آخرین مطلب

تغذیه مزاج صفراوی ( گرم و خشک ) با نگاهی به طب سنتی چیست

س :؛ فهرست پرهیزهای تغذیه ای برای مزاج صفراوی یعنی بدن گرم و خشک کدام هستند.

ج : اب یخ + اب جوش خوردن + نان بربری و فانتزی + آش رشته + ماکارونی و حتی رشته فرنگی + سیر زیاد مگر بصورت تفننی روزی یک گرم خوردن +خشکبار با نمک + تخمه جات با نمک + خیارشور + گوشتهای قرمز بالاخص گاو و گوساله + پی در پی هله هوله خوردن + بادمجان + موز+ ساندویج ها + خربزه + آناناس + نارگیل + فسنجان + خورشت بادام +مایعات همراه غذا که کبد چرب شدن را دارد + شیرینی و کیک ها و بیسکویت جات کارخانه ای و قنادی ها +چای + قهوه و نسکافه+ لبنیات بدون مصلح+ تخم مرغ بالاخص از نوع کارخانه ای و مستمر خوردن+ تمام غذاهای فریزری و مانده + سرخکردنی ها خصوصا سیب زمبنی+ نان گندم + سس های کارخانه ای و تند و رب گوجه فرنگی کارخانه ای و غفلت از زردچوبه به روش اجدادمان+ غذاهای پر چرب + ادویه جات تند و… 

??سوال چرا نخوریم پس من مزاج گرم چه کنم ؟

ج :؛ علت ممنوعیت برای افراد صفراوی مزاج این است که pH ( یعنی خون اسیدتیه و قلیایی بودن خون بالاست) این غذاها و نیز کبدتان pH آن بالاست و در نتیجه در بدن آلکالوزایجاد میشودو استفاده مداوم از این موادها باعث افزایش دمای کبدو ترشح زیاد خلط صفراو در نتیجه بسته و مسدود کردن مجاری کبدی میشود.

این حالت موجب سنگهای صفراوی یخت در کیسه صفرا و نیرافزایش خلط سوزانتده خلط صفرا در بدن شده و علایمی مانند ( خشکی و چسبندگی روده ٬ یبوست که مادر ۷۰ مرض است ٬ زرد شدن پوست ٬ تنوع کولیت هادر ناحیه سمت راست بدن و زیر دنده های راست قفسه سینه ٬ تلخی دهان ٬ ریزش و شوره مو ٬ استرس و دلشوره٬ بداخلاقی ٬ بیقراری ٬ خشکی در سر ٬ گرفتگی عضلات و… ) را در یدن درپی دارد .