أقِلُّوا مِن أکْلِ الْحیتانِ فَإنَّها تُذِیبُ الْبَدَن و تُکثِرُ البَلغَم و تُغَلِّظُ النَّفْس
امام علی علیه السلام: ماهى کمتر بخورید که گوشت بدن را آب میکند، بلغم (رطوبت سرد بدن) را می افزاید و نفس کشیدن را دشوار میسازد.(متاسفانه بسیاری از مواردی که در طب جدید برآن تاکید میشود، در طب سنّتی و اسلامی از آن نهی شده است.)
وسائل الشیعه ج۲۵ ص ۲۹
گوشت ماهی
مزاج این گوشت سرد و تر است .
زودهضم ، مرطوب کننده ، چاق کننده و شیرافزا است .
در گرم مزاجان محرک نیروی جنسی است .
مناسب برای بیماریهای ریوی ، کبدی و کلیه های گرم و پیچش روده است .
در کل برای افراد بلغمی مزاج و طبع سرد مناسب نیست .
خوردن گوشت ماهی با آب سرد ، شیر ، تخم مرغ ، گوشت حیوانات خشکی بسیار ضرر دارد .
دارای پروتئین بالا ، چربی کم ، کلسترول کم و ویتامین و املاح مناسب است .
تری گلیسیرید خون و خون رسانی سلولها را بهبود میبخشد .
باعث تنظیم ضربان قلب و سلامت مغز شده و برای مبتلایان به ام اس مفید است .
اگر ماهی برای دریای شور باشد حاوی ید مناسب است .
بهتر است حتما دو بار در هفته این گوشت را در رژیم غذایی خود قرار دهید .
مصلح آن زنجبیل ، آویشن ، عسل ، ادویه گرم و پختن آن با روغن دنبه یا کنجد است .
@TebbolAeme