موضوع: #علل_افزایش_سوداء ۱
عللی بر افزایش ?سوداء بر شمرده می شود:
۱⃣?گرمی کبد
۲⃣?ناتوانی طحال
۳⃣
سردی انجماد کننده(سردی های
مادی و
معنوی)
۴⃣دوام احتقان
۵⃣?بیماری زیاد و مداوم که باعث ?سوختگی اخلاط می شود.
اگر?سوداء زیاد شود و در درون معده و
کبد قرار گیرد پیدایش? خون و ? اخلاط صالح تقلیل می یابند و در نتیجه
خون کم می شود.
البته باید دانسته شود که?گرمی و سردی همراه علل دیگر دو انگیزه پیدایش
اخلاط هستند.
? لکن از گرمی?معتدل ?خون بوجود می آید واز گرمی?زیاد از حد که بسیار ?سوزاننده است ?سوداء حاصل می شود.
?سردی سبب پیدایش ?بلغم و سردی بیش از حد به دلیل خاصیت انجماد بخشی موجب پیدایش ?سوداء می شود.
?انسانی که دارای چنین مزاجی باشد معمولا?لاغر،?بیمناک و? ترسو و تنگ رگ می باشد و در هنگام? لمس کردن احساس می شود بدن? سرد و
️نرم است.
? @ostadbanihashemi استاد بنی هاشمی
#اخلاط_چهارگانه :خونبلغم
صفراء
#سوداء
?? #سودا به دوقسمت #طبیعی و #غیر_طبیعی تقسیم می شود
? #سودای_غیر_طبیعی?روند آن بر ته نشین شدن وتبدیل آن به دُرد ?نیست،بلکه بر راه خاکستر شدن وسوختن است:
۱⃣?سوداء غیر طبیعی بقایای ?سوختگی و?خاکستر صفراء است و مزه آن ?تلخ است.
۲⃣?سوداء غیر طبیعی در حقیقت سودای ناشی از ?سوختن
بلغم است هر گاه بلغم بسیار? لطیف و آبکی باشد خاکستر و رسوب آن به?شورمزگی می زند.
۳⃣?سودای غیر طبیعی ناشی از ?سوختن ?خون است و مزه آن ?شور که کمی به?شیرینی می زند.
۴⃣?سودای غیر طبیعی خاکستر #سوادی_طبیعی است که اگر
لطیف باشد خاکستر سوخته اش در? ترش مزگی به? سرکه می ماند این همان سودایی است که اگر روی
زمین ریخته شود جوش می خورد واز بوی آن
مگس و
موجودات نظیر آن گریزان می شوند.
موضوع: #چگونگی_اخلاط_و_انواع_آن
#اخلاط_چهارگانه :خونبلغم
صفراء
#سودا ء
?? #سودا به دوقسمت #طبیعی و #غیر_طبیعی تقسیم می شود
? #سودای_طبیعی ?دُرد و رسوبات وتیرگی خون است ومعمولا مزه آن بین ?شیرین و? تلخ گس احساس می شود.
?سوداء پس از آنکه به وسیله #کبد ترشح شد به۲⃣قسمت تقسیم می شود:
۱⃣بخشی از آن همراه ? خون جریان می یابد که دارای ضرورت و
منفعت است.??
#ضرورت آن بر این اساس است که اندازه معینی از آن باید برای تغذیه بعضی از اندامها نظیر? مو و? استخوان با خون بیامیزد.
#منفعت آن در این است که خون را قوام بخشیده و مانع تحلیل خون می شود.
۲⃣بخش دیگر به سوی طحال می رود و در حقیقت خلطی است که از ?خون بی نیاز است و دارای ?ضرورت و ?منفعت است.??
#ضرورت آن در تمام بدن برای پاکسازی از مواد زائد است و نیز مایه تغذیه عضو طحال است.
#منفعتش در این است که بعد از عمل هضم بر دهانه معده جمع می شود که دهانه معده را سفت و سخت می گرداند و دوم آنکه به وسیله ترشی خون تحریکاتی به وجود آورده و
اشتهاء را بر می انگیزاند(میل به پذیرش غذا)
استاد بنی هاشمی ? @ostadbanihashemi