آخرین مطلب

کاچی تغذیه ایرانی برای تقویت جسمی و بالاخص زنانی که زایمان میکنند بر مبنای طب سنتی

🔰کاچی

🔸کاچی یکی از غذاهای سنتی ایرانیان است که بیشترین مورد استفاده آن برای خانمهایی است که تازه زایمان کرده اند.

🔹آرد، روغن مرغوب، شکر و زعفران ارکان اصلی این غذا هستند و باعث می شوند که کاچی را به عنوان یک غذای نیرو دهنده بشناسیم.
🔸علم تغذیه روز بدلیل کالری بالا و ایجاد چاقی، کاچی را غذای مناسبی برای دوره بعد از زایمان نمی داند.

🌿چند نکته درباره کاچی:

۱️⃣ادویه ای که به کاچی افزوده می شود، ادویه گرم است . در کتاب سفره اطعمه از ۳۱ قلم گیاهی که اکثرا بر اساس طب سنتی ضد سردی و ضد نفخ و مقوی رحم هستند در این ادویه نام برده شده است. بسیاری از گیاهان موجود در ادویه کاچی شیرافزا نیز هستند.

۲️⃣کاچی تنها غذای زائو نیست.در کتاب تهران قدیم آمده است که کاچی تنها در سه روز اول بعد از زایمان مصرف می شده است. سایر غذاهایی که مناسب زائو هستند عبارتند از انواع کباب، تخم مرغ و شیر ، انواع شربتهای مفرح مانند شربت هل، زعفران، بیدمشک و گلاب. ( مناسب برای افسردگی بعد از زایمان).

۳️⃣کاچی گاهی در مناسبتهای دیگری نیز طبخ می شده است. ن برای کم کردن کالری، از روغن و شکر کمتری استفاده می کنم.

💠دکتر مرضیه بیگم سیاهپوش (متخصص طب سنتی ایرانی)

#انجمن_علمی_طب_سنتی_ایران

👉 @persianmedicine 👈

🌐 www.itma.ir