آخرین مطلب

زونا و آبله مرغان را با نگاهی به طب سنتی درمان کنیم

زونا و آبله مرغان را با نگاهی به طب سنتی درمان کنیم :

زونا یعنی چه :

زونا یک ویروسی شبیه آبله مرغان است ( گروهی میگویند ویروس آبله و آبله مرغان با هم وجه مشترکی دارند ) که از کودکی در بدن مخفی بوده و در پیری خیلی زیاد نمایان میشود .

علائم آبله مرغان و زونا

۱-     تاول قرمز و درد شدید توام با خارش و سوزش تا ۱۴ روز

۲-      تاول ها نواحی پوست سینه و پوست پشت کمر اطراف عروق عصبی ستون فقرات مشاهده میشوند

۳-     تب‌ و لرز خفیف

۴-     احساس‌ کسالت

۵-     تهوع‌ ، دل‌پیچه‌ یا اسهال‌ خفیف

۶-     ‌ علایم شبیه آنفلوانزا

۷-     بیحالی

۸-     بی‌اشتهایی

۹-     سردرد

۱۰-و گاهی اوقات درد خفیف شکم

۱۱-ممکن است درد زونا گاهی ماه‌ها یا سال‌ها پس از ناپدید شدن علائم پوستی باقی بماند

عوامل‌ تشدید کننده زونا و آبله مرغان:
* سن‌ بالای‌ ۵۰ سال‌

* استرسها ( پس آرامش دهی فوق العاده تاثیر گذار است )
* بیماری‌ هوجکین ( نوعی سرطان عروقی )
* بیماریهایی‌ که‌ باعث‌ کاهش‌ مقاومت‌ بدن‌ شده‌ باشد.
* استفاده‌ از داروهای‌ ضد سرطان
پرهیزهای تغذیه ای

لبنیات – ترشیجات – مرغ صنعتی – ماهی- گوشت گاو و گوساله – ساندویچ ها – شکر – مواد بسته بندی و تنقلات -کاهش مصرف گوشت – (بخصوص گوشتهای آلوده موجود در رستوران ها و مراسم ها) و پرهیز از خوردن تغذیه بسیار گرم .

 توصیه های درمانی و تغذیه ای :

*ملاحظه مهم : تفکیک مزاج گرم و سرد در درمان لحاظ شود و لیکن گرایش مزاجی تمام داروهای گیاهی باید با داروهای خنکی بوده باشد.

*حجامت عام توسط پزشک حاذق طب سنتی در حوالی تاولها .

*درمان فوری یبوست ( با شربت سکنگبین عسلی ، دمنوش مخلوطی خنمی و پنیرک و بنفشه و گلسرخ همانند دمکردن چای ، خوردن سبزی ) مراجعه به وبلاگ بنده (برای شناخت یبوست و درمانش  ).

*نوشیدن عرقهای ترکیبی مثل اسطوخدوس، گل گاوزبان، بادرنجبویه .

*نوشیدن داروهای خنک و ضد خارش(مثل کاسنی، شاهتره، همیشه بهار ، ختمی ، نیلوفر ، بید مشک ، بید ، بنفشه ، پنیرک ، عناب ، اسفرزه به روش دم و… ) .

*ضماد عرق و یا عصاره گیاهان خرفه یا سبزی گشنیز به صورت کوبیده

*دود دادن عنبرنسارا در محل استراحت بیمار ( غفلت عجیب مردم از این داروی گیاهی بسیار تاثیرگذار در تمام بیماریها )

*بادرنجبویه – شربت بادام – شربت عسلاب با لیمو – لیموشیرین – لبو – آش برنج گشنیژ- غذاهای گیاهی – روغن گزنه مالیدن در صورت مزاج بلغمی باشد .

۱-     مشاوره مالیدنی برای زونا  و آبله مرغان: یک فنجان آب سبزی شوید تازه ( غیر گلخانه ای ) و نصف دیگر فنجان عسل کنار ( سدر) مرغوب را بهم زده و مخلوط را جوشانده و سپس در یک ظرف در دار گذاشته و در آن را محکم می بندند . این مرهم روی زونا مالیده و گذاشته شود .

۲-     مشاوره مالیدنی برای زونا و آبله مرغان: مازو ۵ گرم + گلنار ۵ گرم + جفت بلوط ۵ گرم + تخم مورد ۵ گرم ، همه را نرم کوبیده و در نصف لیوان سرکه ی انگور پخته و روزی سه مرتبه مالیده شود

۳-     مشاوره خوردنی برای زونا و آبله مرغان : اسطوخدوس ۲۵ گرم + خارخاسک ۲۵ گرم + گل بنفشه ۲۰ گرم + ریشه اریسا ۳۰ گرم ، خارخاسک و اریسا را نیمکوب کرده و دوقاشق غذاخوری در پانصد سی سی آب کمی جوشانده و قبل از غذا دو استکان میل شود .

مشاوره خوردنی برای زونا و آبله مرغان : گل بنفشه + اسطوخدوس + خارخاسک +ریشه ایرسا .

 اهداف درمانی : تخفیف درد با داروهای مالشی

آیا زونا و آبله مرغان واگیردارد ؟

 از خاراندن و دست زدن به ضایعات خودداری شود .

بیمار مرتب دست های خود را بشوید .

 زنان حامله که قبلا” آبله مرغان نگرفته اند دوری کنند .

افرادی که به هردلیل دچار ضعف سیستم ایمنی هستند باید از تماس با فرد مبتلا خودداری کنند.

///////////////////////////////////////////

بسم الله الرحمن الرحیم

زونا :

شیوع این بیماری در فصل بهار بیشتر است .

ممنوعیات : گوشت های گرم از قبیل گوشت شترمرغ و بوقلمون ، بلدرچین ، گوشت قرمز ، تخم مرغ ، مصرف انواع آجیل و مغز جات ، ارده و انواع شیره ، خرما ، عسل ، ادویه جات ، غذاهای چرب و سرخ کردنی ، پلو خورشت ، کبابی ، شیرینی جات صنعتی ، خانگی ، قنادی و سنتی ، بستنی ، انواع شکلات ،نوشیدنی های شیرین ، انواع حلوا و حلواارده ، انواع دمنوش های گرم ، بادمجان ، هندوانه ، طالبی و سایر میوه ها به صورت خام ، مواد غذایی با مزاج گرم ، سرکه ، قند و شکر، چای، قهوه ، نسکافه ، نوشابه ، فست فود ، انواع سس ،
ماکارونی ، برنج ، نان ، چربی و روغن ، کره ، لبنیات

درمان :
سوپ با گشنیز ، برگ چغندر ، پودر جوانه جو ، پودر جوانه ماش ، پودر جوانه عدس ، پودر جوانه نخود، نشاسته نخود ، سبوس برنج ارگانیک و کمی گوشت جوجه خروس اضافه کردن انواع پرک ، رشته و….، لیموی تازه یا هر نوع چاشنی دیگر مناسب نیست .

انواع سبزیجات بخار پز شده به خصوص کدوی سبز بدون هرنوع ادویه وطعم دهنده ( حتی لیموی تازه و آبغوره ) مفید است .

فرنی با یک قاشق مربا خوری نشاسته گندم و ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری از مخلوط پودر های فوق و کمی ترنجبین یا شکر سرخ

حریره بادام مصرف نکنند.

عناب ، برگه هلو ، برگه زرد آلو و آلو مفید است.

یک قاشق مرباخوری اسپرزه را در یک لیوان کاسنی داغ ریخته و با کمی ترنجبین شیرین کنند و روزی ۳ وعده هر وعده یک لیوان میل کنند.

مصرف روزانه دو تا سه لیوان کاسنی با کمی ترنجبین مفید است .

از خاکشیر ، تخم شربتی ، دم کرده سبوس برنج ارگانیک ، سبوس جو و نشاسته نخود نیز می توانند بهره ببرند.

به عنوان شیرین کننده فقط از ترنجبین یا شکر سرخ استفاده کنند.

روزی ۱۲ لیوان مایعات بنوشند.

استفاده از انواع کمپوت به خصوص کمپوت شاتوت ، آلبالو ، گیلاس، آلو ، هلو ، سیب و انواع آبمیوه های کنسانتره ( به خصوص کنسانتره عناب و هلو ) مفید است .

مصرف لیموشیرین ، خیار رسمی و برگ های سبز تیره کاهوی رسمی بلامانع است .

الحمدلله علی ما هدانا

استاد پزشک خانم کیوانی

////////////////////////////////////

#زونا
✍️علت: غلبه صفرا+بلغم
✍️ پرهیزات: غذاهای گرم وخشک+غذاهای سرد و تر
✍️ده شب اول با روغن بنفشه ده شب دوم با روغن بادام تلخ ماساژ داده شود.
@soroshesalamati