آخرین مطلب

کبد و روش سالمسازی بر مبنای طب سنتی

💊💊آش مخصوص کبدچرب
#آش_جوشوید #آش_جو_شوید #آش_کبدچرب #آش_تقویتی #آش_کلیه

جو پوست کنده ۱ پیمانه
گندم پوست کنده ¼ پیمانه
ماش ¼ پیمانه
ارزن ¼ پیمانه
پیاز بزرگ ۱ عدد
عدس ½ پیمانه
نخود ½ پیمانه
لوبیا ½ پیمانه
گل ختمی پودر شده ۳ قاشق غذاخوری
پنیرک خرد شده ۳ قاشق غذاخوری
زولنگ یا چوچاق خرد شده ۸ قاشق غذاخوری
زیره ( ترجیحا” سیاه ) ۱ پیمانه
شوید ۵۰۰ گرم
آب قلم به مقدار نیاز
سبزی آش ۵۰۰ گرم
آلو بخارا ۱ پیمانه

۱⃣ حبوبات را پس از شستشو،از ۲۴ ساعت قبل خیس کرده و آب آن را عوض نکنید. جو را هم به همراه گندم خیس نمائید.
۲⃣ پیاز را خرد کرده و سپس تفت دهید تا طلایی رنگ شود. بعد نمک، مقدار خیلی کم فلفل ( برای معطر نمودن ) و زردچوبه را اضافه نموده و سپس آب قلم را به مخلوط بیافزائید.
۳⃣ اجازه دهید تا آب به جوش آید و بعد جو و گندم پوست کنده را به همراه آلو و شوید و زیره اضافه کنید.
۴⃣ بعد از یک ساعت که از پخت جو گذشت، سایر حبوبات را اضافه کنید، باید بعد از پخت کامل جو، آن را به قابلمه اضافه نمایید. در قابلمه را به صورتی که کاملاً کیپ نباشد قرار دهید تا جو همراه با عدس بپزد.
۵⃣ عدس و ماش و ارزن و نخود و لوبیا را بدون آبکش کردن ابتدا جداگانه پخته و بعد به آش اضافه کنید.
۶⃣ سپس سبزی آش و شوید و پنیرک و گل ختمی و چوچاق یا زولنگ را اضافه کرده، و چند بار آش را به هم بزنید تا همه مواد درون آش به صورت یکنواخت پخته شوند و در ضمن آش ته نگیرد.

♦️ این دستور برای مصرف ۳ تا ۴ نفر تدوین شده است.
♦️ روشهای پخت آش جو در مناطق ایران گوناگون است. پس میتوان روش پخت را تغییر داد.
♦️ ملاک تاثیر این آش وجود مواد اشاره شده در ترکیب است.
♦️ درمانگران به تناسب شرایط بیمار میتوانند این ترکیب را تغییر دهند.
♦️ حذف آب قلم مانعی ندارد.
♦️ افزودن روغن زیتون در حین طبخ به کاهش عوارض باد ایجاد شده حبوبات کمک میکند

@shamsesharif
اجتهاد شده از آموزههای مرحومه رقیه بیگم

👉 @tebesonatii
🍃🍃🍃🍃🍃🍃