تهیه مربای زرشک دراین فصل برمبنای طب سنتی
مواد لازم
زرشک
شکر
وانیل کمی
طرز تهیه
برای تهیه مربای زرشک ابتدا زرشک را پاک کرده و کاملا شستشو دهید و حدود ده دقیقه تا یک ربع زرشک را در آب سرد قرار دهید تا خاک های چسبیده شده به زرشک کاملا به وسیله اب شسته شود.برای تهیه هر مقدار زرشک یک برابر و نیم آن شکر اضافه میکنیم مثلا اگر یک لیوان زرشک پاک کرده داریم یک لیوان و نیم شکر برای آن استفاده میکنیم.بعد از اینکه زرشک را کاملا شستشو دادیم روی سبد ریخته تا آب آن تخلیه شود.سپس همانطور که در تصویر می بینید.درون یک ظرف مقداری زرشک ریخته و روی آن شکر می پاشیم و لایه لایه این کار را تا آخر ادامه داده و زرشک را با همین حالت شب تا صبح در یخچال میگذاریم .سپس ظرف را بیرون آورده روی شعله قرار داده .زیر شعله را متوسط میکنیم وقتی جوش آمد یکی دو جوش بیشتر نزند زیر شعله را خاموش میکنیم و نوک قاشق چایخوری وانیل بدان افزوده و وقتی سردشد داخل ظرف ریخته و مصرف میکنیم .
https://www.google.com/amp/s/tabaye.ir/moraba-zereshk/amp/نظرات معارفی درباره خاصیت زرشک درقالب اب زرشک و پلوزرشک و مربازرشک و دمنوش زرشک و شربت زرشک
خاصیت زرشک
داروی دفع صفرای سوخته + پاکسازی کبد + رفع سردرد گرم+ واریس درمانی+ چربی و غلظت خون+درمان تدریجی اوره و نقرس+ درمان خشکی کف پاهای گرم مزاج + خونریزی رحم گرم + دهان تلخ + کاهش تدریجی سرگیجه گرم مزاج + رفع تشنگی + کاهش تدریجی هپاتیت + درمان تدریجی لجن کیسه صفرا و یا دفع سنگ کیسه صفرا که ازیبوست گرم شکل گرفته +تقویت تدریجی لثه دارای خونریزی+ ضدبواسیرخونی و صدها خاصیت دیگر
محقق طب سنتی حسین معارفی
/////////////////////////
مصرف آب زرشک علاوه بر کاهش فشار خون، روند سفید شدن مو را کاهش داده،
کبد و کلیه را پاکسازی میکند و باعث شفاف شدن پوست میشود.
آنچه نمیدانستی
https://eitaa.com/joinchat/349241597Ccfa393e1d8
نسخه ویژه ضد هوای ناسالم:
شربت زرشک ( پادزهر سموم قتاله):
۱ واحد (یک لیتر) زرشک بی دانه را پاک کرده، در ۸ واحد آب(۸ لیتر) از شب تا صبح خیسانده، بعد آن را جوشانده تا نصف شود و صاف نموده، بعد ۲ واحد آب سیب شیرین، ۲ واحد آب انار ترش، ۲ واحد سیب ترش، ۲ واحد آب لیمو و ۲ واحد سرکه انگور را با هم مخلوط و روی حرارت تا کف کرده کف آن را گرفته و بگذارید تا سرد شود، دُرد داره که ته نشین میشود، آب صاف آن را گرفته، به آب زرشک اضافه نموده و با ۴ واحد قند سفید یا نبات یا شکر جوشانیده تا به قوام آید و در ظرف شیشه ای ریخته، در یخچال نگه داری کنید و به صورت شربت خنک استفاده نمایید.
@mahdyarteb
کانال دکتر غلامرضا کریمی متخصص طب سنتی دراصفهان