کانال تجارب طب اسلامی و ایرانی:
همزمان با پایان یافتن فصل زمستان و فرا رسیدن بهار شاهد بروز تغییرات اساسی در طبیعت و بدنمان هستیم؛ تغییراتی که نهتنها محیط اطراف زندگی ما را تحت شعاع خود قرار میدهد بلکه بر چگونگی و عملکرد اندامها و دستگاههای درونی بدنمان نیز موثر است. بسیاری از درمانگران مکاتب درمانی طبیعی در جهان بهویژه مکتب طب سنتی ایران بر این باورند، رعایت نکاتی ساده و کاربردی که در کتب و متون قدیمی طب سنتی بارها به آن اشاره شده، میتواند تاثیر زیادی در کنترل تغییرات، بیماریها و اختلالهای ناشی از جابهجایی فصول داشته باشد.
🌸مزاج بهار
فصل بهار از نظر گرمی و سردی، تری و خشکی در اعتدال است و هیچیک از وضعیتهای فوق غلبه ندارد. هر چند برخی معتقدند که مزاج بهار گرم و تر است. با این وجود طب سنتی اسلامی، طب آیورودیک و طب سنتی چینی همگی بر پاک سازی بدن از مواد زائدی که از خوردن غذاهای انرژیزا و گرم در فصل زمستان ایجاد شدهاند و با گرم شدن تدریجی هوا در بهار و تابستان تبدیل به سموم و مواد شدیداً مضر میشوند، تاکید دارند. به همین منظور برای لذت بردن از طراوت بهاری و جلوگیری از سستی و افزایش غلظت خون، پیش رفتن به سمت یک رژیم غذایی سبک را توصیه میکنند.
🌱در بهار پاکسازی کنید
باید توجه داشت بهار نجومی با بهار طبی تفاوت دارد. براساس دیدگاههای مکتب درمانی طب سنتی ایران، بهار طبی در حقیقت زمانی آغاز میشود که برودت و سرمای زمستان از بین میرود و هوا لطیف میشود؛ در این زمان گیاهان و درختان شروع به جوانهزدن و سبزشدن میکنند. در این حالت نخستین کاری که هر فرد باید انجام دهد پاکسازی بدن است؛ این پاکسازی متناسب با عادتها و قابلیتهای فردی افراد از طریق حجامت کردن، فصد (خونگیری) یا مصرف داروهای مسهل انجام میشود.
پرخوری ممنوع!
افرادی وجود دارند که به هیچیک از شیوههای پاکسازی اخلاط و سموم بدن عادت ندارند و انجام این نوع پاکسازیها برایشان بسیار دشوار است، برای این گروه نیز راه حلی ساده وجود دارد؛ این گروه باید دقت کنند در فصل بهار مقدار غذایشان را نسبت به فصلهای دیگر کمتر کنند تا مواد زائد و سموم کمتری در بدنشان انباشته شود. علت کاهش مصرف موادغذایی در وعدههای صبحانه، ناهار و شام این است که با شروع شدن فصل بهار و گرم شدن هوا مواد زائد و انباشته درون بدن از حالت انجماد خارج شده و در بدن به جریان میافتند. در این حالت که بدن ما در حال برونریزی مواد زائد است، پرخوری و رعایت نکردن رژیم غذایی موجب ضعیف شدن توان و ایمنی بدن شده و به این ترتیب زمینه ابتلا به بیماری در افراد نمایان میشود.
🌿این مواد را در سبدخوراکیهایتان بگنجانید
یکی از بهترین وعدههای غذایی برای افرادی که به شیوههای ذکر شده امکان پاکسازی ندارند، مصرف موادغذایی سبک و غذاها و مواد خوراکی است که ارزش غذایی کمتری دارند. برای مثال مصرف سبزی و حبوبات در وعدههای غذایی از جمله بهترین و مفیدترین غذاها محسوب میشود بنابراین بهتر است برای تهیه غذا بهویژه در ۲ وعده ناهار و شام از سبزیها فصل، سبزیهای صحرایی برای تهیه خوراک، آش و انواع بورانی با سبزیهای تازه و با طراوت استفاده کنید.
🌷غذاهای مناسب برای فصل بهار
درمانگران و قدمای طب سنتی در متون طب سنتی ایران از غذاهایی مانند آش، سمنو بهعنوان بهترین و سبکترین غذاهای ایرانی که انرژی و ویتامین زیاد و از طرفی ارزش غذایی کمتری دارند را برای فصل بهار توصیه کردهاند. به اعتقاد درمانگران طب سنتی مصرف این غذاها موجب پاکسازی خون و تقویت اعصاب و قوای بدنی میشود. از طرفی مصرف حبوبات فصل بهار مانند ماش، نخودفرنگی و جو نیز توسط حکمای طب سنتی ایران توصیه شده است. نوشیدن ماءالشعیر سنتی که افزودنیهای شیمیایی نداشته باشد نیز برای پاکسازی خون و تقویت کبد در فصل بهار بسیار مناسب است.
🌾حساسیت و آلرژی فصل بهار
در بسیاری از حساسیتها فرد مبتلا به آلرژی از خارش گلوی خود شکایت دارد. گاهی این خارش به حدی تشدید میشود که صبر و طاقت فرد را از او گرفته و او را کلافه میکند. درمانگران طب سنتی برای درمان این عارضه از جوشانده های گیاهی استفاده کرده و یا در مواردی که طبع فرد مناسب باشد حجامت انجام می شود.
🌼اگر عطسه میکنید این غذاها را نخورید
درمانگران طب سنتی برای درمان عطسههای ناشی از آلرژی و حساسیت فصلی استفاده از روغن بنفشه و بادام را به بیمارانشان توصیه میکنند. در کنار استفاده از روغن بنفشه، پرهیز غذایی نیز یکی دیگر از راهکارهای برطرف کردن عطسههای فصلی است. درمانگران به بیمارانشان توصیه میکنند از خوردن ادویهجات، غذاهای سرخکردنی، شکلات، و قهوه در فصل بهار پرهیز کرده و استعمال آنها را به حداقل برسانند.
🌺🌺🌺پرونده #تدابیر_بهاری (طراوت پنجم )
🌱در فصل بهار مصرف گوشت #ماهی بیشتر توصیه شده، چون خنک و سبک است.
🌱همچنین #گوشت_پرندگان هم در این فصل بیشتر از #گوشت_قرمز توصیه شده است
📚با ما پرونده سریالی #تدابیر_بهاری را ورق بزنید.
🌺🌺🌺🌹🌹🌹🌹پرونده #تدابیر_بهاری (طراوت چهارم )
🌱 خوردن #سبوس و در کل استفاده از #ملین ها و #اسهال خفیف ،در بهار خوب است.
🌱استفاده از #خاکشی در آب دمای اتاق یا کمی ولرم، #لینت_مزاج میدهد.
🌱همچنین میتوان #آلو یا #پودر_سبوس_گندم یا #برنج را در یک فنجان آب ریخت و در صورت #نفخ نداشتن #معده، صبح ناشتا یا نیم ساعت بعد از غذا از آن استفاده کرد.
کانال تجارب طب اسلامی و ایرانی:
پرونده #تدابیر_بهاری (طراوت هشتم و نهایی )
🍵خوردن آش #آلو، آش #سکنجبین، آش #انار، آش دوغ (آشهای رو به خنک)، آشهای حاوی آب یا عصاره #زرشک یا انار یا #سماق هم مفید است.
🍵محتویات این آشها به این صورت است که بیشتر حاوی #سبزیجات تازه و دارای مقداری #لپه و #برنج میباشند. میتوان گوشتهای لطیفی مثل بال یا گردن مرغ یا مختصری از گوشت چرخ کرده و قلیه شده بره در آن استفاده نمود. در نیم ساعت آخر پخت آش، یکی از موارد گفته شده (مثلا یک فنجان آبغوره، آب انار، آب زرشک، #سکنجبین ملس یا آب #لیمو) را میتوان اضافه نمود.
⚠️ افراد باید سعی کنند هنگام مصرف این آش #نفخ نداشته باشند، چون این آش ممکن است باعث افزایش نفخ شود. در صورتی که #معده فرد سرد است، مصرف این آش مضر است.
📚با ما پرونده سریالی #تدابیر_بهاری را ورق بزنید.
👇👇👇
https://telegram.me/joinchat/CCAq7T3sGcFfH6a3x-LohQ
📚با ما پرونده سریالی #تدابیر_بهاری را ورق بزنید.
👇👇👇
https://telegram.me/joinchat/CCAq7T3sGcFfH6a3x-LohQ
👇👇👇
https://telegram.me/joinchat/CCAq7T3sGcFfH6a3x-LohQ
🌺 @ Mezajshenasi12 http://Telegram.me/Mezajshenasi12