سلسله جلسات معرفی انگور از دیدگاه طب ایرانی-اسلامی
جلسه :اول
نامها:
نام لاتین : Grapeیا Vine tree
نام علمی : Vitis vinifera
نام عربی : شجره العنب
نامهای دیگر انگور : مو ، رز،بوداوه ،تاک ،آمباسلوقی
ریخت شناسی درخت انگور:
درخت انگور که درخت مو نیز نامیده می شود؛ درختچه ای بالا رونده که از دیوار و درختان مجاور بالا می رود .ساقه ی آن گره دار و دارای برگ های متناوب است .
برگ های انگوردارای پنج لوپ دندانه دار و به رنگ سبز تیره می باشد. گل های آن کوچک ، مجتمع و بصورت خوشه ظا هر می شود . میوه درخت انگور ، گوشت دار ، شیرین و به رنگ های مختلف است
قسمتهای قابل استفاده:
میوه انگور ، برگ انگور، غوره، روغن هسته انگور ، هسته انگور ، پوست انگور، خشک شده آن به صورت مویز، سرکه، کشمش
مزاج :
طبیعت انگور رسیده در آخر اول گرم و تر و بسیار شیرین آن را تا دوم گرم و تر دانسته اند.
مضرات:
زیاده روی در مصرف آب انگور به طور مداوم ایجاد سنگ کلیه می کند.
آنها که معده ی ضعیفی دارند باید انگور را بدون پوست بخورند.
انگور برای معده مرطوب و نفاخ مضر می باشد و ایجاد نفخ می کند، مصلح آن زیره و رازیانه است.
ادامه دارد ….
///////////////////////////////////////
سلسله جلسات معرفی انگور از دیدگاه طب ایرانی-اسلامی
جلسه : دوم
مضرات:
انگور برای انسدادهای جگر و طحال و قولنج ریحی و کلیه مضر و مصلح آن تخم کرفس است.
همچنین انگور ملین و ایجاد کننده تشنگی و مصلح آن سکنجبین ( ترش و شیرین ) و غذاهای ترش است و آب سرد بعد از انگور باعث فساد آن و تشنگی و تبهای عفونی می باشد.
نکات :
همه انواع انگور به خاطر سرعت تبخیر مضر سر و مثانه است ، که مصلح آن انارشیرین هست .
هیچ وقت انگور را نباید پخت ، خواص انگور با پختن تغییر می کند.
خون حاصل از انگور صالح تر از خون خرمای تر است.
اگر وقت جدا کردن خوشه ، آنرا در آب خرفه طلا کنند مدت کثیری می ماند و اگر در آب شوید تر کنند و بیاویزند تا یکسال باقی می ماند.
انگور تازه نفاخ و ملین است . مصلح آن سکنجبین است.
انگوری که پوست آن اندکی پژمرده باشد کثیرالغذاتر از انجیر است ونفخ آن کمتر است و مفید برای معده و محرک اشتها و مقوی بدن و چاق کننده و افزاینده خون صالحه و منضج و ملین است.
آب انگور سریع النفوذ و مفید برای معده می باشد .
ادامه دارد ….
////////////////////////////////
سلسله جلسات معرفی انگور از دیدگاه طب ایرانی -اسلامی
جلسه: سوم
خواص و اثرات درمانی انگور:
۱⃣مصفای خون
۲⃣دفع کننده مواد سوداوی و سوخته
۳⃣منضج
۴⃣جالی ( جلا دهنده)
۵⃣موافق حال قلب وریه
۶⃣مقوی و چاق کننده بدن
۷⃣زیاد کننده پیه کلیه
۸⃣انگور شیرین مهیج قوه باء ( جنسی)و مدر بول(ادرار آور) است.
۹⃣اخلاط بدن را متعادل می کند.
بسیار مقوی و مغذی است
۱⃣۱⃣خون را تصفیه می کند .
۲⃣۱⃣سینه و ریه را صاف و تمیز می کند .
۳⃣۱⃣بر طرف کننده یبوست است.
۴⃣۱⃣برای درمان معده و روده مفید است.
۵⃣۱⃣در درمان سل ریوی و سیاه سرفه موثر است .
۶⃣۱⃣برای درمان اسهال خونی از انگور استفاده می کنند.
۷⃣۱⃣انگور بهترین میوه برای کسانی که می خواهند لاغر شوند و بدن خودرا از اسید اوریک، سنگ صفراوی و مسمومیت های مزمن( مسمومیت های سرب و جیوه) پاک کنند.اینگونه افراد باید هرهفته به مدت دو روز فقط آب انگور بخورند و رژیم آب انگور بگیرند. به این صورت که هر دو ساعت یک بار آب انگور تازه را بگیرند و بنوشند.مقدار مصرف انگور دو کیلو است. دراین دو روز نباید غذای دیگری مصرف کنند فقط می توانند آب بنوشند .
ادامه دارد ….
////////////////////////////
سلسله جلسات معرفی انگور از دیدگاه طب ایرانی-اسلامی
جلسه :چهارم
خواص و اثرات درمانی :
۸⃣۱⃣برای درمان نقرس بسیار مفید است.
۹⃣۱⃣رژیم آب انگور برای مبتلایان به سل ریوی و بواسیر مفید است.
۰⃣۲⃣برای تقویت و طراوت پوست و روشن کردن رنگ پوست آب انگور تازه را با یک تکه پنبه به صورت بمالید و پس از ده دقیقه با آب نیم گرم محتوی کمی جوش شیرین بشویید.
۰⃣۲⃣هضم آن آسان وجذب آن در بدن کامل است .
۱⃣۲⃣هرکیلو انگور معادل دوکیلو گوشت ،حرارت بدن راتامین می کند .
۲⃣۲⃣انگور از ترش کردن وسوء هاضمه جلوگیری می کند .
۳⃣۲⃣ کلسترول خون را تنظیم می کند.
۴⃣۲⃣ ضد سرطان
۵⃣۲⃣ مقوی افراد کم خون
۶⃣۲⃣انگورهایی که رنگ تیره دارند از گرفتگی عروق جلوگیری می کنند .
۷⃣۲⃣مصرف انگور وعصاره آن جهت رفع بیماری آسم مفید است.
ادامه دارد ….
///////////////////////
سلسله جلسات معرفی انگور از دیدگاه طب ایرانی-اسلامی
جلسه:پنجم
سرکه انگور:
سرکه از اکثر چیزها مانند انگور، مویز، خرما، انجیر، شکر، آب نیشکر، عسل و میوه های آبدار و شیرین و از حبوبات مانند برنج به دست می آید.
بهترین همه سرکه ها انگوری است که آب آن را گرفته ،صاف نموده و یا بدون تصفیه به سرکه تبدیل می کنند.
در طبیعت سرد وخشک است وسریع النفوذ وفورا در تمام عروق نفوذ می کند .
مصلح آن شیرینیهای طبیعی ، آبگوشت چرب ، روغن بادام ، ادویه حار و عسل می باشد .
مقدار خوراک :
هفت مثقال است .
بدل : آبلیمو
دشمن عفونتهای خونی است.
سرکه یک عامل خرابکار با قدرت سازندگی است.
عفونتهای صفراوی را از بین می برد وتا اندازه ای از سرطان جلوگیری می کند.
تلخی مزاج را پاک می کند .
قلب را روشن و به آن صفا می دهد .
برای رفع مسمومیت فورا سرکه را گرم کرده وبه مسموم بخورانید تا ایجاد قی کند ومعده را شستشو دهد.
سرکه پاک کننده طحال می باشد.
برای معده های پر التهاب وبلغمی مفید است .
گرفتگی دستگاه گوارش را باز می کند و از لخته شدن خون جلوگیری می کند .
ادامه دارد ….
@marjaetakhasositeb
نشر دهید
/////////////////////////
سلسله جلسات معرفی انگور از دیدگاه طب ایرانی-اسلامی
جلسه :ششم
سرکه انگور:
برای التیام زخم های متعفن ، باد سرخ ، گنده تاول ، کفگیرک بی نتیجه نمی باشد .
برای خارش وکهیر موثر است .
ضماد سرکه و آرد جو جهت ورم پستان وبنا گوش عالی است.
مخلوط آن با عسل جهت لکه ها و مردگی زیر چشم مفید است.
بخور آن جهت رفع سنگینی گوش و رفع صداهای گوش سودمند است.
مضمضه آن با نمک جهت خونریزی دندان و لثه ، مخلوط با زیره و صعتر جهت تسکین درد دندان و زخمهای لثه ، خوردن اندک اندک آن جهت سرفه مزمن مفید است.
خوردن سرکه جهت رفع تشنگی و کمک به هضم غذا و مصرف پی در پی ناشتا جهت دفع کرم معده سودمند می باشد.
مالیدن آن بر روی محل گزیدن حیوانات باعث تسکین درد می شود.
مصرف زیاده از حد آن باعث ضعف بینایی و زردی رنگ رخسار و لاغری بدن می گردد.
همچنین برای اعصاب و اعضای عصبانی و افراد سردمزاج مضر است.
جوهر آن املاح بدن را حل می کند، به همین علت بیماران و پیران و کسانیکه از بستر بیماری برخواسته اند و قدرت سازندگی را ندارند و مبتلایان به درد مفاصل وضعف اعصاب وضعف احشا مضر می باشد. در بیماریهای حاد باید اجتناب کنند .
ادامه دارد
///////////////////////////////////////////////////////
سلسله جلسات معرفی انگور از دیدگاه طب ایرانی-اسلامی
جلسه:هفتم
خواص شیره انگور:
همان جوشانده آب انگور است با طبیعت گرم مایل به خشکی .
علاج امراض سینه وشش ، خشکی مزاج , حصبه و آبله است.
مفید حال سرد مزاجان
خوردن شیره باه(قوه جنسی) را تحریک کرده ، مزاج را لینت می دهد .
شیره موافق ومفید سینه وشش وجهت بیماران سینه دارای مضرات دیگر شیرینی ها نمی باشد.
شیره ابله وحصبه را سود بخشیده ، اما در گرم مزاجان مولد صفرای غلیظ و مصلحش میوه های تر و تازه می باشد .
بهترین نوع خوردن شیره که برای همه مزاجها مناسب و برای هر طبیعتی بی ضرر می باشد ، جوشاندن ان با سرکه به صورت سرکه شیره است که هم فایده خود آن و هم فایده سرکه را با هم دارد .
طبیعت شیره انگور گرم است و برای فصل زمستان که بدن به انرژی بیشتری برای گرم کردن خود نیاز دارد، بهترین و مفیدترین ماده غذایی محسوب می شود.
در ترکیب با شیره توت و خرما ، جهت درمان کم خونی موثر است . گرم مزاجان می توانند همراه با عرق کاسنی میل کنند .
مصرف بیش از حددر افراد دارای طبیعت گرم باعث سوزاندن خون،بالابردن حرارت بدن، سردرد وجوش در صورت و بدن می شود.
ادامه دارد…