فصل بهار و ضرورت دفع اخلاط کثیف و مزمن زمستانی که دربدن تجمع دارد و همزمان بانفس کشیدن طبیعت ، بدن هم اخلاط را باید بیرون بریزد
( شماره ۱⃣)
حالا راهکارها
۱- یک لیوان جوی تمیز و شسته را در۱۴ لیوان اب بدون کلر ریخته و حدودسی دقیقه ارام بجوشد تا جوها شکفته شود و سپس صاف شود و درسه وعده بجای تغذیه بخورید بشرطی که درداخل منزل باشید و شکم اسهالی میشه طبعا اخلاط چسبنده دفع میگردد و برای دفع آلرژی بهاری مجرب است .البته برای زنان باردارو درایام پریود مضراست و سنین بالا فقط روزی یک استکان تا یک لیوان ازصاف شده میل کنند .
۲- گلسرخ ( همان گل محمدی ) فقط گلبرگش به مقدار سی گرم پودر پودرشده و درچندلیوان دوغ به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه جوش ارام داده و سپس با رعایت عدم بارداری و یا ایام پریودی دراول فصل بهار در غیر مسافرت میل شود و آثاراین نوشیدنی سبب اسهال دهی شدید میشودامسال چون باران زیادی به تاج سرما برخورد نکرده و امواج برق موجود دراب باران برسدها بطور موثر واردنشده است پس
اخلاط چرک زمستانی اندام همانند یک استخوان سفت درمجاری و زیر پوست و… دربدن محکم شده اند و با ترکیبات شوینده های گیاهی ارزان قیمت باید با غده ها و سده ها به روش طبیعت بدن برای دفع ان تلاش کنیم
۳-خوردن عسلاب با نیم گرم زعفران رافع افسردگی های بهاری است
خوردن عرق ترکیبی گلاب با بیدمشک با عسل و اندکی زعفران برای تقویت قلب بهاری و ضد افسردگی و معجونی برای ضعف جسم بهاری است
۴- خوردن عسلاب با دمنوش گیاهی اسطوخدوس هندی داروی ضد کیستهای بلغمی و لرزشهای بدن و ام اس ها و دفع تومورهای خوش خیم درفصل بهار است
۵-خوردن عسلاب با دمنوش رقیق اویشن، ضد اعصاب درفصل بهاراست
۶- خوردن عسلاب با دمنوش رقیق نعنا یا عرقش ، برای دفع ورم معده و ضعف معده و ضد نفخ و ضد صدای شکم در فصل بهاراست .
۷- خوردن عسل گون بصورت عسلاب برای تقویت نابسامانی پوست است
ادامه دارد درشماره ۲⃣
@tajarobteb1
فصل بهار و راهکارهای سالمسازی بدن به روش شربتها + استفراغ ها + دفع یبوستها
(شماره ۲⃣)
۱- شربت سکنجبین ساده پنج قاشق دریک الی دولیوان اب با خیارخردشده
روش تهیه سکنجبین :: عسل یک لیوان با نصف لیوان عرق نعنا با یک ششم سرکه سیب خانگی
۲-شربت عسلاب با خیارخردشده
۳- شربت سکنجبین ساده
۴- سکنجبین با کاهو
۵- شربت دمنوش عناب به تعداد ۱۴ دانه هرروز
۶- شربت سرکه شیره داروی بسیارقوی اجدادمان
۷- شربت آلو بخارا
۸- شربت تمرهندی با عسلاب یا شربت تمرهندی بدون نمک و صاف کرده
۹-شربت انارشیرین یا با اندکی عسل
۱۰ – شربت اب پرتقال بشرطی که یبوست شما تشدید نشود حتما طبیعی
۱۱- شربت شیره انگور با اندکی سرکه سیب
۱۲- شربت زرشک با عسل
۱۳- شربت به لیمو
۱۴-شربت عسلاب با لیموترش
۱۵ – شربت آلبالو
۱۶ – شربت دوغ ترش با پودر گلبرگ گلسرخ
۱۷ – سبزی های ریحان و خاصه خرفه و بالاخص سبزی های بهاری کوهستان در روزهای اولیه فروردین
۱۸ – استفراغ به روشهای زیر :
۱۸/۱-ایجاد قی مصنوعی برای تخلیه اخلاط گوارش بیش ازده متری
۱۸/۲- ایجاد حجامت عام درروزهای افتابی و بدون باد در۱۷ و ۱۹ و ۲۱ ماه قمری درفروردین ماه تا سنین ۶۰ سالگی به منظور دفع رسوبات کثیف خون در هزاران کیلومتر عروق بدن ماها
۱۸/۳ – فصد تحت نظر پزشک متخصص براساس تشخیص غدد
۱۹- همت ویژه برای دوری از یبوست با خوردن آشهای ساده که پایه اش برنج و سبزیجات و اندکی ادویه جات به اندازه یک نخود
ادامه دارد درشماره ۳⃣
@tajarobteb1
فصل بهار و بروز بیماریهای حساس آن از منظر طب سنتی
( شماره ۳⃣)
۱- مزاج فصل بهار یعنی طبیعت گرم و تر یعنی بروز علائم دم
این فصل مناسب پیرها و مناسب خشک مزاجان
فعال شدن حرکت خون با اخلاط زمستانه
سرخ شدن پوست بدن و بالاخص درصورت
با خوردن ادویه جات درحلق و ریه بشدت التهابات رخ میدهد
بروزدمل ها و جوشها و خاصه کهیر و خارش های پوستی منجربه خون ابه
فعال شدن درد مفاصل درزانو و استخوانها
۲- دراین فصل افراد پرخور :: دچار سکته شده + بروز ام اس + غلبه خلط سودا یعنی بروز خلط سرد و غلیظ و خشک + احیا شدن سرطان
۳- مصرف زیاد سرخکردنی درفصل بهار:
مردان : تورم پروستات
زنان : بیماری در واژینال و پولیپ رحم .
التهابات و سوزش وخارش و ابریزش چشم
۴- بدخوری درتغذیه ها : تغذیه سرد و گرم با هم در یک وعده +با مصرف میوه گیوی با پرزش و یا هلو با پوستش ، سبب آسم و تنگی نفس
۵-مصرف شکلات ها و کافئین ها و میوه نارنگی درفصل بهار :: تورم لوزه
۶- مصرف میوه نارس مثل چغاله بادام و گوجه سبز ، ضد گوارش و یبوست ممنوعیتهای این فصل ::
۱- ممنوعیت مصرف سیر + ترشیجات + پیاز ، مگر درحد ضرورت و الا بدن منجر به بو های کثیف میشه
۲- ممنوعیت مصرف کله و پاچه گوسفندی درفصل بهار و ممنوعیت گوشتهای گاو و گوساله و قارچ
۳- ممنوعیت آش رشته
۴- ممنوعیت مصرف انواع گوشتها بالاخص درمسافرت که منجر به کهیر میشه
۵- مصرف تنقلات و شیرینی جات زیاد و هله هوله خوری تکراری باعث فشارخون بالا عیرقابل کنترل میشه چون شیرینی زیاد لختگی درخون ایجاد میکنه
۶- پرهیزاز مصرف شوری و تلخی زیاد
ادامه دارد درشماره ۴⃣
@tajarobteb1
فصل بهار و پاکسازی بدن با مصرف سبزیجات بهاری دراوائل فروردین
(شماره ۴⃣)
۱- سبزی یونجه تازه رسیده : مزاجش گرم + رشددهنده استخوان + چاق کننده + استخوان ساز + آهن ساز + ضد فلجی صورت + ضد تیک صورت + مصرف زیادش نفاخ است مگر با عسل و نبات
یونجه با عسل ضد ورم سرد
یونجه با سرکه ضد ورم گرم
۲- سبزی شنگ تازه رسیده :مزاجش سرد + ضد نقرس +ضد اسهال + ضد خونریزی های گرم در معده و واژینال
۳- سبزی قازیاغه ( غازیاغه ) :: مزاجش سرد +ضد بارداری و عقیم کننده و کاهنده اسپرم درمصرف زیادش + ضد برص و لک سفید
۴- سبزی شبدر تازه : ضدگرفتگی مجاری ادراری + ضد صرع + ضد تشنج + ضد مفاصل درد + دارای مزاج گرم
۵- سبزی باقلا : ضد پارکینسون + ضد فشارخون + ضد سرطان + ضد صفرا
۶- مارچوبه : ضدالتهابات بهاری + تقویت کیسه صفرا
۷- سبزی جعفری : ضد سرطان + تقویت قلب + تقویت شادابی پوست + ضد عفونت + ضد بوی بد بدن
۸- سبزی نعناع: تقویت استخوانها + ضداسپاسم ها+ ضد اسهال + ضد سرماخوردگی و ضد آنفلونزا + ضد سرطان
۹- ریواس : ضد دیابت + ضد فشارخون
۱۰- سیر : ضدبیماریهای قلبی + ضد کلسترول بالا + ضد سکته قلبی + ضد لخته خون + تقویت سیستم ایمنی بدن
ادامه دارد درشماره ۵⃣
@tajarobteb1
ترشیجات + پیاز ، مگر درحد ضرورت و الا بدن منجر به بو های کثیف میشه
۲- ممنوعیت مصرف کله و پاچه گوسفندی درفصل بهار و ممنوعیت گوشتهای گاو و گوساله و قارچ
۳- ممنوعیت آش رشته
۴- ممنوعیت مصرف انواع گوشتها بالاخص درمسافرت که منجر به کهیر میشه
۵- مصرف تنقلات و شیرینی جات زیاد و هله هوله خوری تکراری باعث فشارخون بالا عیرقابل کنترل میشه چون شیرینی زیاد لختگی درخون ایجاد میکنه
۶- پرهیزاز مصرف شوری و تلخی زیاد
ادامه دارد درشماره ۴⃣
@tajarobteb1
فصل بهار و پاکسازی بدن با مصرف سبزیجات بهاری دراوائل فروردین
(شماره ۴⃣)
۱- سبزی یونجه تازه رسیده : مزاجش گرم + رشددهنده استخوان + چاق کننده + استخوان ساز + آهن ساز + ضد فلجی صورت + ضد تیک صورت + مصرف زیادش نفاخ است مگر با عسل و نبات
یونجه با عسل ضد ورم سرد
یونجه با سرکه ضد ورم گرم
۲- سبزی شنگ تازه رسیده :مزاجش سرد + ضد نقرس +ضد اسهال + ضد خونریزی های گرم در معده و واژینال
۳- سبزی قازیاغه ( غازیاغه ) :: مزاجش سرد +ضد بارداری و عقیم کننده و کاهنده اسپرم درمصرف زیادش + ضد برص و لک سفید
۴- سبزی شبدر تازه : ضدگرفتگی مجاری ادراری + ضد صرع + ضد تشنج + ضد مفاصل درد + دارای مزاج گرم
۵- سبزی باقلا : ضد پارکینسون + ضد فشارخون + ضد سرطان + ضد صفرا
۶- مارچوبه : ضدالتهابات بهاری + تقویت کیسه صفرا
۷- سبزی جعفری : ضد سرطان + تقویت قلب + تقویت شادابی پوست + ضد عفونت + ضد بوی بد بدن
۸- سبزی نعناع: تقویت استخوانها + ضداسپاسم ها+ ضد اسهال + ضد سرماخوردگی و ضد آنفلونزا + ضد سرطان
۹- ریواس : ضد دیابت + ضد فشارخون
۱۰- سیر : ضدبیماریهای قلبی + ضد کلسترول بالا + ضد سکته قلبی + ضد لخته خون + تقویت سیستم ایمنی بدن
ادامه دارد درشماره ۵⃣
@tajarobteb1
فصل بهار و راهکارهای مقابله برمبنای طب سنتی
(شماره ۵⃣)
۱- ورزش سبک و پیاده روی زیاد و پرهیز ازورزشهای سنگین
۲- خوردن مسهل بهاری نوبه ای به روش اجدادی
دمنوش بنفشه یا ختمی یا پنیرک یا مغز فلوس
۳- شربت خاکشیر ناشتا با اندکی گلاب
۴- شربت شکرسرخ
۵- دوری ازمصرف آب در ظروف پلاستیک
۶- عادت به کم خوری و پرهیز از مصرف پختنی ها
۷- دوری جدی دراین فصل از زنجبیل و دارچین و فلفل
۸- دوری ازغذای چرب و سرخ کردنی و خامه ها و شیرینی جات
۸- مصرف تغذیه لطیف مثل بوقلمون و بلدرچین + شیر باعسل درصبحانه + اب سیب با عسل
@tajarobteb1
///////////////////////////
[ راهکارهای حفظ تندرستی در فصل بهار:
مزاج فصل بهار معتدل و با همه افراد و سنین متناسب است
بخصوص با افراد با مزاج سرد و خشک و افراد بالای ۴۰ سال.
به دلیل تناسبی که با خون و روح طبی دارد،باعث تقویت قوا و تحریک طبیعت بدن جهت دفع مواد زائد میشود.
بیماریهایی که در این فصل شایع میشود:
شامل دملها، بثورات پوستی، آکنه، اسهال خونی، خون دماغ، حساسیت فصلی، خارش پوست و عود برخی بیماریهای مزمن، عود بیماریهای سوداوی.
هدف از تدابیر حفظ سلامتی در فصل بهار، جلوگیری از گرم شدن بیش از حد بدن و تحریک مواد زائد تجمع یافته در بدن میباشد.
در ادامه همراه ما باشید…
بهار
سلامتکده طب سنتی ایرانی معصومیه
https://eitaa.com/salamatkadeh_official
///////////////////////////////////////////////////////////
[ استحمام معتدل و پرهیز از حمام مکرر
پرهیز از پرخوری و یبوست
توصیه به کم خوری ، خوردن غذاهای سبک و زودهضم
از استرس و عصبانیت دوری کنید
حتی المقدور از لباس های سبک و لطیف از جنس کتان و پنبه استفاده کنید.
پرهیز از ورزش سنگین و طولانی
استفاده از روشهای پاکسازی بدن متناسب با هر فرد مانند اسهال، قی ،فصد و حجامت
در ادامه همراه ما باشید…
بهار
سلامتکده طب سنتی ایرانی معصومیه
https://eitaa.com/salamatkadeh_official
//////////////////////////////////////////////////////////
خواب آلودگی فصل بهارخیلی از افراد میگویند بهار که میشود خواب ما زیاد میشود. همین افراد اگر در جنوب یا شمال کشور –ساحل دریا- باشند یا یکی دو روز بخواهند در بهار مسافرت بروند، میبینند که نصفش را به خواب میگذرانند، چون به همان نسبت هوای رطوبی شمال و جنوب کشور هم میتواند اینها را خوابآلوده کند. کلاً رطوبت وقتی بالا میرود ، چه در مزاج، چه در هوا و فضای اطراف، چه در فصل، میتواند میل به خواب را زیاد کند.
.در شرایط عادی در مقابل میل به خواب در فصل بهار باید ایستادگی کرد. باید خواب کافی و مناسب در طول شب داشت، اما در طول روز اگر میل به خواب هم سراغش بیاید، اگر روز را هم به خواب بگذراند مسلماً اثری بیماری زا خواهد داشت.
.یکی از بیماریهای فصل بهار (غلبه دم) است. این بیماری در بعضی از مزاجها خصوصاً مزاجهای گرم و تر، عارضهای به نام خوابآلودگی ایجاد میکند. یعنی اگر افراد با تمام قوا سعی کردند خوابشان را تنظیم کنند اما از پس آن برنیامدند، به طرز بیمارگونهای خوابآلوده شده بودند و نمیتوانستند خواب را کنترل کنند باید به این بیماری مشکوک شوند و راههکارهای تصفیه و پاکسازی دم و خروج دم زیر نظر متخصص طب ایرانی انجام شود.
دقت کنید بین خوابآلودگی فیزیولوژیک و طبیعیِ فصل بهار و خوابآلودگی بیمارگونهای که اشاره شد باید تفکیک قائل شوید که اگر نوع بیمارگونه است حتماً اقدام درمانی نیاز دارد و فقط مقابله کردن با علامت خواب کافی نیست وگرنه خود منجر به عوارض دیگری خواهد شد.
.
برای خواندن متن کامل این مقاله (https://doctorpourhoseini.ir/sleepiness-in-spring/)به سایت طب سنتی دکتر پورحسینی (https://doctorpourhoseini.ir/) مراجعه کنید.
.