آخرین مطلب

باقلا از منظر طب سنتی

🔰باقلا و ملاحظات مصرف آن

🔸 باقلا (#Broad_bean)، میوه نیام چرمی، تخت و پوشیده از کر‌ک‌های مخملی است که تازه آن طبیعتی سرد و تر و خشک آن طبیعتی سرد و خشک دارد.

🔹 این میوه‌ حاوی مشتقات پیریمیدین شامل ویسین و کانویسین، لکتین‌ها، نشاسته، پروتئین و تانن است.

🔸 باقلا دیرهضم است و مصرف محدود پخته‌ی آن با آب و کمی سرکه می‌تواند موجب تسکین سرفه، بهبود اسهال مزمن، رفع زخم روده‌ها و تقویت نیروی جنسی گردد.

❌ عوارض جانبی: زیاده‌روی در مصرف دانه‌های خام یا پخته‌ی این گیاه موجب نفخ گوارشی، خارش پوست، سنگینی مغز، پریشانی فکر و خواب‌های آشفته می‌گردد. مُصلح این عوارض جانبی میل کردن آن به همراه آویشن شیرازی، پونه و فلفل است.

⚠️ هشدار: مصرف باقلای خام و یا پخته گاه می‌تواند موجب تهوع، استفراغ، اسهال، سرگیجه و در موارد شدید کم‌خونی همولیتیک همراه تب، زردی و ادرار خونی بخصوص در افرادی که نقص ژنتیکی آنزیم G6PD (فاویسم) دارند، شود.

❌ موارد منع مصرف: باقلا در بارداری، شیردهی، کودکان زیر ۶ سال و مبتلایان به فاویسم منع مصرف دارد.

🖋 دکتر مریم مصفا (دکترای تخصصی داروسازی سنتی)

انجمنعلمیطبسنتیایران

👉 @persianme

////////////////////////////

✅ #باقلا (غلاف اول)

🔷باقلا از حبوباتى است که هم به صورت تازه و هم به صورت خشک شده مصرف می شود.

🔶مزاج باقلای تازه، سرد و تر و باقلای خشک شده، سرد و خشک است.

🔷برای #کم‎خونی مفید است و تقویت کننده مغز قلم #استخوان‎ها می‎باشد.

🔶خوردن باقلا برای تقویت عصبی و روحی مفید می‎باشد.

🔷زیاده‎روی در خوردن باقلا باعث کندشدن ذهن می‎گردد.

🔶برای درمان #یبوست از باقلای تازه به‎صورت آب‎پز استفاده می شود.

@DrMirghazanfari

///////////////////////////

✅باقلا (غلاف دوم)

👈متاسفانه در بیمارى #فاویسم، #باقلا در معرض اتهام قرار گرفته است و مردم این بیمارى را منسوب به باقلا می دانند، در صورتى که بیمارى فاویسم یک بیمارى ارثى و ژنتیک می باشد و به علت اختلال در ژن و متعاقب آن، کاهش میزان یک آنزیم به وجود می آید.

⚠️افراد مبتلا به فاوسیم لازم است براى جلوگیرى از بروز مجدد بیمارى از مصرف باقلا جداَ خوددارى کنند.

🔵در برخی روایات به مصرف باقلا با پوست توصیه شده است:

امام صادق (ع)

«کلوا الباقلاء بقشره یدبغ المعده»

باقلا را با پوستش بخورید که معده را دباغى می نماید.

⚠️ذکر این نکته بسیار ضروری است که افرادی که معده ضعیف دارند یا مبتلا به مشکلات هضم هستند به هیچ وجه باقلا را با پوست نخورند، برای سایر افراد نیز خوردن با پوست در مقدار کم توصیه می شود.

⬅️ باقلا #نفخ_آور است و مصلح آن فلفل، میخک، #گلپر و #نمک است.

@Drmirghazanfari