آخرین مطلب

لیست تغذیه های سرد مزاج و یا گرم مزاج و مصلحات انواع تغذیه بر مبنای طب سنتی

تغذیه ها و مصلحاتش

۱- قورمه سبزی : گرم
۲- قیمه : گرم
۳- فسنجان : گرم
۴- بادمجان : گرم
۵- کدو : سرد
۶- آلو اسفناج : سرد
۷- کرفس : گرم
۸- بامیه : سرد
۹- ریواس : سرد
۱۰- مرغ ترش : سرد
۱۱- کته : معتدل روبه سرد
۱۲- پلو : معندل روبه سرد
۱۳- سبزی پلو : گرم
۱۴- باقلا پلو : سرد
۱۵- زرشک پلو : سرد
۱۶- آلبالو پلو : سرد
۱۷- لوبیا پلو : سرد
۱۸- کلم پلو : سرد
۱۹- رشته پلو : سرد
۲۰- دم پختک : گرم
۲۱- نخود اب :گرم
۲۲- عدس پلو : سرد
۲۳- مرصع پلو : گرم
۲۴- شیرین پلو : گرم
۲۵- ماش پلو : سرد
۲۶- استانبولی :سرد
۲۷- ته چین :معتدل
۲۸- کوفته تبریزی : معتدل
۲۹- کوفته ریزه : گرم
۳۰- کوفته برنجی : سرد
۳۰- کوفته برنجی : سرد
۳۱- تاس کباب : سبزی
۳۲- کوکو سبزی : گرم
۳۳- کوکو سیب زمینی : سرد
۳۴- کتلت : سرد
۳۵- شامی :گرم
۳۶- آش رشته : معتدل
۳۷- آش ساده : سرد
۳۸- آش دوغ : سرد
۳۹- آش شعله قلم کار : گرم
۴۰- اشکنه : گرم
۴۱- کله جوش :معتدل به گرم
۴۲- آبگوشت : گرم
۴۳- سوپ جو :سرد
۴۴- سوپ رشته فرنگی : سرد
۴۵- شیر برنج : سرد
۴۶- فرنی : معتدل
۴۷- شله زرد : معتدل
۴۸- آش شلغم : معتدال
۴۹- سوپ شیر : سرد
۵۰- نرگسی : معتدل
۵۱- عدسی :سرد
۵۲- آش اوماج :سرد
۵۳- سمنو : گرم
۵۴- کاچی : گرم
۵۵- کباب کوبیده : گرم
۵۶- کباب ترکی : سرد
۵۷- ژامبون گوشت : سرد
۵۸- رامبون مرغ : سرد
۵۹- سوسیس کالباس : سرد
۶۰- جوجه کباب : سرد
۶۱- کباب برگ : گرم
۶۲- بریانی : گرم
۶۳- همبر گر : سرد
۶۴- فلافل ذرت : سرد
۶۵- فلافل نخود : گرم
۶۶- چیپس : سرد
۶۷- کشک بادنجان(کشک زیاد): سرد
۶۸- حلیم گندم : گرم
۶۹- حلیم بادنجان : سرد
۷۰- میرزا قاسمی : سرد
۷۱- الویه : سرد
۷۲- ماکارونی : سرد
۷۳- لازانیا : سرد
۷۴- املت با گوجه : سرد
۷۵- دلمه برگ مو : معتدل
۷۶- دلمه،فلفل،گوجه : سرد
۷۷- دلمه بادنجان : سرد
۷۸- خوراک لوبیا سبز : سرد
۷۹- خوراک لوبیا قرمز
۸۰- املت با فلفل سبزو فارچ : سرد
۸۱- بورانی : سرد
۸۲- جغوربغور : معتدل
۸۳- بافلا قاتق : سرد
۸۴- حلوا : گرم
۸۵- خرمالو : گرما
۸۶- لبو : گرم
۸۷- بستنی سنتی : سرد
۸۹- بستنی میوه ای : سرد
۹۰- فالوده : سرد
۹۱- ماءالشعیر ساده : سرد
۹۲- ماءشعیر میوه ای : سرد
۹۳- نوشابه های گازدار : سرد
۹۴- سالاد کاهو خیار گوجه : سرد
۹۵- سوهان : گرم
۹۶- ارده باشیره انگور : گرم
۹۷- ارده با عسل : گرم
۹۸- نیمروی پیاز تخم مرغ : گرم
۹۹- فسنجان بادام : گرم
۱۰۰- خورش به : گرم
۱۰۱- قلیه ماهی : سرد
۱۰۲- خوراک قارچ : سرد
۱۰۳- رنگیینک : گرم
۱۰۴- زیره پلو : معتدل
۱۰۵- آب دوغ خیار : سرد
۱۰۶- کله جوش:معتدل روبه گرم وخشک
۱۰۷- خوراک کنگر : گرم وخشک
۱۰۸- خوراک کدوحلوائی : گرم
۱۰۹- ژله : سرد
۱۱۰- نسکافه : سرد
۱۱۱- پشمک : معتل روبه گرم
۱۱۲- باقلوا : گرم
۱۱۳- گز : گرم
۱۱۴- قطاب : گرم
۱۱۵- نان شیرمال : معتدل

فهرست مُصلِحات غذاها :

به هر ماده ای که طبع ماده غذایی اول را تعدیل کند ، مُصلِح می گویند .

ماده های غذایی ومصلحات آن:

پنیر: ( گردو ، زیتون ، سبزی های معطر)

کره:( عسل ، مربا ، شکر سرخ)

شیر: ( گلاب ، هل ، شکر ، عسل)

عدسی: (گلپر)

انار: ( گلاب ، گلپر گلپر)

دوغ: ( نعنا ، کاکوتی ، گلسرخ)

آب گوشت:(دنبه ،آویش،پیاز،ترشی ها)

چای سیاه:(آب لیمو،لیموعمانی)

خیار:(نمک، نعناع، گلسرخ)

روغن حیوانی:(عسل، سرکه،آب لیمو)

کاهو:(سکنجبین)

ماست ( شیره ، عسل ، سیاه دانه ، آویشن ، نعنا)

برنج:( زیره سیاه ، زعفران ، شوید)

ماهی: ( گردو ، فلفل سیاه ، خرما ، ادویه های گرم)

باقلا:(گلپر)

هندوانه:(عسل،،،گل انگبین گلاب)

گوجه فرنگی:(روغن زیتون)

خربزه:(آب انار ترش،سرکه)

خاکشیر:(عسل،،کتیرا)

پیاز:( سرکه ، آب انار ، کاسنی)

سیر:(سکنجبین ، انار ترش ، گشنیز ، کره)

کشک:(سیر،نعنا،پونه)

ماست چکیده:( عسل ، مغز گردو ، آویشن)

سرشیر:(عسل)

نعنا:(کرفس)

گندم:( سرکه کهنه ، شیرینی های طبیعی)

نخود:( زیره ، شوید ، سکنجبین ساده)

انار ترش:(عسل،نمک)

زیتون: ( مغز گردو ، مغز بادام ، عسل)

خرما:( گلاب ، سرکه ، کاهو ، آب انار ، بادام)

هلو:( عسل ، مربای زنجبیل)

موز:( نمک ، عسل ، مربای زنجبیل

گلابی:( عسل ، دارچین ، هل ، زیره)

گوشت گوسفند:(سماق،مرزه،گشنیز)

تخم مرغ:(ادویه های گرم،،نمک)

ماهی:( خرما ، زنجبیل ، عسل)

گوشت گاو( دارچین ، فلفل، پیاز، زنجبیل ،سیر
@soroshesalamati