آخرین مطلب

گوشتها و خواص آنها بر مبنای طب سنتی

🍏 رازهای کوچک تندرستی در طب ایرانی (۲۱)بهتراست بدانیم

❗️استفاده از شوید هنگام طبخ گوشت باعث زود پخته شدن و رفع بوی زهم گوشت می شود.

💠💠💠💠💠💠💠

سلامتکده طب سنتی ایرانی معصومیه
@salamatkadeh_official

//////////////////////////////////////////////////

🥩 مناسب‌ترین #گوشت آن است که قدرت هضم بالایی داشته و سازگار با مزاج فرد باشد و هر چه حیوان کوچک‌تر و کم‌سن‌تر باشد بهتر است.

🍖 #بره، #بزغاله و #گوسفند مناسب‌ترین گوشت را دارند.

🍗 برخلاف دیدگاه‌های رواج‌یافته گوشت #شتر طبع بسیار #گرم و #خشک و غلیظ داشته و سفت بوده و هضم سختی دارد و برای شهرنشینان و کسانی که معده‌های ضعیف و طبع گرم دارند یا اسید #اوریک و #چربی ‌خون‌شان بالاست گزینه مناسبی نیست.

🥩 البته استفاده از گوشت بچه‌شتر برای بومیان شتردار، #ورزشکاران و #کارگران با معده‌های قوی مناسب است.

👉https://telegram.me/joinchat/CCAq7T3sGcFfH6a3x-LohQ 🌸🍃

///////////////////////////

#مزاج_گوشتها

✍️ #شتر: گرم و خشک
✍️ #گاو: سرد و خشک
✍️ #گوساله: سرد و تر
✍️ #گوسفند: گرم و تر
✍️ #بز: سرد و خشک
✍️ #مرغ_محلی:معتدل رو به گرم و تر
✍️ #مرغ_ماشینی: سرد و تر
✍️ #خروس: گرم و خشک

✍️ #جوجه مرغ: گرم وتر
✍️ #ماهی: سرد و تر
✍️ #میگو: گرم و تر
✍️ #اردک: گرم و خشک
✍️ #غاز: گرم و ترم
✍️ #بوقلمون: گرم و تر
✍️ #کبک: گرم و تر

✍️ #بلدرچین: گرم و خشک
✍️ #قرقاول: گرم وتر
✍️ #سار: گرم و تر
✍️ #گنجشک: گرم و خشک
✍️ #کبوتر: گرم و خشک
✍️ #آهو: گرم و خشک
✍️ #سیرابی: سرد و خشک
✍️ #قلوه: سرد و خشک

✍️ گوشت سفید و گوشتهای قرمز که از مزاج سردی برخوردار هستند برای بیماران مغزو اعصاب و بیماران آرترزی و آرتریدی مضر میباشد.
✍️ گوشتهای قرمز که از مزاج گرمی برخوردار هستند برای افراد مغز و اعصاب مفیدبوده و برای بیماران دردهای استخوانی حکم مسکن را دارد.
✍️ گوشت گنجشک و سار و کبوتر برای کودکان صرعی و کودکانی که دیر زبان بازمیکنند و یا دیر راه میروند مفید است.
✍️ گوشت شتر برای افرادی که طبع سردی دارند و همیشه احساس سرما میکنند مفیداست.
✍️ پاچه گوسفند برای افرادی که یبوست مزاج دارند سودمند است.
@soroshesalamati

🔶گوشت گوسفند:

امام رضا (علیه السلام): لَوُ خَلَقَ اللهُ مُضغَهً هِیَ اَطیَبُ مِنَ الضَّانِ لَفَدی بها اِسماعیل (الغیبه النعمانی)

اگر خداوند گوشتی بهتر از گوشت گوسفند آفریده بود آن را فدیه حضرت اسماعیل می کرد.

🔶گوشت شتر:

رسول اکرم (صلی الله علیه وآله وسلم): عَلَیکُم باَکلِ لُحومِ الاِبِل فَاِنَّهُ لا یَاکُلُ لُحُومَها اِلَّاکُلُّ مُممن (مکارم الاخلاق ج۱ ص۳۴۸)

بر شما باد خوردن گوشت شتر، همانا نمی خورد گوشت آن را مگر مومن.

🔶گوشت گاو:

امام علی (ع): لُحوم البَقَرِ داءِ و َ اَلبانُها دَواءٌ و اَسمانُها شِفاءٌ (الخصال ص۶۳۷، الکافی ج۶ ص۳۱۱)

گوشت گاو بیماری و درد است، شیرش دوا و روغن آن شفاست.

🔶گوشت مرغ:

اَلکافی عَن السّیاری رَفَعَه، قالُ:

اِنَّهُ ذُکِرَِتِ اللُّحمانُ بَینَ یَدَی عُمَرَ، فَعّالَ عُمَرَ اِنَّ اَطیَبَ اللَّحمانِ لَحمُ الدَّجاج، فَقالُ اَمیر المؤمنین علیه السلام: کَلّا إنَّ ذلِکَ خَنازیرُ الطَّیرِ، و إِنَّ أطیَبَ اللَّحمانِ لَحمُ فَرخٍ قَد نَهَضَ، أو کادَ اَن یَنهَض.

الکافی به نقل از سیاری:

در نزد عُمَر از گوشت ها سخن به میان آمد ایشان گفتند: بهترین گوشت ها گوشت مرغ است، امیرالمومنین فرمودند: هرگز، مرغ ها خوک های پرندگان هستند، بهترین گوشت ها، گوشت جوجه ای است که تازه می تواند بپرد یا نزدیک است بپرد.

🔶گوشت ماهی:

امام صادق (ع): مَن یاتَ وَ فی جَوفِهِ سَمَکٌ لَم یُتبعهُ بثَمَراتٍ او عَسلٍ، لَم یَزَل عِرقُ الفالِج یَضرِبُ عَلَیه حَتی یُصبِحَ.

هر کس شب ماهی بخورد و به دنبال آن چند عدد خرما یا مقداری عسل نخورد و بخوابد، تا صبح رگِ فلج در او می جنبد.

امام رضا (ع): یَنبَغی ان تَحذَرَ … اَن تَجمَعَ فی جَوفِکَ البَیضَ و السَّمَکَ فی حالٍ واحِدَهٍ فَاِنَّهُما اِذا اجتَمَعا و َ لَّدا القولَنجَ و ریاحَ البَواسیرِ وَ وَجَعَ الاَضراسِ

باید برحذر باشی از اینکه جمع کنی در معده خود، تخم مرغ و گوشت ماهی را، زیرا وقتی این دو با هم جمع می شوند، ایجاد قولنج (درد شکم) و بواسیر و درد دندان می نماید.

نبی اکرم (ص): اِذ کان اَکلِ السَّمَکِ افطَّریُّ، یُذیبُ اللَّحم. (دعائم الاسلام ج۲ ص۱۵۱)

مداومت در خوردن ماهی تازه گوشت بدن را ذوب می کند.

امام علی (ع): اَقِلّوا مِن اَکلِ السَّمَکِ فَاِنَّ لَحمَهُ یَذیبُ البَدَنَ و یُکثِرُ البَلغَمُ و یُغَلِّطُ النَّفَس.

کمتر ماهی بخورید، همانا خوردن آن بدن را ذوب می کند، بلغم را زیاد می کند و باعث تنگی نفس می شود.

البته باید بدانیم خوردن ماهی تازه به میزان اندک و با مصلح بلامانع است.

🌿 @TebbolAeme 🌿