مصرف عرق زنیان بعد از غذاهای سنگین
افرادی که به ویژه پس از مصرف غذاهای سنگین و گوشتی دچار احساس سنگینی معده میشوند
باید برای رفع این احساس مقداری عرق زنیان بنوشند.
@drkhodadadii
خطرات مصرف بی رویه زنیان
میوه ی گیاه زنیان بصورت دانه های کوچک بیضی شکل است که بر روی آنها پنج خط طولی نخ مانند به رنگ روشن قابل مشاهده است.
زنیان در کتب طب ایرانی به نانخواه معروف بوده و دارای طبیعت گرم و خشک بوده و مصلح آن گشنیز می باشد .
بیشترین ماده تشکیل دهنده ی اسانس میوه زنیان؛ تیمول بوده که موجب طعم مخصوص ، مطبوع و سوزاننده آن می شود.
زنیان بر اساس طب ایرانی؛ بادشکن؛ ضد تهوع؛ ضد سکسکه؛ مدر و ضد کرم …. بوده و حتی بصورت موضعی در تورم و التهاب اعضاء و خونمردگی زیر جلدی همراه عسل بصورت ضماد استفاده می شده است.
زنیان برای افراد گرم مزاج و خانم های باردار توصیه نشده و بطور کلی مصرف زیاده از حد و بیرویه آن (به علت تیمول بالای موجود در آن) باعث ایجاد اسهال و سرگیجه؛ ایجاد وزوز گوش؛ تضعیف عضله قلب و تحریک کلیه و بروز آلبومین در ادرار می شود.
دکتر سعیده غفاری (متخصص داروسازی سنتی)
#سلامتکده_شریعت_پناهی —-ویژه بیماران غیر کرونایی ( تلفن نوبت دهی : ۸۸۷۷۶۰۲۸)
مرکز طب سنتی ویژه کرونا —-تلفن مشاوره آنلاین ۴۵۱۵۳
@sbmu_persianmedicine