آخرین مطلب

برص و راهکارهای درمانی بر مبنای طب سنتی

?برص

?دکتر حسن اکبری?

✅✍لک وپیسها جزو سودا هستند واصلاح اساسی تغذیه ورعایت سته ضروریه مهم است وانجام حجامت برای به وجود نیامدن جدید آن مناسب است واگراز قدیم هست میتوان از لیزر ومثل آن استفاده کرد.

?برص و بهق?

?دکتر غلامرضا کردافشاری?

?✍مواد غذایی که مصرفشان برای مبتلایان به بیماری برص مفید است.

?✍به طور کلی غذاهایی که خون گرم تولید میکنند برای این افراد مفید است. از جمله گوشت جوجه مرغ، جوجه کبوتر، گنجشک، دراج، بره و گوسفند، بزغاله، کبک، شتر جوان، گوشتهای بریان و کباب شده با ادویه جات گرم. گوسفند غذاهای گرم و خشک هم مناسبند.

?✍نان مصرفی این گونه افراد باید برشته باشد. حلواها و شیرینی جاتی که با عسل و شیره انگور درست شده باشند (به شرطی که خیلی شیرین نباشند) آشهای ساده بدون رشته، شوربا، قورمه با گوشت بزغاله، نخود آب همراه با شیره بادام و گوشت کبوتر و فلفل و دارچین و انیسون و سبزیجات گرم مثل شوید و جعفری، چغندر و کلم، قاووت گندم (آرد بو داده گندم) و غذاهایی که از آن تهیه میشود مفید می باشند. غذای ایشان باید زود هضم، بدون لزوجت و بدون چربی باشد. مصرف بذرهای گرم و خشک مثل زیره و رازیانه در غذاها توصیه میشود. مبتلایان به برص باید توجه داشته باشند که تا کاملا گرسنه نشدند غذا میل نکنند.

?✍تنقلات پسته، گردو، چلغوزه و مویز سودمند هستند مخصوصا اگر مویز بعد از غذا مصرف شود. از بهترین چیزها در این بیماری مصرف گلقند( مربای گل سرخ آفتابی ) و مربای هلیله است. عسل در شربتها و غذاها استفاده شود.

از دمکرده آویشن، شربت ماء العسل (آب عسل) شربت رضوی، شربت شیره انگور، شربت سیب، شکر سرخ با آب گرم به عنوان نوشیدنیهای مجاز در این بیماری میتوان بهره برد. این افراد میتوانند از عسل، مویز، مربای هلیله، مربای آمله، مربای سیب و شیره انگور با نان برشته برای صبحانه استفاده کنند.

?نخودآب: یک مشت نخود آبگوشتی را به مدت ۲۴ساعت در آب بخیسانید، نخود را همراه با پیاز و گوشتهای توصیه شده آبپز کرده بعد از پخته شدن مقداری جعفری خرد شده و شوید خشک و روغن بادام یا زیتون افزوده شود.

?✍شربت سیب: مقدار دلخواه آب سیب را روی شعله بگذارند تا نصف شود، آنگاه آن را صاف کرده و یک شب بماند. سپس دوباره روی شعله ملایم بگذارند تا غلیظ شود. باز صاف کرده و در ظرف شیشهای بریزند. اگر تابستان بود، چند روزی آن را در آفتاب بگذارند تا ماده آبی آن بخار شود. اگر خواستند شربت شیرین باشد، به ازای هر سه کیلو از افشره سیب با ۴۲۰ گرم شکر به قوام بیاورند.

?✍مواد غذایی که مصرفشان برای مبتلایان به برص مضر است: از خوردن مواد غذایی تولید کننده بلغم (مواد غذایی سرد و تر و سفید رنگ مثل سفیده تخم مرغ، ماست) حتی الامکان خودداری شود و یا در صورت مصرف (به ناچار) حتما با مصلحات آنها مصرف گردد. غذاهای غلیظ و دیر هضم مثل گوشت گاو و گوساله، بادمجان، سالاد اولویه، غذای شب مانده اصلا مناسب نیستند. لبنیات (شیر، ماست، پنیر و.. .) ماهی، مرغ ماشینی، قارچ، همه ترشیها مثل سرکه، سبزیجات سرد مثل کاهو و خرفه، میوههای سرد و خصوصا تر مانند هندوانه، خیار، نارنگی، پرتقال و… خوردن هم زمان تخم مرغ و ماهی، خوردن آب بعد از غذا و میوه مولد برص است. تا حد امکان از خوردن آب بالاخص آب سرد اجتناب شود. اگر نمیتوانید آب نخورید، به مقدار کم آب جوشیده و گرم و همراه کمی عسل مصرف کنید. در مواقع تشنگی شربت سیب شیرین به جای آب، نوشیدنی بسیار مناسبی است. به طور کلی از همه مواد غذایی که سرد و تر و سفید رنگ اند، غلیظ کننده و خام کننده خوناند پرهیز شود. حتی چربی از گوشتها جدا شود.

??چند توصیه برای مبتلایان به برص: بهتر است بیماران برصی در مکانهای مرطوب و در آب و هوای مرطوب سکونت نداشته باشند.

از درهم خوری، پرخوری و بد هضمی غذا پرهیز شود.

??زیاد در حمام ماندن و بلافاصله بعد از غذا حمام رفتن، کم تحرکی، کم ورزش کردن از مولدات برصاند که باید به آنها توجه داشت.

عرق کردن در حمام، مالیدن لکهها با پارچه ضخیم و زبر تا خون را جذب آن ناحیه کند مفید است به شرطی که پارچه آلوده و چرکین نباشد.

زیادهروی در نزدیکی کردن، خواب زیاد، بیداری زیاد، برای مبتلایان به برص مضراند که باید از آنها اجتناب شود.

تنقیه و پاکسازی بدن با حب صبر و ایارج مفید است.

?✍جوانه های نازک ترشمزه درخت مو را فشرده و هر روز یک لیوان از آن بخورند.بادمجان را در آب جوشانده تا له شود، آب آن را صاف کرده در روغن زیتون سوزانده و مرتب روی لکهها بمالند که بالخاصیت مفید واقع میشود.

http://cafebazaar.ir/app/?id=ir.skydt.TebeJame&ref=share