آخرین مطلب

فصل بهار و تدابیر آن بر مبنای طب سنتی

💊💊💊🌸تدابیر مهم تندرستی در فصل بهار🌸

۱⃣ پاکسازی بدن :

🔻بهترین زمان شروع پاکسازی بهاره در زمان آغاز بهار طبی ،یعنی روزهای پایانی زمستان و روزهای نخست فروردین ماه است که آب و هوا بهاری می شود ، و اندام های هدفدر پاکسازی بهاره 👇🏻
کبد ، کلیه ها و روده ها هستند .

🔻برای پاکسازی ، میتوان از روش های سنتی و مرسوم ایجاد لینت مزاج ، مانند خوردن آش های ملین ، بهره برد یا در صورت توصیه پزشک متخصص طب ایرانی ، از داروی مسهل یا قی کردن یا روش های خون گیری استفاده کرد .

🔻افرادی که به هیچ یک از شیوه های پاکسازی اخلاط و سموم بدن عادت ندارند نیز باید دقت کنند که در فصل بهار ، مقدار غذایشان را نسبت به فصل های دیگر کمتر کنند تا مواد زائد و سموم کمتری در بدنشان انباشته شود .

۲⃣ پرهیز از نوشیدنی های گرمی بخش و یا بسیار تری بخش :

🔸مانند شربت های بسیار شیرین که از انگور یا خرما تهیه شده باشند ، شیر و دوغ زیاد و …..

۳⃣پرهیز از زیاد خوردن غذاهای مولد خون (مانند شیرینی ها، کیک و خامه زیاد) و کم کردن معقول مصرف انواع گوشت

🔻در متون طب ایرانی از غذاهایی مانند آش ، بورانی اسفناج ، بورانی شبدر و یونجه ، کاهو سکنجبین ، سمنو ، آش شبدر و قره قروت به عنوان بهترین و سبک ترین غذاهای ایرانی برای فصل بهار نام برده شده که انرژی پایه و ویتامین مورد نیاز بدن را تامین می کنند ولی خاصیت غذایی کمتری دارند.
مصرف این غذاها موجب پاکسازی خون و تقویت اعصاب و قوای بدن می شود. از طرفی در فصل بهار ، مصرف حبوباتی مانند 👇🏻
ماش ، نخودفرنگی و جو نیز توسط حکمای طب ایرانی توصیه شده است .

۴⃣بهترین رژیم غذایی در فصل بهار برای تقویت سیستم ایمنی و قوای جسمی کودکان ، خوردن سوپ جو ، ماءالشعیر طبیعی و چلو گشنیز با گوشت جوجه خروس (به جای گوشت قرمز) است .

🔻همچنین توصیه شده در این فصل ، بجای آب ، عرق کاسنی ، عرق خرفه یا عرق شاهتره بنوشیم و به فرزندان مان بدهیم .

۵⃣پرهیز از مصرف غذاهای چرب و سرخ کردنی

🌸سلامت و تندرست باشید 🌸

🖊دکتر حسین رضایی زاده (سرپرست دانشکده طب سنتی دانشکاه علوم پزشکی تهران)

🆔 @drmmohebbi

////////////////////////////////////////

📚💊
🔰رژیم پاکسازی طبّی پاکسازی بهاره

بسته به شرایط در طی حدود یک یا دو هفته میتوانید در وعده غذای ظهر یا شب، این آش و غذاها را مصرف کنید و لازم است از غذاهای دیگر و گوشت ونان تا حد امکان پرهیز شود.
به عنوان مثال
روز اول: آش آبغوره
روز دوم: آش انار
روز سوم: آش سماق
روز چهارم: آش سکنجبین
روز پنجم:
۱) آش تمرهندی
۲) ۲۰ گرم گل سرخ کاشان را پاک کرده و با ۲ لیوان دوغ و کمی نمک بعد از ناهار میل کنید. این مسهل موجب می‌شود شکم چند بار کار کرده و فضولات دستگاه گوارش دفع شود.
روز ششم؛ اشکنه
روز هفتم؛ نخوداب
کانال رسمی دکتر #فاطمه_نوایی
پیامرسان ایرانی ایتا:
eitaa.com/joinchat/1712128040Cda7987cbcc