… و این #شلغم چند شغله!
شلغم ریشهای پر خاصیت و کمی گرم و تر است، غرغره آب حاصل از پخته شدن آن در کاهش التهاب ناشی از سرماخوردگی توصیه میشود.قبل باز کردن درب قابلمه، یک ملحفه آماده کنید، روی سرتان بکشید و بعد درب قابلمه را بردارید و حواستان باشد با فاصله مناسب، خوب خوب بخور دهید.
شلغم پخته در تسکین علایم سرماخوردگی و در پیشگیری از رخداد ان، بسیار توصیه میشود.
یک فنجان شلغم پخته شده ۲۰۰ میلیگرم کلسیم دارد، پس انتخاب خوبی برای تامین کلسیم روزمره نیز هست.
تکههای نرم و لطیف شلغم، کربوهیدرات ندارند پس در دیابت و رژیم لاغری انتخابی عالی هستند.
شلغم با پتاسیم و فیبر فراوان بلد است فشار خون را نیز تنظیم کند.
دو تا سه عدد شلغم از اوایل پاییز تا انتهای زمستان، انتخابی هوشمندانه است که با منابع قابل توجه ویتامین ث، به تقویت ایمنی شما منجر میشود.
مربای شلغم نیز از جمله دسرهای خوب مقوی میل جنسی است.
آش شلغم آش زمستانی دلپذیری است که خانه شما را گرم و اهل خانه را از بیماریهای زمستانی، دور نگه میدارد.
دکتر الهام اختری (متخصص طب سنتی ایران)
#انجمن_علمی_طب_سنتی_ایران
@persianmedicine
شلغم
مزاج شلغم گرم و تر است و غذاییت دارد یعنی موجب رشد بدن میشود،شخص را سیر میکند و میتواند جای وعده غذای اصلی را بگیرد.
کسانی که دنبال رژیمهای لاغری هستند میتوانند از آن بهره ببرند و آن را جایگزین برنج، نان و گوشت کنند.
اصولا مواد غذایی که گرم و تر رو به اعتدال هستند، برای همه مزاجها قابل استفاده بوده و مزاج شخص را به هم نمیزند.
به صورت پخته برای رفع سرفه به کار میرود. همچنین لینت بخش است و برای یبوست مفید است.
نرم کننده گلو و حنجره است و در فصول سرد که گرفتگی و التهاب حلق و حنجره شایع تر است، بسیار کمک کننده می باشد.
اشتها آور و مقوی قوای جنسی بوده، هچنین مدر (ادرارآور)می باشد لذا موجب شستشوی مجاری ادراری شده و برای کسانی که مشکلاتی چون سنگهای کلیه و مثانه دارند نیز میتواند مفید باشد.
به کانال «بفرمایید سلامتی» بپیوندید
@DrMirghazanfari
آب شلغم پخته یا له شده آن به طور موضعی برای بهبود ترک خوردگی و خشکی یا خارش پوست ناشی از سرما مفید است.
ترشی آن همراه با خردل، لذیذ و اشتهاآور بوده، مقوی احشای داخل شکم و غیرنفاخ است.
نفاخ است و ممکن است برای برخی افراد دیرهضم باشد.
البته همین دیرهضمی برای کسانی که رژیم کاهش وزن دارند مفید است چرا که مدتی در معده میماند و جلوی اشتها را میگیرد.
به صورت معمول پخته مصرف میشود. اکر کمی نمک به آن اضافه شود رطوبت آن کاهش مییابد و برای افرادی که رطوبت بدن و معده، آنها را اذیت میکند عارضه آن کاهش می یابد.
به کانال «بفرمایید سلامتی» بپیوندید
@DrMirghazanfari
//////////////////////////////////
آنچه از شلغم نمیدانید !
سر و ته شلغم که معمولا به اشتباه آن را میگیریم، منبع آنتی بیوتیک و ضدعفونت است
کمخونی را رفع و قد کودک را بلند میکند
به دلیل داشتن گوگرد، سنگ کلیه را نابود میکند
@TebbolAeme