?توصیه ها وتدابیر ابوعلی سینا?
??رژیم غذایی?
?با نگاهی به طب سنتی و تطبیق آن با علوم امروزی در مییابیم که حکمای پیشین با چه ظرافت، دقت و حساسیتی به مواردی که ما امروزه به عنوان اصول تغذیه صحیح آنها را میشناسیم اشاره نمودهاند که این مسأله، مهر تأییدی بر دانش و فراست آنها در سالیان دور است.
?امروزه به کرات به اهمیت میانه روی در خوردن، مصرف وعدههای کم حجم، اجتناب از پرخوری و … در جوامع تغذیهای اشاره میشود. ما نیز در این مقاله سعی نمودهایم چند مورد را با طب قدیم تطبیق داده و به مفهوم یکسان هر دو بیش از پیش نزدیک شویم.
?اهمیت دریافت همه گروههای اصلی در طب ابن سینا ذکر شده کسی که میخواهد بهداشت غذا را برای تن خود رعایت کند نباید غذاهای دارویی نظیر میوه ?و سبزی
را غذای اصلی خود قرار دهد،زیرا غذاهای نرم کننده اگر به تنهایی مصرف شوند خون را میسوزانند?
نظیر رژیم های فقط گیاهخواری و خام خواری
?همچنین غذاهای غلیظ(مثل کله پاچه)هم به تنهایی مضر هستند و تن و خون را سنگین میکنند. بهترین غذاها برای تندرستی که باید در کنار غذاهای نرم کننده مثل میوه و سبزی مصرف شوند عبارتند از گوشت نرم (بره، بزغاله)، گندم، نوشیدنی خوشبوی گیاهی.???
?ابوعلی سینا در بین میوهها دو دسته را شبیه غذای اصلی دانسته که عبارتند از:
?انجیر و انگور:? به شرطی که کاملاً رسیده و شیرین باشند.?
?وخرما: در سرزمینهایی که به خوردن آن عادت دارند.
???? @tebe_jame ???