?راه های شناخت زعفران اصل از تقلبی?
?مینو حاجیان – کارشناس اداره کل نظارت و ارزیابی فرآوردههای خوراکی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو :
برای تقلب در زعفران از پرچم گیاه گل رنگ و گیاهان مشابه استفاده میکنند و آن را با زعفران مخلوط میکنند و عدهای دیگر از ریشکهای اطراف ذرت استفاده کرده و آن را با رنگهای مصنوعی به رنگ زعفران در میآورند.
ریشک ذرت مستقیم است ولی پرچم زعفران انحنا دارد.
سرشاخههای کلاله زعفران سهشاخه و قسمت بالای آن شیپوری بوده که هرچه پایینتر میآید باریکتر میشود.
همچنین زعفران دارای مقداری طعم تند است.
چنانچه زعفران پودر شده باشد اصالت آن تنها با دستگاههای آزمایشگاهی قابل تشخیص هستند.
زعفران بهویژه بعد از آسیاب شدن باید دور از نور و رطوبت و در جام شیشهای نگهداری شد؛ زیرا با توجه به اسانس (مواد معطر) زعفران قابل تبخیر شدن است، در صورت نگهداری نامناسب بهمرور زمان اسانس آن تبخیر شده و از اثرات دارویی و طعم و مزه آن کاسته میشود و مرغوبیت آن از دست میرود.
http://tn.ai/1259701
?جامعه دانشگاهی طب سنتی ایران?
https://telegram.me/joinchat/BFLrdDwx7ES3SZKEMW7V8w