خواص درمانی چغاله بادام
ترکیبات اسیدی آن در معده مانع آسیب رسیدن به بافت معده و بروز سرطان معده می شود
جلوگیری از گرفتگی عضلات
تقویت لثه و ریشه دندانها
جلوگیری از خشکی دهان
#چغاله
با توجه به طبیعت #سرد چغاله بادام مصرف بیش از اندازه آن میتواند موجب عوارضی همچون دل درد، تهوع، اسهال و سردرد شود.
چغاله بادام میوه جوان و رشد نکرده و کال بادام است، در قدیم معتقد بودند این میوه نارس باعث #تقویت لثه و ریشه دندانها میشود و برای خشکی دهان مفید است .
از آنجا که #کلروفیل بالا دارد، کلروفیل داخل بدن در مسیر کانال گوارشی به تولید منیزیم کمک شایانی میکند و از آنجا که #منیزیم برای کاهش گرفتگی عضلات نقش بسزایی دارد، خوردن متعادل آن میتواند تا حدی در بهبود گرفتگی عضلات مفید واقع شود.
از سوی دیگر این نوبرانه ترکیبات #اسیدی دارد که وجود آنها در معده مانع آسیب رسیدن به بافت معده و بروز سرطان معده میشود،
البته باید گفت این نوبرانه از نظر #ویتامین C کامل نیست و کم کالری بودن آن نیز موجب لاغری نمیشود.
متاسفانه از آنجا که چغاله بادام با هدف کسب سود بیشتر زودهنگام عرضه میشود، بیش از حد کال و نارس بوده و #هضم آن نیز بسیار دشوار است.
طبیعت این میوه کال بسیار #سرد است، به گونهای که فرد با مصرف بیش از اندازه آن به اصطلاح عامیانه سردی میکند و گاهی دچار عوارضی از قبیل دلدرد، تهوع، اسهال و سردرد میشود.
اگر چغاله بادام به صورت #بهداشتی کمپوت، خورش یا ترشی شود، مصرف متعادل آن میتواند تا حدودی مواد #مغذی را به بدن برساند.
از آنجا که چغاله بادام با پوست مصرف میشود، باید حتما در #ضدعفونی کردن و شستن آن دقت کرد، زیرا اغلب میوهفروشان و فروشندگان دوره گرد با آب جوی یا چاه مبادرت به شستن این میوه میکنند که میتواند عاملی برای بروز بیماریهای گوارشی به ویژه حصبه که نوعی عفونت باکتریایی است، شود.
چغالههایی که مقداری #تلخی دارند حاوی مقدار بسیار کمی اسیدسیانیدریک و ترکیبی از سم خطرناک سیانور هستند که مصرف زیاد آن میتواند منجر به مسمومیت در مصرفکننده شود.
به طور کلی مواد #مغذی میوه کال و نارس بادام کمتر از میوههای رسیده است و از نظر کلسیم، آهن و به طور کلی املاح معدنی در سطح پایینتری قرار دارد.
#رسیده این میوه افراد را در برابر بیماریهایی چون پوکی استخوان، افزایش کلسترول، کمخونی و چسبندگی رودهها محافظت میکند، اما تا وقتی کال است از این ویژگیها برخوردار نیست .
پس #چغاله را #تمیز و به #اندازه بخورید
@tebiranii *
///////////////////////////////////////////
چغاله بادام؛ ترشمزهی بهاری با خواص فراوان!
میوهی تازه و نارسِ درخت بادام با مزاج سرد و خشک
خواص:
قابض و سفتکننده و کمک به تقویت لثه، دندان
رفع التهابات دهان
کاهشدهنده حرارت و التهاب در بدن، بهویژه در افرادی با مزاج گرم.
تسکین حرارت معده.
مصرف متعادل آن برای صفراویمزاجها مفیداست و میتواند به کاهش جوشهای بهاری کمک کند.
ملاحظات:
زیادهروی در خوردن چغاله ممکن است باعث نفخ، دلدرد و یبوست شود، بهویژه در افراد سردمزاج.
حتما حتما خوب بجوید و در حد اعتدال مصرف کنید تا لذت به سلامتی تبدیل شود.
بهتر است با کمی نمک یا گلپر مصرف تا اثرات سردی و نفخ آن تعدیل شود.
نکته ی جالب!
میوه های نارس برای سلامتی مضر می باشند ولی چغاله بادام از این قاعده مستثنی است و خوردن آن برای افرادی که دارای معده قوی هستند و در هضم آن دچار مشکل نمیشوند، اشکال ندارد
به طور کلی استفاده از نوبرانه های بهار به صورت خورش و ترشی انداختن آن ها (با سرکه طبیعی) بسیار مناسب تر است.
#چغالهبادام
#خوردنیهایبهاری
#خواص_خوردنیها
سلامتکده طب سنتی ایرانی معصومیه قم خ ۱۵ خرداد نبش کوچه ۴۴
@salamatkadeh_official
///////////////////////////////////////////////////
جوییدن و یا کوبیدن
چغاله بادام سبزو تازه و آبدار
داروی ویژه ضد سستی لثه و ضد درد لثه و تقویت لثه
روزی فقط چنددانه
چنددقیقه دردهان همانندآدامس جویده و کوبیده شود و تا دقایقی هیچی خورده نشود