ضرورت خلال کردن و مسواک کشیدن دندانها
استاد حمزه سام دلیری محقق و مدرس طب اسلامی
یکی از مهمترین تدابیر طب اهل بیت صلوات الله علیهم اجمعین در خصوص آداب غذاخوردن ، این است که دندانها را با چوب خلال پاک کرد که در این خصوص لازم است نکات مهمی را رعایت کرد.
خلال کردن دندان پس از خوردن غذا ، بسیار تاکید شده است .احادیث زیادی در این خصوص از معصومین (ع) داریم که همه آنها بر ضرورت انجام اینکار تاکید کرده اند .
انجام این کار علاوه بر اینکه باعث تقویت و استحکام لثه ها میشود و از فساد دندانها جلوگیری میکند ، موجب جلب رزق و روزی میشود.
بهتر است از خلال کردن دندانها با چوب درخت انار ، نی ، ساقه گیاه ریحان ،برگ درخت خرما پرهیز شود .امام رضا علیه السلام فرمود : با چوب انار و ساقه ریحان خلال نکنید که رگ خوره را بجنباند .
@sinohehsamdaliri
امام صادق (ع )فرمود : هر که با نی خلال کند تا شش روز حاجتش برآورده نشود.بیشتر خلالهایی که در حال حاضر در بازار ایران یافت میشود از چوب نی و یا چوب گیاه بامبو که خود نوعی نی محسوب میشود است که مورد تایید طب اهل بیت پیامبر (ص) نیست.
امیرالمومنین علی (ع) میفرمایند : خلال کردن دندانها با چوب گز ، مایه فقر است.و امام حسین( ع) میفرمایند : که پیوسته پدرم ما را میفرمود :چون خلال کنیم آب ننوشیم مگر اینکه تا سه بار آب در دهان بگردانیم و آنرا بشوییم.
آنچه که ضرورت دارد و بایسته است این است که آن چیزی را که با خلال از میان دندانها خارج میشود باید دور ریخته شود و از خوردن و قورت دادن مانده های مواد غذایی که در بن دندانها و یا لای دندانها بوده و با خلال خارج شده است خودداری شود.
@sinohehsamdaliri
خوردن و قورت دادن ریزه ها و باقیمانده غذاهایی که در بن دندانها و یا لای دندانها وجود داشته و با خلال دندان خارج شده است ، باعث بیماریهای صعب العلاجی میشود.
از جمله این بیماریهای صعب العلاج میتوان بیماری پارکینسون – MS – سرطان خون -آپاندیسیت – سندرم روده تحریک پذیر – کولیت عصبی – و حتی سکته مغزی و سکته قلبی را نام برد.
البته خوردن خرده ریزه ها و باقیمانده های غذایی لای دندانها ، عوارض جانبی دیگری نیز دارد که میتوان ضعف بینایی -ریفلاکس گوارشی – بوی دهان ، زخم معده و اثنی عشر را نام برد .
در فقه اسلامی نیز خوردن غذای باقیمانده در بن دندانها و خرده ریزه های غذا که با خلال خارج شده و ممکن است همراه با خون و خونابه باشد حرام است.
بهتر است برای شستشوی دندانها و دهان از اشنان و چوب اراک و یا از ریشه گیاه سعد استفاده کرد.تا حد امکان از مسواک پلاستیکی برای این منظور استفاده نشود.
@sinohehsamdaliri
////////////////////////////////////////
هرگز مسواک را در توالت نگهداری نکنید!
نگهداری مسواک در توالت مساوی با نشستن محتویات مدفوع دیگران روی اونه که میتونه شما رو بیمار کنه. درپوش مسواک هم نه تنها کمکی نمیکنه، بلکه جای بهتری برای رشد باکتریها فراهم میکنه
https://eitaa.com/mf_eslami