آخرین مطلب

کاهو با سکنجبین و روش تهیه سکنجبین بر مبنای طب سنتی

کانال تجارب طب اسلامی و ایرانی:
🌿 در #روز_طبیعت خوردن #کاهو و سکنجبین را از قلم نیندازید.

🖊 دکتر سید مهدی میر غضنفری

👈خوردن کاهو و #سکنجبین در فصل بهار بخصوص در روز طبیعت ،برای کلیه مزاج‌ها و خصوصاً گرم‌مزاجانی توصیه شده است که به دلیل زیاده‌روی در خوردن #شیرینی و #آجیل ایام نوروز، دچار خشکی و گرمی مزاج شده‌اند.

👈کاهو به دلیل داشتن رطوبت و طبع تر، و سکنجبین به سبب داشتن مزاج معتدل رو به خنک، از جمله بهترین و مفیدترین خوردنی‌های مورد توصیه طب سنتی بخصوص در فصل بهار و نیز تابستان است و می تواند به اعتدال مزاج و رفع گرمی و خشکی و حرارت بدن کمک کند و صفرابر خوبی به شمار می رود.

👈امروزه سکنجبین یا سکنگبین را از سرکه و #قند و #شکر تهیه می کنند در حالی که قبلاً در تهیه آن از #عسل استفاده می‌شده است. سرکه، مزاج سرد و شکر یا عسل مزاج گرم دارند و به شرطی که سکنجبین خیلی ترش یا شیرین نباشد طبع معتدل رو به خنکی دارد و مصرف آن پس از خوردن گرمیجات برای اکثر افراد مناسب است.

👈هر چه میزان سرکه سکنجبین بیشتر شود، طعم آن ملس  و مزاج آن رو به خنکی می‌رود و مصرف آن برای فصول یا مناطق گرم و افراد با مزاج گرم مناسب‌تر است و اگر شکر آن را زیادتر کنیم مزاج آن رو به گرمی رفته و مناسب تر برای افراد با مزاج سرد خواهد بود.

❇️ طرز تهیه سکنجبین :

ابتدا باید ۳ واحد آب و ۲ تا ۳ واحد شکر را (می‌توان به جای شکر، از مقادیر کمتر #عسل یا #نبات استفاده کرد) با ۱ واحد سرکه انگور یا سرکه سیب خانگی ترکیب کرد. البته بهتر است ابتدا شربت آب و شکر را روی شعله گذاشت تا کمی غلیظ شود و سپس سرکه را به آن اضافه کرد.

در این صورت باید اجازه دهید این ماده غذایی تا حدی بجوشد که شربت پس از سرد شدن حالت روان داشته باشد. همچنین می توان چند شاخه نعنای تازه و شسته شده به شربت سکنجبین اضافه کرد و سکنجبین نعنائی ساخت که مزاج گرمتری نسبت به سکنجبین ساده داشته و برای رفع نفخ و بهبود عملکرد تنفس بسیار مفید است.

👇👇👇
@drmirghazanfari