💐 توصیه های بهاری امام رضا علیه السلام
🌸﷽🌸
🌱 خصوصیات #فصل_بهار
🌷فصل بهار روح زمان هاست.
اول این فصل ماه آزار(در این ماه شب و روز پاکیزه و معطر است، زمین نرم میشود و غلبه بلغم از میان میرود و خون به هیجان می اید.
🌱 غذای ماه آزار (تقریبافروردین) چه باید باشد؟
🌷در ماه اول بهار(ازار) بیشتر غذائی که مناسب است،عبارتست: از خوراکی های لطیف از قبیل : گوشت، تخم مرغ نیم برشت، نوشیدن شربت امام رضا علیه السلام( #شربت_رضوی) ،پس از انکه آن شربت را با اب خالص تعدیل نموده باشیم.
🌱 پرهیزات بهاری
🌷در فصل بهار(به خصوص ماه آزار)باید از خوردن #پیاز و سیر و ترشی #پرهیز_کرد.
🌱 کارهای بایسته بهاری
🌷در فصل بهار( به خصوص ماه ازار) نوشیدن اشیاء مسهل(ملین و نرم کننده شکم)پسندیده است، فَصد(رگ زدن) و حجامت نیز مناسب است.
🔰 نکته: اگر چه از طریق #فصد و #حجامت حجم خون کم می شود، ولی چون فصل بهار فصل خونسازی هست، دوباره خون تازه جایگزین ان خون می شود.
🌱 خصوصیات ماه دوم بهار
🌷#نیسان (ماه دوم رومی بهار)سی روز است،در این ماه روز بلند میشود، و مزاج فصل قوی میگردد(در تولید و هیجان خون)خون به تحرک در میاید، بادهای شرقی در این ماه میوزد، از غذاهای بریان شده استفاده میشود، و از انچه به سرکه عمل میآید و نیز گوشتهای شکار مصرف میشود.
🌱 کارهای بایسته اردیبهشت
🌷در ماه نیسان، امیزش جنسی و روغن مالی بدن در حمام نیکوست. و نوشیدن اب ناشتا مفید بوده، و بوئیدن گلها و عطریات طبیعی سودمند است.
🌱 خصوصیات ماه سوم بهار:
🌷#ایار (ماه سوم رومی بهار)سی و یک روز است، در این ماه بادها صاف بوده، و ان اخرین ماه بهار است. در ان از خوردن غذاهای شور و گوشتهای غلیظ از قبیل:
کله پاچه، گوشت گاو منع شده و نیز مصرف شیر مفید نیست.
🌱 کارهای بایسته ماه خرداد
🌷در ماه ایار(خرداد) رفتن به حمام در صبحگاه مفید است، و قبل از غذا بهکار گیری اعضای بدن در کارهای سخت پسندیده نیست.
📚 طب الرضا علیهالسلام ص۱۳۴
. ✅ نشر این پیام صدقه جاریه است
💠 مجله طب و تمدن اسلامی
https://eitaa.com/joinchat/2237792257Cc6bced9763
////////////////////////////////////////////////////////
🌱 خوردن #سبوس و در کل استفاده از #ملین ها و #اسهال خفیف، در بهار خوب است.
🌱استفاده از #خاکشی در آب دمای اتاق یا کمی ولرم، #لینت_مزاج می دهد.
🌱همچنین میتوان #آلو یا #پودرسبوس گندم یا #برنج را در یک فنجان آب ریخت و در صورت #نفخ نداشتن #معده، صبح ناشتا یا نیم ساعت بعد از غذا از آن استفاده کرد.
@Drmirghazanfari
////////////////////////////////////
💊💊💊💊💊📚📚📚تدابیر فصل بهار
🐟در فصل بهار مصرف گوشت #ماهی بیشتر توصیه شده، چون خنک و سبک است.
🐔همچنین #گوشتپرندگان هم در این فصل بیشتر از #گوشتقرمز توصیه شده است.
🥬در بهار باید کلا طعمهای شیرین کمتر مصرف شود و مصرف مواد ترش، آبکی و بی طعم افزایش یابد.
با این کار بسیاری از موارد #آلرژی اوایل بهار یا اواخر زمستان، #جوش و #دمل های #بهار اتفاق نمی افتد.
🍵در فصل بهار خوردن آش #آلو، آش #سکنجبین، آش #انار، آش دوغ (آشهای رو به خنک)، آشهای حاوی آب یا عصاره #زرشک یا انار یا #سماق هم مفید است.
🍵محتویات این آشها به این صورت است که بیشتر حاوی #سبزیجات تازه و دارای مقداری #لپه و #برنج می باشند.
🍵 می توان گوشتهای لطیفی مثل بال یا گردن مرغ یا مختصری از گوشت چرخ کرده و قلیه شده بره در آن استفاده نمود. در نیم ساعت آخر پخت آش، یکی از موارد گفته شده (مثلا یک فنجان آبغوره، آب انار، آب زرشک، #سکنجبین ملس یا آب #لیمو) را می توان اضافه نمود.
⚠️ افراد باید سعی کنند هنگام مصرف این آش #نفخ نداشته باشند، چون این آش ممکن است باعث افزایش نفخ شود. در صورتی که #معده فرد سرد است، مصرف این آش مضر است.
@drmirghazanfari
/////////////////////////////////////////////
💠 توصیههای عمومی در فصل بهار:
🌿 استحمام معتدل و پرهیز از حمام مکرر
🌺 پرهیز از پرخوری و یبوست
🌿توصیه به کم خوری ، خوردن غذاهای سبک و زودهضم
🌺 از استرس و عصبانیت دوری کنید
🌿 حتی المقدور از لباس های سبک و لطیف از جنس کتان و پنبه استفاده کنید.
🌺 پرهیز از ورزش سنگین و طولانی
🌿 استفاده از روشهای پاکسازی بدن متناسب با هر فرد مانند اسهال، قی ،فصد و حجامت
🔆 در ادامه همراه ما باشید…
بهار🌸🌱🌸🌱🌸🌱🌸🌱🌸سلامتکده طب سنتی ایرانی معصومیه
🆔https://eitaa.com/salamatkadeh_official
//////////////////////////////////////
🌱شروع بهار زمانی است که پوشش مردم کم میشود؛ گلها و درختان شکوفه میکنند؛ آب و هوا لطیف و ملایم میشود؛ چشمهسارها فوران میکنند و پرندگان آواز بهار سر میدهند.
🌱مزاج بهار گرم و تر است در حد اعتدال.
بهار مقوی قوا و مناسب مزاج و روح طبی است. همچنین مقوی قوهی مدبره (سیستم ایمنی بدن) است.
🌱برای کهنسالان و صاحبان مزاج سرد و خشک جزو بهترین فصول است.
در بهار تولید خون در بدن افزایش مییابد.
🌱بیماریهای دارای عوارض خونریزی مثل: خون دماغ شدن، امتلا یا پری رگها که منجر به سکتههای قلبی و مغزی میگردد، زیاد میشود.
🌱آلرژیهای فصلی که ناشی از امتلا یا پری فصل زمستان است افزایش مییابد.
🌱بیماریهای پوستی مثل: ورمها، دملها، جوشها، خارشها و… به دلیل وجود مواد زائد و اخلاط سرگردان در بدن که به سمت اندامهای ضعیف میروند، افزایش مییابد.
🌱چنانچه این اخلاط سرگردان به سمت عضو مهمی مثل مغز بروند، خطر صرع و سکته به دلیل آنچه که در زمستان در بدن جمع شده، در بهار به دلیل حرارت نُضج پیدا میکند و در واقع پخته میشود، افزایش مییابد؛ بنابراین باید این اخلاط سرگردان را مدیریت کرد و پاکسازیهای مناسب فصل را انجام داد.
فصل_بهار@mahdyarteb
////////////////////////////////////////////
🌸تدابیر بهاری
🌱از مصرف زیاد نوشیدنیهای گرمیبخش و رطوبتزا پرهیز کنید؛ باعث هیجان مضاعف خونی میشوند که در بهار خود دارای جوشش است.
🌱مصرف غذاهای خونساز از جمله گوشت قرمز کمتر شود.
🌱یکی از بهترین رژیمهای غذایی در بهار مخصوصا برای کودکان و همینطور برای تقویت سیستم ایمنی بدن و قوا و ارواح طبی بدن مصرف سوپ جو، ماءالشعیر طبی، چلو گشنیز با گوشت جوجه خروس یا بلدرچین است؛ چون این گوشتها لطیف هستند و مواد زائد کمی هم ایجاد میکنند.
🌱اگر در فصل بهار به کودکان گوشت قرمز زیاد داده شود، دچار اختلال در هضم میشوند.
@mahdyarteb
/////////////////////////////////////
🟣رفع مشکلات شایع فصل بهار 🤧عطسه بهاره
☂️روزی دو بار روغن بنفشه پایه بادام شیرین، هر بار یک قطره در هر سوراخ بینی بچکانید. میتوان به پیشانی و اطراف سینوسها هم ماساژ داد.
☂️پرهیز از ادویهها، شکلات، سرخکردهها، فستفود، قهوه
فصل_بهار@mahdyarteb
///////////////////////////////////////////
🍱غذاهای مناسب فصل بهار
🍛خورش کنگر
🌼مواد لازم:
گوشت تکه شده، پیاز ساطوری شده، کنگر خورد شده، جعفری و نعناع ریز شده، آبغوره، نمک، فلفل و روغن
🌼طرز تهیه:
پیاز را در روغن تفت داده + گوشت تفت داده + ۳ پیمانه آب بجوشد تا زمانی که گوشت بپزد. قبل از جوش آمدن درب قابلمه باز باشد تا مواد زائد گوشت به صورت کف روی آب جمع شود و با قاشق برداشته و دور ریخته شود. سپس کنگر خرد شده را هم ۵ دقیقه به ملایمت تفت داده و به همراه نعناع و جعفری ریز شده، نمک، فلفل و آبغوره به خورش اضافه کرده، یک ربع بجوشد تا خورش جا افتاده و به روغن بیفتد.
@mahdyarteb
//////////////////////////////////////////////////
بایدها💯 و نبایدهای❌ فصل بهار
🚫از حرکت و ورزش سنگین و بیش از حد پرهیز شود.
🚫از خشم و تنشهای روانی پرهیز شود.
🚫نوشیدنیها و شربتهای معتدل و کاهنده حرارت مصرف شود. مثل: شربت ریواس، شربتی با عرق کاسنی، شربت زرشک (افراد مبتلا به ضعف یا فشار خون پایین استفاده نکنند)، رب غوره، غوره، شربت نارنج، شربت لیمو، شربت بهلیمو و…
🚫از ادویههای تند و تیز، تلخ و شور و تنقلات پرهیز نسبی شود.
🚫لباسهای لطیف و سبک (کتانی) بهترین پوشاک برای فصل بهار هستند.
🚫حمام گرم و طولانی ممنوع
🚫آبهای معدنی گرم ممنوع
🚫نوشیدن آب با معده خالی و ناشتا ممنوع
🚫افراد مبتلا به آلرژی از مصرف میوههای لطیف مثل: خیار، هندوانه، طالبی و… پرهیز کنند مگر به صورت شربت (ترکیب آب این میوهها با کمی شکر سفید در سوءمزاج گرم و با عسل در سوءمزاج سرد)
👈🏻وجود شکر سفید در تهیه شربتها کاهنده حرارت است و وجود عسل تقویت کننده حرارت.
فصل_بهار@mahdyarteb
🔍توصیهها و پرهیزات بهاری
🦋پرهیز از یبوست
🦋مصرف آب سیب و کاهو سکنجبین به عنوان میانوعده
🦋در افراد مبتلا به سوءمزاج گرم، غلظت خون و غلبه گرمی مصرف شربت عناب، شربت آلو بخارا و شربت تمرهندی بسیار کارساز است.
🦋چنانچه در فصل بهار با خوردن میوهای دچار احساس سنگینی، خشکی دهان یا آروغ ترش شدید، از مصرف آن میوه پرهیز کنید.
🦋از مصرف سبزیجات محلی مثل: سبزیهای کوهی به شرطی که به محیط زیست آسیب جدی وارد نشود، غافل نشوید.
🦋مصرف خورش کنگر و خورش ریواس بسیار مفید است.
فصل_بهار@mahdyarteb
🍱غذاهای طبی بهار برای پاکسازی
🍵آشهای طبی
👈🏻آش یارمه (چریش) خراسان شمالی
🍃مواد لازم:
🔸نخود، عدس و لوبیا هر کدام ۱ پیمانه
🔸بلغور گندم ۳ پیمانه
🔸چریش (سبزی کوهی محلی) به مقدار لازم
🔸نمک طبیعی، فلفل قرمز و دوغ به میزان لازم
🍃طرز تهیه:
حبوبات را خیسانده و پخته، بلغور گندم را اضافه کرده و روی حرارت ملایم مدام هم زده تا ته نگیرد. نمک و چریش را اضافه کرده تا جا بیفتد. سپس به همراه دوغ و فلفل قرمز میل کنید.
🍃به جای چریش میتوانید از سبزی ترهی کوهی هم استفاده کنید.
فصل_بهار
@mahdyarteb