را بهتر می کند و استفاده از سایر داروهای موضعی را آسان تر می کند اگرچه شاید برای خانم ها که اکثر مبتلایان این بیماری را تشکیل می دهند چندان خوشایند نباشد.

 

۲– استفاده از نسخه زیر:

۵۰ گرم گل خطمی را با ۲ لیوان آب به آرامی حدود نیم ساعت بجوشانید و سپس صاف کنید. مایع باقیمانده را با شامپوی خود مخلوط کنید. (مهم نیست که از چه شامپویی استفاده می کنید.) هر بار که حمام می روید شامپو را کاملاً تکان دهید تا با این آب مخلوط شود و سپس شامپو کنید. خواهید دید که پس از مدّتی، علاوه بر آنکه موهایتان بسیار نرم و حالت پذیر می شوند، موخوره آن نیز به تدریج درمان خواهد شد. توجّه داشته باشید که عصاره گل خطمی حتما باید با شامپو مخلوط شود و در غیر این صورت خیلی سریع فاسد خواهد شد.

۳- استفاده از صابون های طبیعی مانند صابون های زیتون، مراغه، قهوه ای، برگردان و … هم مفید است. بهتر است تاحد امکان از شامپو و مواد شوینده شیمیایی استفاده نشود. در موهای بسیار خشک، حتی شاید استفاده از صابون های طبیعی هم مضر باشد و بهتر است موها با زرده تخم مرغ، مخلوط سدر و روغن زیتون و … شسته شوند.

۴- ماساژ موها و به ویژه انتهای آنها با روغن هایی مانند روغن بادام شیرین یا روغن کنجد  و بنفشه هم مفید است.

 

۵- بستن موها با لعاب تخم کتان یا لعاب اسپرزه،بستن تفاله چای روی موها و کمپرس آب شنبلیه تازهاز روش های مفید دیگر است.،

 

۶- مایع ضدّ موخوره‏

خواص دارو: نافع در موخوره (شکستگى و خشکى موها).

اجزاى دارو: سرکه انگور خانگی (۱۰ واحد)؛ مرّ مکى (۵/ ۳ واحد).

شیوه ساخت دارو: مرّ مکى را پودر کرده در سرکه حل کنند و در ظرف شیشه ‏اى نگه دارند.

زمان و مقدار مصرف‏: هفته‏ اى ۳ بار، مایع را با برس به موها خصوصا قسمت‏هایى که دچار عارضه هستند بمالید. پس از آغشته شدن کامل موها به دارو، بگذارید تا مایع خشک شود. پس از آن، موها را با آب و بدون شامپو یا صابون بشویید.

https://t.me/Golafarin_Herbs