آخرین مطلب

مزاج دموی یعنی گرم و تر بر مبنای طب سنتی توسط دکتر حسن اکبری

💊💊💊💊مزاج دموی یعنی گرم و تر
دم:
این افراد هیکل درشت و بدنی عضلانی دارند و لاغر نیستند. پوستی سرخ و سفید رنگ دارند. موهای پر پشت دارند، نبض پر و قوی دارند. خوب می خوابند و تحمل بی خوابی را نیز دارند. پوست اینها گرم و مرطوب و نرم است. نه گرمایی هستند و نه سرمایی، اما به نسبت تحمل سرما برایشان راحت تر است. میل به شیرینی و ترشی دارند. همه نوع غذا را می توانند بخورند. هوش و حافظه بالایی دارند. سریع و پر انرژی هستند. میل و توان جنسی بالایی دارند استعداد ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی و فشار خون بالا دارند. عروق روی دست ها برجسته است نبض آنان پر و قوی است.
علایم غلبه خلط دم:
● پری رگها و پری نبض
● سر درد و احساس سنگینی سر
● سرخی چشم ها در صورت و بدن
● ایجاد دمل و جوش و بثورات پوستی و خارش (بیشتر در تنه و کتف)
● زیاد شدن خواب
● احساس کسالت و خمیازه
● احساس مزه شیرین در دهان
● خون ریزی لثه و بینی
● خارش محل حجامت و فصد قبلی
● افزایش فشار خون
💊💊 غذاهای مناسب طبع دم:
غذاهای با طبع سرد و خشک برای افراد دموی مناسب است، به شرطی که اصل متعادل سازی با مصلحات، رعایت شود.
بطور مثال؛ اگر ماده غذایی دارای طبع سرد و خشک است مثل عناب (دارای طبع خنک است) می توان با درست کردن دمنوش آن، که به عناب آب و حرارات اضافه می شود آن را متعادل نمود.
همچنین اضافه کردن مواد گیاهی با طبع سرد و خشک داخل انواع خورشت ها، می تواند این غذاها را مناسب طبع دم نماید، از نمونه این مواد می توان به اضافه نمودن زرشک، سماق، آلبالو، لیمو عمانی، آلو، رب انار، سرکه و مانند آنها اشاره نمود که همگی آنها در ایجاد تعادل در فرد دارای طبع دم کمک کننده است و برعکس اضافه کردن این مواد برای افراد سودایی و بلغمی مضر است.
لذا پخت غذاها با موادی که طبع سرد و خشک دارند، برای طبع دم مفید است.
۱٫ آبگوشت سنتی با گوشت بره، دنبه و استخوان فراوان، نخود، زردچوبه، بدون رب و گوجه فرنگی
۲٫ انواع آش ها و سوپ های ایرانی
۳٫ انواع خورشت های ایرانی
● میوه های مناسب طبع دم:
انواع مرکبات (ترش و شیرین)، انار، شاه توت، سیب، گلابی، آلبالو، گیلاس، هندوانه، زغال اخته، طالبی، خربزه، خرمای خشک، انجیر، انگور، خیار، خیار چنبر.
● سبزیجات مناسب طبع دم:
سبزی خوردن، کاهو، اسفناج، انواع جوانه ها مثل جوانه گندم، ماش، عدس.
● لبنیات مناسب طبع دم:
شیر، ماست، دوغ، پنیر، سرشیر، خامه و کره محلی گاوی، که استفاده همگی با مصلح بلامانع است.
● نوشیدنی های مناسب طبع دم: (شامل عرقیات، دمنوش ها و شربت ها)
خاکشیر، عناب، ترنجبین، شیر خشت، بابونه، زرشک، آلبالو
● غذاهای نامناسب طبع دم:
غذاهای با رطوبت و حرارت بالا، بدون مصلحات برای طبع دم مشکل زا هستند.

http://www.drakbary.com/ShowNews.aspx?NewsID=337