آخرین مطلب

هلیله ها برای تقویت مغز با نگاهی به طب سنتی چیست

هلیله شناسی با نگاهی به طب اسلامی و سنتی برای تقویت مغز و غذه هیپوفیز و حافظه و سیاه شدن مو و تنظیم معده های گرم چیست 

??

الف ازمنظر طب اسلامی:

۱- پیامبراکرم ص :: هلیله سیاه بخورید که ازدرختان بهشتی است ٬ طعم آن تلخ است ولی درآن شفای هردردی است .

۲- امام رضا علیه السلام فرمودند: برای تقویت قوای فکری هرروز سه دانه هلیله را با نبات کوبیده و‌میل شود( بنظرحقیر میرسد ترجیحا داروی هلیله صبح هنگام موثرتر باشد.

ازمنظر طب سنتی

۱- هلیله کابلی : دارای مزاج سرد و خشک متمایل به معتدل بودن 

دمنوش نوشیدنش مسهل صفرا٬ مواد زاید در شیرابه بدن ٬ مسهل خلط لزج و چسبنده بلغم و مسهل خلط صفرا دربدن + سردرد صفراوی را رافع است +مقوی حافظه و بالاخص حواس های پنجگانه + عروق مسدودشده را تدریجا بازمیکنه +ازسفیدی زودرس موها مانع است +اگرگرفتارصرع گرم هستید پودرترکیب مخلوطی با اسطوخدوس با بسفایج و سپس با عسل و‌خوردن روزی یک قاشق چایخوری بسیار مفید و کاربردی است .

۲- هلیله زرد : دارای مزاج سرد و خشک 

پودرش با نبات خوردن موجب دفع سرگیجه و صرع با خلطهای صفراوی و‌دموی بوده و تقویت کننده معده های گرم است + کلا هلیله زرد داروی بسبارقوی برای آناتومی مغزی است + دفع جوش صفراوی بدن + رفع کننده به روش تدریجی یرقان+ مصفای خلط خون غلیظ+ کسانی که آبریزش اشک چشم دارند برای مسدودسازی مفیداست .

۳- هلیله سیاه : دارای مزاج سرد و خشک 

اگرتا‌مدت زمانی طولانی شبی دودانه پودرسیاه را با عسل مخلوط و میل کنید چشم ضعیف را مددرسان است +ضد سودا یعنی دفع خلط سرد و خشک+ دفع صوت گوش صفراوی+ موی سفید را یواش یواش سیاه میکند بشرطی که دوز مصرف یکنواخت باشدو زیاده روی نشود+ یکی از مسهل های قوی برای دفع اخلاط گرم ( صفرا و دم ) است + پودرش را با روغن بادام شیرین ( با پایه بادام یعنی فقط عصاره بادام باشه) میل شود برای دفع سوهاضمه مفیداست .

?مضرات : اسراف درافزایش دوزمصرف سبب رنگ زردی پوست و کاهش حرارت بدن میشود