رازهای کوچک تندرستی در طب ایرانی (۲۱)بهتراست بدانیم
استفاده از شوید هنگام طبخ گوشت باعث زود پخته شدن و رفع بوی زهم گوشت می شود.
سلامتکده طب سنتی ایرانی معصومیه
@salamatkadeh_official
//////////////////////////////////////////////////
مناسبترین #گوشت آن است که قدرت هضم بالایی داشته و سازگار با مزاج فرد باشد و هر چه حیوان کوچکتر و کمسنتر باشد بهتر است.
#بره، #بزغاله و #گوسفند مناسبترین گوشت را دارند.
برخلاف دیدگاههای رواجیافته گوشت #شتر طبع بسیار #گرم و #خشک و غلیظ داشته و سفت بوده و هضم سختی دارد و برای شهرنشینان و کسانی که معدههای ضعیف و طبع گرم دارند یا اسید #اوریک و #چربی خونشان بالاست گزینه مناسبی نیست.
البته استفاده از گوشت بچهشتر برای بومیان شتردار، #ورزشکاران و #کارگران با معدههای قوی مناسب است.
https://telegram.me/joinchat/CCAq7T3sGcFfH6a3x-LohQ
///////////////////////////
#مزاج_گوشتها
#شتر: گرم و خشک
#گاو: سرد و خشک
#گوساله: سرد و تر
#گوسفند: گرم و تر
#بز: سرد و خشک
#مرغ_محلی:معتدل رو به گرم و تر
#مرغ_ماشینی: سرد و تر
#خروس: گرم و خشک
#جوجه مرغ: گرم وتر
#ماهی: سرد و تر
#میگو: گرم و تر
#اردک: گرم و خشک
#غاز: گرم و ترم
#بوقلمون: گرم و تر
#کبک: گرم و تر
#بلدرچین: گرم و خشک
#قرقاول: گرم وتر
#سار: گرم و تر
#گنجشک: گرم و خشک
#کبوتر: گرم و خشک
#آهو: گرم و خشک
#سیرابی: سرد و خشک
#قلوه: سرد و خشک
گوشت سفید و گوشتهای قرمز که از مزاج سردی برخوردار هستند برای بیماران مغزو اعصاب و بیماران آرترزی و آرتریدی مضر میباشد.
گوشتهای قرمز که از مزاج گرمی برخوردار هستند برای افراد مغز و اعصاب مفیدبوده و برای بیماران دردهای استخوانی حکم مسکن را دارد.
گوشت گنجشک و سار و کبوتر برای کودکان صرعی و کودکانی که دیر زبان بازمیکنند و یا دیر راه میروند مفید است.
گوشت شتر برای افرادی که طبع سردی دارند و همیشه احساس سرما میکنند مفیداست.
پاچه گوسفند برای افرادی که یبوست مزاج دارند سودمند است.
@soroshesalamati
گوشت گوسفند:
امام رضا (علیه السلام): لَوُ خَلَقَ اللهُ مُضغَهً هِیَ اَطیَبُ مِنَ الضَّانِ لَفَدی بها اِسماعیل (الغیبه النعمانی)
اگر خداوند گوشتی بهتر از گوشت گوسفند آفریده بود آن را فدیه حضرت اسماعیل می کرد.
گوشت شتر:
رسول اکرم (صلی الله علیه وآله وسلم): عَلَیکُم باَکلِ لُحومِ الاِبِل فَاِنَّهُ لا یَاکُلُ لُحُومَها اِلَّاکُلُّ مُممن (مکارم الاخلاق ج۱ ص۳۴۸)
بر شما باد خوردن گوشت شتر، همانا نمی خورد گوشت آن را مگر مومن.
گوشت گاو:
امام علی (ع): لُحوم البَقَرِ داءِ و َ اَلبانُها دَواءٌ و اَسمانُها شِفاءٌ (الخصال ص۶۳۷، الکافی ج۶ ص۳۱۱)
گوشت گاو بیماری و درد است، شیرش دوا و روغن آن شفاست.
گوشت مرغ:
اَلکافی عَن السّیاری رَفَعَه، قالُ:
اِنَّهُ ذُکِرَِتِ اللُّحمانُ بَینَ یَدَی عُمَرَ، فَعّالَ عُمَرَ اِنَّ اَطیَبَ اللَّحمانِ لَحمُ الدَّجاج، فَقالُ اَمیر المؤمنین علیه السلام: کَلّا إنَّ ذلِکَ خَنازیرُ الطَّیرِ، و إِنَّ أطیَبَ اللَّحمانِ لَحمُ فَرخٍ قَد نَهَضَ، أو کادَ اَن یَنهَض.
الکافی به نقل از سیاری:
در نزد عُمَر از گوشت ها سخن به میان آمد ایشان گفتند: بهترین گوشت ها گوشت مرغ است، امیرالمومنین فرمودند: هرگز، مرغ ها خوک های پرندگان هستند، بهترین گوشت ها، گوشت جوجه ای است که تازه می تواند بپرد یا نزدیک است بپرد.
گوشت ماهی:
امام صادق (ع): مَن یاتَ وَ فی جَوفِهِ سَمَکٌ لَم یُتبعهُ بثَمَراتٍ او عَسلٍ، لَم یَزَل عِرقُ الفالِج یَضرِبُ عَلَیه حَتی یُصبِحَ.
هر کس شب ماهی بخورد و به دنبال آن چند عدد خرما یا مقداری عسل نخورد و بخوابد، تا صبح رگِ فلج در او می جنبد.
امام رضا (ع): یَنبَغی ان تَحذَرَ … اَن تَجمَعَ فی جَوفِکَ البَیضَ و السَّمَکَ فی حالٍ واحِدَهٍ فَاِنَّهُما اِذا اجتَمَعا و َ لَّدا القولَنجَ و ریاحَ البَواسیرِ وَ وَجَعَ الاَضراسِ
باید برحذر باشی از اینکه جمع کنی در معده خود، تخم مرغ و گوشت ماهی را، زیرا وقتی این دو با هم جمع می شوند، ایجاد قولنج (درد شکم) و بواسیر و درد دندان می نماید.
نبی اکرم (ص): اِذ کان اَکلِ السَّمَکِ افطَّریُّ، یُذیبُ اللَّحم. (دعائم الاسلام ج۲ ص۱۵۱)
مداومت در خوردن ماهی تازه گوشت بدن را ذوب می کند.
امام علی (ع): اَقِلّوا مِن اَکلِ السَّمَکِ فَاِنَّ لَحمَهُ یَذیبُ البَدَنَ و یُکثِرُ البَلغَمُ و یُغَلِّطُ النَّفَس.
کمتر ماهی بخورید، همانا خوردن آن بدن را ذوب می کند، بلغم را زیاد می کند و باعث تنگی نفس می شود.
البته باید بدانیم خوردن ماهی تازه به میزان اندک و با مصلح بلامانع است.
@TebbolAeme