آخرین مطلب

هسته خرما و یا قهوه هسته خرما و خاصیت گسترده آن بر مبنای طب سنتی

💊💊فواید هسته خرما

هسته خرما در گذشته به عنوان دارو برای درمان عفونت‌های کلیه و مثانه استفاده می‌شده همچنین از پودر سوخته شده آن برای تقویت موی سر، مژه و ابرو استفاده می‌کردند. ترکیب پودر هسته خرما با مواد سنتی برای کمردرد و سردرد در طب سنتی به ویژه در بین خانم‌ها رواج داشته است.
امروزه نیز براساس مطالعات انجام شده، هسته خرما، فیبر قابل توجه، منگنز و ویتامین ب دارد و علاوه بر این موارد می‌تواند به تحریک ترشح انسولین و تنظیم هورمونی نیز کمک کند، پس در بیماران مبتلا به دیابت، نوشیدن آن خوب است.
💊قهوه هسته خرما چگونه تهیه می‌شود؟

هسته خرما را اگر به روش درستی فرآوری و آسیاب کنید، می‌توان دمنوشی خوب از آن تهیه کرد:

در ابتدای کار لازم است هسته‌های خرما را به طور کامل با آب داغ شستشو دهیم.

بعد از شستشو، هسته‌های خرما را سه روز در آب داغ بخیسانید
(در برخی منابع ذکر شده که جهت آسیاب راحتر و نرم شدن آن، بهتر است ۱۰ تا ۱۵ روز در آب خیسانده شود و آب آن هر روز عوض گردد).

سپس پوست نازک روی آن را جدا کنید.

و بعد روی پارچه کتانی پهن کنید تا خوب و کامل خشک شود (اگر در مقابل آفتاب هم خشک شود بهتر است).

حال مانند تخمه بودادن، آن را تف دهید تا قهوه‌ای تیره شود، اما نسوزد یا در مایکروویو با درب بسته قرار دهید تا تیره تیره شود.

هسته خرما که خنک شد را در هاونگ بکوبید تا خرد شود بعد بریزید داخل آسیاب تا کاملاً پودر شود بعد پودر را الک کنید تا یک پودر نرم مانند قهوه حاصل گردد.

اکنون آن ها را داخل شیشه بریزید و در مکانی خشک و خنک نگهداری کنید.

هنگام مصرف، یک قاشق غذاخوری از آن را در قهوه جوش بریزید و یک لیوان آب اضافه کنید، بجوشد تا یک سوم آن تبخیر شود.

صبر کنید تا ته نشین شود و سپس سرو کنید.

قهوه هسته خرما چه مزایایی دارد؟

مصرف متعادل این قهوه (نه مصرف روزانه) مزایای زیر را به دنبال خواهد داشت:

تسکین درد‌های مفصلی و استخوانی

کمک به کاهش وزن در افراد دارای اضافه وزن

تنظیم قند و فشار خون

کمک به دفع سنگ کلیه و مثانه

آرامش اعصاب

💊عوارض و موارد منع مصرف قهوه خرما

قهوه خرما دارای طبعی گرم و خشک، با خشکی قابل توجه است، بنابراین:

مصرف زیاد این قهوه در افرادی که گرم مزاج هستند موجب ایجاد حساسیت و جوش می‌شود.

افراد لاغر اندام بهتر است این قهوه را مصرف نکرده یا در حد هوسانه و با یک قاشق مرباخوری شیره انگور مصرف کنند.

افراد سوداوی که خشکی مزاج دارند نیز بهتر است گهگاهی و آن هم با یک قاشق مرباخوری شیره انگور یا شیره توت، این دمنوش را نوش جان کنند.

بانوان باردار هم بهتر است در مصرف این قهوه احتیاط کنند.

در ضمن، به دلیل پیشگیری از مشکلات گوارشی و غلبه خشکی بر مزاج، بهتر است مصرف این قهوه به صورت روزانه نباشد و از یک تا دوفنجان بیشتر هم تجاوز نکند.

https://tabaye.ir/date-kernels-coffee/