آخرین مطلب

قرص متفورمین و مضرات آن

❌❌⚫️ متفورمین قرص لاغری نیست !!

🔻خیلی‌ها به اشتباه برای کاهش وزن می‌خواهند طی کمترین زمان ممکن لاغر شوند، سراغ میانبرهای خطرناک لاغری می‌روند.

❣️مدتی است مصرف قرص متفورمین (نوعی قرص کاهش‌دهنده قند خون برای بیماران دیابتی) با باوری غلط که باعث کاهش وزن می‌شود در بین افراد به‌ویژه خانم‌ها رایج شده است. متأسفانه توسط افرادی غیرمتخصص این طرز فکر در بعضی افراد به‌وجود می‌آید که با مصرف متفورمین و در نتیجه کاهش قند خون، اشتها هم کمتر شده و در نتیجه کاهش وزن اتفاق می‌افتد. در حالی که حتی اگر این مسأله هم درست باشد حداکثر تا سه ماه اولیه، آن هم حداکثر کاهش وزن تا دو کیلو خواهد بود اما کم‌کم دارو عوارض خود را نشان می‌دهد.

❣️برای مثال، قرص متفورمین به دلیل این‌که قند خون را کاهش می‌دهد فشار خون را پایین می‌آورد و اگر فرد در این حالت از محلول قندی استفاده نکند احتمال شوک و بیهوشی به‌شدت افزایش پیدا می‌کند. همچنین به مرور زمان مصرف این قرص روی سیستم گوارش و سیستم ایمنی بدن تأثیر می‌گذارد که با حالت تهوع شدید و استفراغ و ضعف و بی‌حالی شدید همراه است و ضعف در سیستم ایمنی، بدن را مستعد ابتلا به انواع مشکلات و بیماری‌ها مثل سرماخوردگی‌های مکرر، سوءتغذیه، ریزش مو و بیماری‌های سخت‌تر مثل آسیب‌های جدی به کبد و عملکرد آن خواهد کرد. با این حساب داروخانه‌ها هرگز نباید متفورمین و قرص‌های مشابه را بدون نسخه پزشک بفروشند. در عین حال برای لاغری دنبال راه‌های اشتباه و پرضرر نباشید و به حرف دیگران که متخصص نیستند اصلا توجه نکنید چون بهترین روش برای کاهش وزن اصولی و پایدار، ورزش مداوم و رژیم غذایی سالم است. حتی داروهای لاغری هم که در داروخانه‌ها موجود هستند فقط باید با تجویز پزشک و پس از انجام آزمایشات لازم توسط پزشک متخصص تغذیه توصیه ‌شوند، چون گاهی عواملی مثل استرس، چاقی هورمونی، چاقی ارثی یا اختلال در بعضی غدد مثل تیروئید عامل اصلی ابتلا به اضافه‌وزن است و با درمان بیماری، مشکل اضافه‌وزن تا حد زیادی رفع خواهد شد.

🌺 @Mezajshenasi12 http://Telegram.me/Mezajshenasi12

////////////////////////////////////////

🔹🔸🔹🔸🔹🔸

💊 #متفورمین و عوارض نا امید کننده آن💊

🇺🇸 #متفورمین دارویی است که توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده به عنوان داروی تجویز شده برای درمان دیابت تأیید شده است.
از متفورمین برای درمان سطح قند خون بالا ناشی از نوعی دیابت قندی یا دیابت قند به نام دیابت نوع ۲ استفاده می شود.

📣 فراخوان آزادسازی متفورمین:

⚠️در ماه مه سال ۲۰۲۰ (برابر با اردیبهشت۱۳۹۹) ، سازمان غذا و دارو (FDA) توصیه می کند که برخی از سازندگان متفورمین، برخی از قرص های خود را از بازار ایالات متحده خارج کنند.

🔻 این امر به این دلیل است که سطح غیرقابل قبول یک سرطان زای احتمالی (عامل ایجاد سرطان) در برخی از قرص های متفورمین با انتشار طولانی وجود دارد….

🔻 متفورمین دیابت را درمان نمی کند، بلکه فقط به پایین آوردن قند خون شما کمک می کند.

💊متفورمین نیاز به مصرف طولانی مدت دارد. این ممکن است شما را تحت تعجب قرار دهد که چه عوارض جانبی می تواند ایجاد کند.

📛عوارض جانبی جدی:📛

😱اسیدوز لاکتیک:

✅جدی ترین عارضه جانبی متفورمین می تواند اسیدوز لاکتیک باشد.
اسیدوز لاکتیک یک مشکل نادر اما جدی است که به دلیل ایجاد متفورمین در بدن ممکن است رخ دهد. این یک فوریت پزشکی است که باید بلافاصله در بیمارستان درمان شود.

😱کم خونی:

✅متفورمین می تواند سطح ویتامین B-12 در بدن شما را کاهش دهد. این می تواند باعث کم خونی یا سطح پایین گلبول های قرمز شود. اگر از طریق رژیم غذایی ویتامین B-12 یا کلسیم زیادی دریافت نکنید ، ممکن است در معرض خطر ویتامین B-12 بسیار کم قرار بگیرید.

😱مشکلات کلیوی:

✅کلیه های شما متفورمین را از بدن شما خارج می کند. اگر کلیه های شما به خوبی کار نکنند ، سطح بالاتری از متفورمین در سیستم خود خواهید داشت. این خطر ابتلا به اسیدوز لاکتی را افزایش می دهد.

⛔️ عوارضی دیگر این دارو عبارتند از:

🔸سوزش سردل- دل درد- حالت تهوع یا استفراغ- نفخ- سردرد
🔸طعم ناخوشایند فلزی در دهان
🔸علائم ضعف ، درد عضلانی
🔸عفونت دستگاه تنفسی فوقانی
🔸سرفه یا کوفتگی
🔸تنفس سریع یا کم عمق
🔸تب یا لرز
🔸ادرار دردناک یا دشوار
🔸خواب آلودگی
🔸سردرد
🔸گرسنگی افزایش یافته است
🔸افزایش عرق کردن
🔸عصبی بودن
🔸کابوس ها
🔸قرمزی صورت ، گردن ، بازوها و گاهی اوقات ، سینه فوقانی
🔸لکنت زبان
🔸سفتی در سینه
🔸خستگی یا ضعف غیرمعمول

📚منبع اول:
https://www.rxlist.com/consumer_metformin/drugs-condition.htm

📚منبع دوم:
https://www.healthline.com/health/diabetes/metformin-side-effects#more-common-side-effects

📚منبع سوم:
https://www.drugs.com/sfx/metformin-side-effects.html

📚منبع چهارم:
https://www.webmd.com/diabetes/metformin-side-effects

🌐@DaftareAyatollahTabrizian

🔹🔸🔹🔸🔹🔸