﷽
@tebesonatii
نکاتی کوتاه درباره شیر و فرآورده های آن
**********************
بقلم دکتر انوشیروانی، متخصص طب سنتی ایران
۱. نوشیدن #شیر در صبح ناشتا، بخصوص با دمای سرد برای مبتلایان نفخ مزمن، چاقی، چربی خون، کبد چرب، و درد مفاصل بسیار زیان آور است.
۲. تنوع فرآورده های لبنی مانند #ماست و #کره و #پنیر، راهی می گشاید تا افراد با مزاجهای مختلف یا اختلالات مزاجی مختلف در بدن یا اعضای بدن، به تناسب وضعیت خود یکی را انتخاب کنند.
۳. کوتاه بیاموزید:
ماست غیرترش با چربی متوسط، سرد و تر است.
خامه گرم و تر است.
دوغ ترش سرد و خشک است.
پنیر شور گرم و خشک است.
@tebesonatii
////////////////////////////////
﷽
@tebesonatii
چند نکته درباره دوغ
دکتر انوشیروانی، دکترای تخصصی طب ایرانی
۱. دوغ اگر ترش نباشد کیفیتهای سردی و تری را در بدن افزایش میدهد، ولی دوغ ترش، سردیزا و خشکیآور است.
۲. دوغ رقیق بیشتر رطوبتبخش است و دوغ غلیظ بیشتر سردیآور است.
۳. برای اصلاح سردی دوغ، افزودن کاکوتی و نعناع و آویشن سودمند است، ولی کسانی که سوءمزاجهای سرد و تر معدی دارند بهرحال باید دوغ را تا هنگام بهبود ترک کنند. دو علامت مهم این سوءمزاجها نفخ و آبریزش دهان است.
۴٫ نوشیدن #دوغ معتدل در قوام و مزه (نه بسیار رقیق یا غلیظ، و نه بسیار ترش یا شور) برای کاهش خشکی پوست، بیقراری، کمخوابی، و عطش سودمند است.
@tebesonatii