#تابستان چی بخوریم
سوپ جو و آش جو به دلیل خنک بودن از بهترین غذاها برای رفع عطش و حرارت بدن در فصل گرماست
مصرف شیر و دوغ و آب کافی نیز برای رفع کمآبی بدن و افزایش حجم خون و پیشگیری از سرگیجه و سردرد توصیه میشود
در تابستان به واسطه تبخیر آب بدن، خون غلیظ میشود و کاهش حجم پیدا میکند و بر این اساس، خون رسانی و اکسیژن رسانی به مغز مختل میشود و سبب بروز سرگیجه، سردرد و در برخی موارد غش میشود
در میان میوهها و آب آنها انواعی که ترش و شیریناند همچون آبزرشک، شاتوت، تمشک، سیب ترش، آلبالو، گوجه سبز، انار، شوید، هلو، زردآلو و هندوانه بسیار مفیدند
درمانخانه اسلامی
@Darmaneslami
✿●•۰▬▬▬▬▬▬▬
///////////////////////////////////////////////
بفرمایید سلامتی:بهترین خورد و خوراک در #تابستان (بخش اول)
چون #مزاج گرم مزاجان با مزاج تابستان برابری میکند، احتمال خطر در این افراد بیشتر است. بر این اساس، باید از تمام خوردنیها و نوشیدنیهایی که #حرارت را بالا میبرد و باعث خشکی بدن میشود، اجتناب کنند.
#ادویه تند همچون #فلفل، #زنجبیل، #دارچین، #زعفران، سسهای تند و خردل، سبزیجات تند مانند #سیر و #پیاز و انواع سبزی خوردن نظیر #ترخون، #نعناع، #تره، #شاهی و #شوید ،در گروه خوردنیهایی هستند که باید در مصرف آنها به خصوص در این فصل جانب احتیاط را رعایت کرد.
تدابیر_تابستان
@Drmirghazanfari
بهترین خورد و خوراک در #تابستان (بخش دوم)
#مرغ و #ماهی، جایگزین #گوشت_قرمز
گوشت قرمز به دلیل داشتن گرما و حرارت زیاد در فصل تابستان باید کمتر مصرف شود، بخصوص #گوشت_شتر که مزاج بسیار گرمی دارد.
انواع #گوشت_سفید با وجودی که نسبت به گوشت قرمز دام، مزاج ملایمتری دارند اما گوشت پرندگانی مانند #کبک و #بلدرچین به سبب گرمای زیادی که تولید میکنند، در این فصل باید کمتر مورد استفاده قرار گیرند.
گوشت مرغ و ماهی گرمای کمتری دارد و بخصوص ماهی با داشتن مزاج سرد و تر به شرطی که با #ادویه تند و شور نشده باشد و آب پز باشد، برای این فصل بسیار مناسب است.
تدابیر_تابستان
@Drmirghazanfari
بهترین خورد و خوراک در #تابستان (بخش سوم)
#نمک، مزاج گرمی دارد و مصرف هر ماده غذایی یا تنقلی که با نمک شور شده باشد، برای همه مزاجها بخصوص #گرم_مزاجان در این فصل زیانآور است.
همچنین مصرف مغزهای آجیلی شور که علاوه بر مزاج گرم نمک، طبع این مغزها نیز گرم و خشک است و میتواند مضر و التهابآور باشد.
در میان مغزهای آجیلی، #بادام یا #فندق به دلیل آنکه طبع ملایمتری دارند، اگر از انواع خام و بدون نمک و در مقدار پایین مصرف شوند، مشکل خاصی ایجاد نمیکنند.
توصیه میشود از مصرف زیاد #فسنجان به دلیل دارا بودن #گردو و #حلوا_ارده به خاطر #کنجد آن که طبع بسیار گرمی دارد، اجتناب کنید.
تدابیر_تابستان
https://telegram.me/joinchat/CCAq7T3sGcFfH6a3x-LohQ
@Drmirghazanfari
بهترین خورد و خوراک در #تابستان (بخش چهارم)
مصرف #آبدوغ_خیار، #ماست و #خیار، #نان و #پنیر و خیار و ماست و #اسفناج (بورانی) از جمله بهترین غذاهای حاضری و خودمانی تابستان هستند، البته باید مزاج شخصی و #معده را در نظر داشت.
توصیه میشود در تابستان اغلب غذاها را به روش #آب_پز تهیه کنید تا سریعتر #هضم شوند.
مصرف کدوی پخته، #آش، #سوپ، انواع خورش #قورمه و #کرفس و #اسفناج که سبزی آن سرخ نشده و گوشت چندانی نداشته باشد و با #غوره، #آبغوره، #آبلیمو، #لیموعمانی و #نارنج ترش شده باشد، #گشنیزپلو و #سالاد_کاهو و خیار با آبلیمو در این فصل توصیه میشود.
تدابیر_تابستان
https://telegram.me/joinchat/CCAq7T3sGcFfH6a3x-LohQ
@Drmirghazanfari
بهترین خورد و خوراک در #تابستان (بخش پنجم)
سوپ جو و آش جو به دلیل خنک بودن از بهترین غذاها برای #رفع_عطش و حرارت بدن در فصل گرماست.
مصرف #شیر و #دوغ و آب کافی نیز برای رفع کمآبی بدن و افزایش حجم خون و پیشگیری از #سرگیجه و #سردرد توصیه میشود.
در تابستان به واسطه تبخیر آب بدن، خون غلیظ میشود و کاهش حجم پیدا میکند و بر این اساس، خون رسانی و اکسیژن رسانی به #مغز مختل میشود و سبب بروز سرگیجه، سردرد و در برخی موارد غش میشود.
در میان میوهها و آب آنها انواعی که ترش و شیریناند همچون آب زرشک، شاهتوت، تمشک، سیب ترش، آلبالو، گوجه سبز، انار، شوید، هلو، زردآلو و هندوانه بسیار مفیدند.
تدابیر_تابستان
https://telegram.me/joinchat/CCAq7T3sGcFfH6a3x-LohQ
@Drmirghazanfari
بهترین خورد و خوراک در #تابستان (بخش هفتم و پایانی)
#مرغ و #ماهی، جایگزین #گوشت_قرمز
گوشت قرمز به دلیل داشتن گرما و حرارت زیاد در فصل تابستان باید کمتر مصرف شود، بخصوص #گوشت_شتر که مزاج بسیار گرمی دارد.
در میان انواع #گوشت_سفید با وجودی که نسبت به گوشت قرمز، مزاج ملایمتری دارند اما گوشت پرندگانی مانند #کبک و #بلدرچین به سبب گرمای زیادی که تولید میکنند، در این فصل باید کمتر مورد استفاده قرار گیرند.
گوشت مرغ و ماهی گرمای کمتری دارد و بخصوص ماهی با داشتن مزاج سرد و تر به شرطی که با #ادویه تند و شور نشده باشد و آب پز یا بخار پز باشد، برای این فصل بسیار مناسب است.
تدابیر_تابستان
https://telegram.me/joinchat/CCAq7T3sGcFfH6a3x-LohQ
@Drmirghazanfari
/////////////////////////////
سلام درفصل فرارسیدن
طالبی
قمبوزه
گرمک
توت سفید
برای افزایش اهن خون و رفع کمخونی از میوه های بالا بیشتربهره بگیرید
////////////////////////////////
بروزحساسیتهای احتمالی با خوردن
قمبوزه
جانا
خربزه ها
طالبی
درناحیه های
خارش گوش
باددربینی و کیپ شدن بینی
درد و یا خارش درتاج سر
خارش گلو
ورم گلو
خارش پوست
خارش مقعد
فعال شدن بواسیر
افت دهان
ترکیدگی پاشنه
نازک شدن پوست دست
و……راهکارها
افراد صفراوی و دارای خشکی پوست و دارای آلرژی درمصرف میوه های اب داربالا پرهیزکنند مگر حداقل
۲- بعد از خوردن این نوع میوه حداقل یکساعت بعد عرق کاسنی و یا یک قاشق اب لیموی لیمو تازه میل شود
//////////////////////////////////////////
تدابیر فصل #تابستان ۲
برای جلوگیری از ابتلا به بیماریهای صفراوی در این فصل علاوه بر پرهیز از صفرازاها (خوراک شور، شیرین، تلخ، تند و چرب) مصرف خوراکهایی که #خنککننده و #رطوبترسان طبع هستند ضروری است. از جمله:
۱. چاشنیهایی مثل رب انار، زرشک، لیمو، تمر هندی، آبغوره، آب نارنج
۲. شربتهای خنک مثل شربت انار، سرکهانگبین، لیمو، نارنج، تخمهای شربتی لعابدار
۳. میوههای میخوش و خنک مثل آلبالو، گیلاس، آلو، آلوچه، توت سیاه، سیب ترش، هندوانه
۴. مصرف سبزیجاتی مثل کاهو، کاسنی، خرفه، اسفناج، خیار، کدو
۵. مصرف ملینها و پرهیز از مسهلات
️ حفظ آرامش جسم در مکانهای خنک، پرهیز از حرکات سخت، پوشیدن لباس کتان، غسل و شنا در آب سرد (به شرط توان جسمی و بعد از #هضم غذا) که به رجوع حرارت به باطن تن و #تقویت قوی کمک میکند.
https://eitaa.com/Atariazadi20
//////////////////////////////////////////////////
تابستان فصل غلبه صفرا
با توجه به مزاج گرم و خشک تابستان، بدن نیز گرم و خشک میشود؛ چون مزاج بدن از هوا تبعیت میکند.
مشکلات افراد گرم مزاج در این فصل بیشتر میشود مثل، عطش، فشار خون بالا، حرارت کبد، جوشچرکی، افزایش ضربان قلب و خشکی پوست ( البته در شهرهایی که دریا و رود هست، مشکل خشکی پوست کمتر است، چون درمجاورت با دریا رطوبت نیز هست)
لذا تدابیری برای این افراد لازم است:
هر روز گلاب ب سَر و صورت بزنید
مقداری گلاب در بینی اسپری کنید
تنفس صبحگاهی داشته باشید
آب جوش بخورید
بخور گلاب و مرطوب کردن منزل( بخور با دستگاه) تا اعصاب آرام گیرد
به لحاظ تغذیه: کاسنی و شاهتره، سرکنگبین، آلو، خیار، کاهو، لیمو و…تا تاثیر خشکی هوا را از بین ببرد.
شربت خیار و سرکنگبین:
خیار رنده شده همراه سرکنگبین و یا کاهو سرکنگبین، یکساعت بعد از وعدهی ناهار خاصتا برای بچههای پرجنب و جوش و بیش فعال بسیار مفید است.
#نسخههایشفابخش
کانال حکیم خیراندیش (طب سنتی )
@Hakim_KheiirAndish
///////////////////////////////////////////////////////////////
یک توصیه کاربردی برای کاهش حس حرارت در تابستان
اگر بعد از اتمام کار روزانه در خارج از منزل، علاوه بر شستشوی دست و صورت با آب خنک، پاهای خود را چند دقیقه در آب سرد قرار داده و ماساژ دهید حجم خون گرم غلیان یافته از حرارت تابستانه از سر و صورت به سوی پایین حرکت می نماید و به طرز شگفت انگیزی حس خنکی و رفع خستگی را در شما ایجاد می کند
یک تشت پر از آب و یک صندلی و چند دقیقه آرام نشستن و پاها را به آرامی در خنکای آب حرکت دادن به آسانی حس خوشایند یک آب تنی کامل را در شما ایجاد نموده و آرام بخشی عالی است
تکرار این کار قبل از وعده های غذایی چنانچه حالت گرمازدگی و بی اشتهایی دارید نیز بسیار کمک کننده است.
لطفاً آب را هدر ندهید و از ظرف آب چند بار استفاده کنید.
https://eitaa.com/doctor_pourhoseini