آخرین مطلب

کنگر و خاصیت دارویی آن بر مبنای طب سنتی

#کنگر

طبیعت کنگر گرم و خشک می باشد خوردن آن برای افراد دچار چربی خون مفید است.  مصرف آن در افرادی که تحت عمل جراحی برداشت یا پیوند کبد قرار گرفته‌اند، بسیار کمک‌کننده است و در افرادی که به هر دلیل دچار آسیب‌های کبدی شده‌اند می‌تواند به‌عنوان ترمیم‌کننده کبد به کار رود. همچنین با افزایش باکتری‌های مفید و کاهش باکتری‌های مضر در روده بزرگ باعث بهبود سلامتی و پیشگیری از سرطان روده می‌شود.کنگر ضدعفونی‌کننده، اشتهاآور، تب‌بر و هضم‌کننده غذا است. مصرف کنگر باعث تقویت دستگاه گوارش می‌شود و قلب را نیز تقویت می‌کند کنگر در درمان یرقان، نارسایی کبد و کم‌خونی مؤثر بوده و از کبد در برابر سموم شیمیایی محافظت می‌کند.
ارزش غذایی و اهمیت اقتصادی کنگر
کنگر به‌عنوان یک غذای فصلی مورد استفاده قرار گرفته و از تمام قسمت‌های گیاه کنگر (گل، برگ، ساقه، ریشه) استفاده می‌شود. غذاهای متنوعی از آن تهیه می‌شود. در تهیه ترشی کنگر نیز استفاده می‌شود. در کشور ترکیه از شیرابه آن در صنایع آدامس‌سازی استفاده می‌شود، و هم‌چنین دانه‌های آن بعد از برشته شدن به‌عنوان چای مورد استفاده قرار می‌گیرد. به‌عنوان یک سبزی در فلسطین و سایر کشورهای عربی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در فصل بهار قبل از اینکه برگ‌های آن باز شود به‌وسیله روستائیان جمع‌آوری و به بازار شهرها به بهای مناسبی عرضه می‌شود.
چه کسانی بایداز مصرف کنگر پرهیز کنند
زنان باردار، کودکان و افراد مبتلابه بیماری‌های کبدی یا کلیوی بهتر است از مصرف کنگر پرهیز کنند.

مصرف برگ‌های کنگر باعث انقباض کیسه صفرا می‌شود بنابراین افرادی که به سنگ کیسه صفرا مبتلا هستند، نباید کنگر مصرف کنند؛ چراکه افزایش انقباض کیسه صفرا منجر به انسداد مجاری و حتی پارگی کیسه صفرا می‌شود. همچنین کسانی که نسبت به مصرف کنگر یا ماده سینارین حساسیت دارند، باید از مصرف این گیاه خودداری کنند.

گروه تحقیقات جامعه گیاه درمانی ایران
http://www.ihms.ir
کانال جامعه گیاه درمانی ایران،آشنایی با دنیای گیاهان دارویی وطب سنتی
داریم به فصل #کنگرِ نزدیک می‌شیم ! حتما بخرید و بخورید چون

👈 جریان خون را سریع و خون را تصفیه میکند
👈 کمخونی را رفع میکند
👈 از کبد در برابر سموم شیمیایی محافظت می‌کند
و مهمترین خاصیت کنگر
👈 ضد چربی کبد است !

@Mezajshenasi12

http://telegram.me/joinchat/BaEuzDvIBJKUjgNrsvGwlg

داریم به فصل #کنگرِ نزدیک می شویم . خوردن کنگر بسیار مفید است چون :👇
☀️️جریان خون را سریع و خون را تصفیه میکند
☀️کم خونی را رفع می کند
☀️از کبد در برابر سموم شیمیایی محافظت می کند
☀️مهمترین خاصیت کنگر ضد چربی کبد است.
❌ زنان باردار ،کودکان، بیماران مبتلا به بیماری شدید کبدی یا کلیوی از مصرف برگ کنگر پرهیز کند.

@tebiranii *

🟢کنگر🟢

◽️گیاهی است با مزاج گرم و خشک که از مهم‌ترین خواصش مدر بودن آن است. ازاین رو برای کسانی که سنگ کلیه دارند، مفید است زیرا منجر به شستشوی سیستم کلیوی و ادراری می‌شود.

◽️خاصیت گرم بودن آن باعث از بین رفتن نفخ می‌شود و افرادی که بر اثر مصرف خورش‌های حاوی سبزیجات مختلف دچار نفخ می‌شوند می‌توانند بدون نگرانی از خورش کنگر استفاده کنند چون قاعدتاً‌ نفخ را از بین می‌‌برد.

◽️برای هضم غذا هم خوب است. اصولا موادی که دارای مزاج گرم هستند (مثل ادویه‌جات)، شیرینی جاتی نظیر نبات و عسل برای هضم غذا مفیدند و توصیه می‌شود بعنوان چاشنی و دسر بعد از غذا مصرف شوند…

◽️البته مواد دارای طبع گرم نظیر کنگر درصورتیکه درمصرف آن زیاده‌روی شود (بخصوص کسانی که طبع گرم دارند) تولید صفرا را زیاد می کند که حالاتی نظیر تهوع را بدنبال خواهد داشت.

📣به کانال «بفرمایید سلامتی» بپیوندید

👇👇👇
@DrMirghazanfari

////////////////////////////////////////

#سبزیهای_بهاری

⬅️ #کنگر (لنگر اول)

🌿گیاهی است با مزاج گرم و خشک که از مهم‌ترین خواصش #مدر بودن آن است.

🌿کنگر برای کسانیکه #سنگ_کلیه دارند، مفید است زیرا منجر به شستشوی سیستم کلیوی و ادراری میشود.

📚با ما پرونده سریالی #کنگر را ورق بزنید.

👇👇👇
https://telegram.me/joinchat/CCAq7T3sGcFfH6a3x-LohQ

✅#سبزیهای_بهاری

⬅️ #کنگر (لنگر دوم)

🌿خاصیت گرم بودن کنگر باعث از بین رفتن #نفخ می شود و افرادی که بر اثر مصرف خورش‌های حاوی سبزیجات مختلف دچار نفخ می شوند می توانند بدون نگرانی از خورش کنگر استفاده کنندچون قاعدتاً‌ نفخ را از بین می برد. برای #هضم غذا هم خوب است.

📚با ما پرونده سریالی #کنگر را ورق بزنید.

👇👇👇
https://telegram.me/joinchat/CCAq7T3sGcFfH6a3x-LohQ

✅#سبزیهای_بهاری

⬅️ #کنگر (لنگر سوم)

⚠️خانم های #باردار و شیرده بهتر است در این دوران از کنگر استفاده نکنند زیرا احتمال دارد این گیاه بر کیفیت و میزان شیر مادر تاثیر بگذارد.

⚠️کنگر ممکن است در برخی از افراد مبتلا یا مستعد به #آلرژی ها ایجاد حساسیت کند یا شدت حساسیت آنها را افزایش دهد بنابراین افرادی که مبتلا به انواع آلرژی هستند یا احتمال بروز این بیماری در آنها وجود دارد، بهتر است پیش از مصرف با طبیب مشورت کنند.

📚با ما پرونده سریالی #کنگر را ورق بزنید.

👇👇👇
https://telegram.me/joinchat/CCAq7T3sGcFfH6a3x-LohQ

✅#سبزیهای_بهاری

⬅️ #کنگر (لنگر چهارم و پایانی)

😃کنگر خوردن و لنگر انداختن😃

🌿یکی از موثرترین نسخه های طبیعی برای درمان بی خوابی و بهبود کیفیت خواب (البته با توجه به مزاج فردی) مصرف ترکیبی از ماست و کنگر است.

کافی است قطعه کوچکی از کنگر را درون یک کاسه ماست رنده کرده و این ترکیب را یک ساعت پیش از خواب میل کنید.

خوردن ماستی که کنگر درون آن قرار دارد همان طور که از ضرب المثل «کنگر خوردن و لنگر انداختن» بر می آید موجب سنگینی پلک ها و افزایش آرامش پیش از خواب فرد می شود.

⚠️البته باید توجه داشت مصرف این ترکیب در ساعات اولیه روز به ویژه برای افرادی که باید حین کار هوشیاری داشته باشند یا برای رسیدن به محل کارشان رانندگی کنند، توصیه نمی شود.

📚با ما پرونده سریالی #کنگر را ورق بزنید.

👇👇👇
https://telegram.me/joinchat/CCAq7T3sGcFfH6a3x-LohQ

////////////////////////////

🔴 خورش کنگر ، خورش بهاری

🔸۱۵۰ گرم گوشت گوسفند
🔹یک پیاز خُرد شده
🔸نیم کیلو کنگر پوست گرفته خُرد شده
🔹۳ پیمانه نعنا و جعفری ساطوری
🔸روغن زیتون
🔹نمک و فلفل

🥣 پیاز را روی شعله ملایم با کمی روغن تفت بدهید.
گوشت خرد شده را به آن اضافه کرده، تفت بدهید، سپس سه پیمانه آب اضافه کرده، صبر کنید جوش بیاید، شعله را ملایم کنید و در ظرف را بگذارید تا سه ساعت بپزد.
کنگر خرد شده را در کمی روغن، تفت مختصری بدهید و کنار بگذارید.
نعنا و جعفری را هم به همین شکل مختصری تفت بدهید و در پایان ساعت دوم پخت گوشت همه را به همراه آبغوره، نمک و فلفل اضافه کنید.
آبغوره را مزه کنید. ۱۵ دقیقه آخر کمی شعله را زیاد کنید تا به روغن بیوفتد .

🔺این خورش را با مرغ هم میتوانید تهیه کنید .

کانال رسمی دکتر #فاطمه_نوایی

پیامرسان تلگرام:
t.me/joinchat/AAAAAEjOJmjZOK3S25Xj-g

پیامرسان ایرانی ایتا:
eitaa.com/joinchat/1712128040Cda7987cbcc

جهت عضویت در کانال روی لینکهای بالا کلیک نماید.

////////////////////////

🟢کنگر🟢

◽️گیاهی است با مزاج گرم و خشک که از مهم‌ترین خواصش مدر بودن آن است. ازاین رو برای کسانی که سنگ کلیه دارند، مفید است زیرا منجر به شستشوی سیستم کلیوی و ادراری می‌شود.

◽️خاصیت گرم بودن آن باعث از بین رفتن نفخ می‌شود و افرادی که بر اثر مصرف خورش‌های حاوی سبزیجات مختلف دچار نفخ می‌شوند می‌توانند بدون نگرانی از خورش کنگر استفاده کنند چون قاعدتاً‌ نفخ را از بین می‌‌برد.

◽️برای هضم غذا هم خوب است. اصولا موادی که دارای مزاج گرم هستند (مثل ادویه‌جات)، شیرینی جاتی نظیر نبات و عسل برای هضم غذا مفیدند و توصیه می‌شود بعنوان چاشنی و دسر بعد از غذا مصرف شوند…

◽️البته مواد دارای طبع گرم نظیر کنگر درصورتیکه درمصرف آن زیاده‌روی شود (بخصوص کسانی که طبع گرم دارند) تولید صفرا را زیاد می کند که حالاتی نظیر تهوع را بدنبال خواهد داشت.

📣به کانال «بفرمایید سلامتی» بپیوندید

👇👇👇
@DrMirghazanfari