خیار (بوته اول)
مزاج #خیار سرد و تر است.
در حدیثی امام صادق (ع) توصیه فرموده اند که ته خیار هم با خیار مصرف شود که دلیل آن شاید این است که طعم تلخ، مزاج گرم دارد و خود خیار هم مزاج سرد دارد که این عمل باعث تعدیل طبع آن میشود.
در روایات توصیه شده که خیار با نمک یا خرما میل شود، در واقع این احادیث ناظر به مصلحات می باشند. طبع سرد خیار با مزاج گرم نمک و خرما خنثی شده که هم هضمش آسان می شود و هم سردی آن گرفته می شود.
خیار برای تسکین دادن حرارت بدن، صفرا و خون و التهابات بدن و کاهش زردی و یرقان و حرارت کبد مفید است.
خیار باعث کاهش تشنگی می شود و تا حدودی مُدر است.
#خوراکی_ها
به کانال «بفرمایید سلامتی» بپیوندید
@DrMirghazanfari
خیار (بوته دوم و پایانی)
خیار بطور موضعی نیز قابل استفاده است. به این صورت که می توان #خیار را لایه لایه کرده و روی پوست قرار داد. این کار برای پوستهای خشک ملتهب گرم (اگزما) مخصوصا در افراد گرم مزاج و مکان های گرم و خشک بسیار مناسب است.
خیار را می توان رنده نمود و داخل تشت یا وان آبی ریخت تا شخص در آن نشسته یا غوطه ور شود. این عمل برای کودکان و اطفال بسیار مفید است، زیرا مزاج کودکان نسبت به بزرگسالان در بیشترین حد حرارت خود می باشد.
مصلح خیار ، عسل یا خرما و یا ادویهجاتی مثل سیاه دانه و زنیان و یا نعناع می باشد.
اگر از تکه های خیار یا رنده شده آن در شربت ها استفاده شود، ضمن ایجاد تنوع و ظاهری زیبا، باعث خنک شدن مزاج شربت نیز می شود.
#خوراکی_ها
به کانال «بفرمایید سلامتی» بپیوندید
@DrMirghazanfari