آخرین مطلب

سویق های جو و گندم و خاصیت آنها بر مبنای طب اسلامی و سنتی

در حالت عمومی سویق همان قاووت می باشد، مثل آرد نخودچی و قوتو کرمانی.

ولی در طب اسلامی سویق عبارت از؛ تفت داده آرد برخی حبوبات، بدین صورت که مثلا آرد گندم را تفت می دهند و سبوس گندم را نیز جداگانه تفت می دهند، بعد از الک کردن آنها را با هم مخلوط می کنند. (سویق گندم)

امام صادق علیه السلام:سویق گوشت می رویاند و استخوان را محکم می کند.

به کودکانتان در خردسالی سویق بدهید، چرا که گوشترا می رویاند و استخوان را محکم می سازد.

[-حتی برای مولود تازه سفارش نمودند.

-مفید برای خانم باردار.

-بهترین جایگزین فولیک اسید و قرص آهن] درون تب دار را از سویق پر کنید، ۳ بار شسته شود و آنگاه به او بدهید.

سویق، صفرا را از تن، و بلغم را از معده، کاملا جدا می کند و هفتاد گونه بلا را دور می کند

خوب غذایی است سویق اگرگرسنه باشی تورانگه می داردواگرسیرباشی غذایت را هضم می کند ،برای برسام (ورم پرده حجاب حاجز) مفید است و صالح برای آن است که غذای بیمار باشد گوشت را میرویاند و استخوان را محکم میکند و اگر کسی چهل روز از آن بخورد شانه هایش پر از نیرو میشود سودا و بلغم را از معده میکند

و هفتاد نوع بلا را دفع میکند و مغز حیوانات را هضم میکند و شفای کسی است که آن را خورده .سه کف دست ارد بو داده اگر صبح ناشتا بخورند سودا و بلغم را میخشکاند و چیزی از آن باقی نمیگذارد و اگر پدر و مادر بخورند بپه انها قوی میشود اگر سه بار شسته شود و از ظرفی به ظرفی ریخته شود تب را میبرد . ارد بوداده همراه روغن زیتون گوشت را میرویاند و استخوان را سخت پوست را نازک و بر باه می افزاید

 سویق گندم

آرد گندم را بدون روغن با حرارت غیر مستقیم تفت داده

سبوس گندم را مثل همان تفت داده

باهم مخلوط ومصرف کنید.

آرد و سبوس باید بسیار آسیاب شوند

به اندازه مساوی از هرکدام تفت داده شود مثلا از هرکدام نیم کیلو پس از آسیاب شدن…

چاق کننده ست و بسیار مناسب کودکان ، زنان باردار و…

سویق جو تقویتی ست

اول سبوس جو را تفت دهید سپس آسیاب کنید،

بعد آرد جو را تفت دهید

هر دو بدون روغن تفت دهید

با حرارت غیر مستقیم

اندازه مساوی از هرکدام

خواص سویق :

۱-سویق چاق کننده ست و استخوان ساز ،

۲-خانم باردار مصرف کند فرزندش معلول بدنیانمی آید .

۳-سویق جو یکی از درمانهای دیابت است.

۴-سویق با شکر برای کودکان مفید است و برای مردان مضر است.

۵-مقداری روغن زیتون روی سویق ریخته شود و مصرف شود افزایش جماع ، نازک کردن وزیباکردن پوست صورت (روغن فقط اضافه شود تفت داده نشود)

۶-با خرما ، شیر ،عسل هم میشود استفاده کرد.

۷-هضم کننده کله پاچه درصورتی که بعد از خوردن کله پاچه مقداری سویق خورده شود.

۸-سویق شسته شده برای تقویت ساق پا مفیداست و لازم (مناسب کسانی که نمیتوانند راه بروند ،فوتبالیستها ، شکستگی استخوان ، پوکی استخوان و…)

? @tebiranidatblogfadatcom ?