آخرین مطلب

مزه های ترش و تلخ و شیرین و شور و تند و بی مزه بر مبنای طب سنتی

  مزه های مهم : 

☑️ مزه ترش : 

⬅️ مواد ترش مانند آبغوره، آبلیمو، سماق و سرکه، پس از ورود به بدن سردی و خشکی را افزایش می دهند و هر چه ترشی آنها بیشتر باشد سردی و خشکی بیشتری ایجاد می کنند. افراط در استفاده از این مواد تاثیر منفی بر دستگاه تنفسی و عصبی دارد و باعث تشدید سرفه می شوند و افراد سوداوی از مصرف آنها صدمه می بینند.

⬅️ مزه تلخ : 

این مواد گرمی و خشکی بدن را افزوده و با رقیق کردن خون، استعداد خونریزی را افزایش می دهند. پاک کننده دستگاه گوارش از مواد زاید، لزج و بلغمی می باشند مثل مُرّ مکی و صبر زرد.

☑️ مزه شیرین : 

⬅️ مواد شیرین معتدل و مایل به گرمی هستند. پس از گوشت و نان مناسب، جزء غذاهای اصلی به شمار می روند، مانند عسل و میوه های شیرین.

☑️ مزه شور : 

⬅️ مواد شور گرم و خشک هستند. نمک طعام در راس این مواد قرار دارد. مصرف به اندازه این مواد، بلغم را از بین می برد و اشتها را افزایش می دهد.

☑️ مزه تند: 

⬅️ مواد تند ، گرم و خشک هستند، مثل فلفل، مصرف این دسته از مواد برای افراد بلغمی گهگاهی مناسب است اما آثار تحریک کننده ای بر افراد صراوی مزاج دارد.

 ☑️ بی مزه: 

⬅️ مواد بی مزه سرد و تر هستند، مانند خیار و کدو. مصرف بیش از اندازه آنها انرژی بدن و توان اعضاء را کاهش می دهد.

⛑ @HayatTayebeh