#مارچوبه
مارچوبه در گروه مواد غذایی کمکالری قرار میگیرد و در هر نصف فنجان فقط ۲۰ کیلوکالری دارد. این یعنی شما میتوانید مقدار زیادی مارچوبه بخورید، بدون اینکه درباره کالری آن نگرانی داشته باشید. بهعلاوه، حدود ۹۴ درصد از مارچوبه را آب تشکیل داده است. مصرف مواد غذایی کمکالری و سرشار از آب، از بهترین استراتژیهای برای کاهش وزن مطلوب است .افزایش پتاسیم همراه با کاهش استفاده از نمک، راه موثری برای پایین آوردن و کنترل کردن فشار خون است. پتاسیم برای کاهش دادن فشار خون، از دو راه مهم اثرگذاری میکند: ریلکس کردن دیوارههای رگهای خونی و دفع نمک مازاد از طریق ادرار.خوشبختانه، مارچوبه جزو منابع خوب برای دریافت پتاسیم است و هر نصف فنجان از آن حدودا ۶ درصد از نیاز روزانه بدن به پتاسیم را تامین میکند.اثرگذاری مارچوبه در راستای کاهش فشار خون، به ترکیبات فعال در مارچوبه مرتبط است که باعث انبساط در رگهای خونی میشوند. با اینحال، آنان برای اثبات این فرضیه هنوز به مطالعات گستردهتر و دقیقتری نیاز دارند. در هر صورت، استفاده از سبزیهای سرشار از پتاسیم مانند مارچوبه، قطعا یکی از راههای مطلوب برای کنترل کردن فشار خون است.
کاربرد مارچوبه در آشپزی
مارچوبه، علاوه بر اینکه بسیار مغذی است، بهراحتی قابل استفاده است و میتوان به شیوههای مختلفی از آن در رژیم غذایی استفاده کرد. شما میتوانید مارچوبه را به شیوههای بخارپز، کبابی، آبپز، سرخکرده و… مصرف کنید. همچنین میتوانید کنسرو مارچوبه تهیه کنید. این کاربردپذیری گسترده، به شما اجازه میدهد تا در تهیه سالاد و انواع غذاها از مارچوبه کمک بگیرید.مارچوبه حاوی مقادیر کمی از سایر ریزمغذیها مانند آهن، زینک و ریبوفلاوین است. بهطور کلی، مارچوبه یکی از بهترین منابع برای دریافت ویتامین K محسوب میشود که نقش مهمی در لخته شدن خون و سلامت استخوانها ایفا میکند.
گروه تحقیقات جامعه گیاه درمانی ایران
کانال جامعه گیاه درمانی ایران،آشنایی با دنیای گیاهان دارویی وطب سنتی
http://telegram.me/joinchat/BaEuzDvIBJKUjgNrsvGwlg
خواص درمانی مارچوبه
مارچوبه گیاهی است علفی و چند ساله که ارتفاع آن تا چند متر می رسد و دارای شاخه های نسبتا چوبی و صاف می باشد .
مارچوبه بصورت وحشی در اکثر نقاط دنیا می روید برگهای آن فلسی شکل بوده که از کنار آنها شاخه هایی باریک و دراز و سبز رنگ بصورت دسته های ۳ تا ۸ تائی خارج می شود .
بعلت زیبا بودن این گیاه را بصورت تزئینی در باغچه ها می کارند مار چوبه را در اوائل پائیز می چینند .
این گیاه از قدیم الایام مورد استفاده بشر بوده است و حتی در اهرام ثلاثه مصر نقاشی هایی وجود دارد که مارچوبه را نشان می دهد .
مارچوبه را می توان بصورت مختلف مصرف کرد . باید مارچوبه را با کمی آب و حرارات کم در ظرف های ضد زنگ پخت و تقریبا نیمه خام آنرا برداشت . آب مارچوبه را دور نریزید و از آن برای سوپ استفاده کنید زیرا دارای ویتامین و املاح می باشد . وقتیکه مارچوبه می خرید دقت کنید تازه باشد .
شاخه های مارچوبه تازه راست و نرم بوده و نوک آن نباید باز شده باشد و اگر فلسهای نوک آن باز باشد نشانه این است که گیاه مدت زیادی مانده و کهنه شده است .
ترکیبات شیمیایی:
مارچوبه دارای آسپاراژین ف کونی فرین ، اینوزیت ، تانن ، اسدی گالیک ، آسپاراگوز ، و اسید سوکسی نیک می باشد دانه آن دارای ۱۵ درصد مواد روغنی می باشد این روغن زرد مایل به قرمز است .
درصد مواد موجود در مارچوبه بصورت زیر است
آب ۹۰ گرم
پروتئین ۲/۵ گرم
چربی ۰/۲ گرم
مواد نشاسته ای ۴/۲ گرم
کلسیم ۲۲ میلی گرم
فسفر ۶۰ میلی گرم
آهن ۱/۱ میلی گرم
سدیم ۲ میلی گرم
پتاسیم ۲۷۵ میلی گرم
ویتامین آ ۹۰۰ واحد
ویتامین ب ۱ ۰/۲ میلی گرم
ویتامین ب ۲ ۰/۲ میلی گرم
ویتامین ب ۳ ۱/۵ میلی گرم
ویتامین ث ۳۵ میلی گرم
خواص داروئی:
از نظرطب قدیم ایران مارچوبه گرم و خشک است بنابراین آنهایی که سرد مزاج هستند باید آنرا با عسل بخورند و آنهایی که گرم مزاج هستند باید آنرا با سرکه بخورند .
مارچوبه گیاهی است ادرار آور و دارای خواص زیادی است
۱)خوردن آن دید چشم را تقویت می کند
۲)برای تقویت نیروی جنسی مفید است
۳)ضعف مثانه را برطرف می کند
۴)برای تقویت قلب مفید است
۵)ملین است و یبوست را برطرف می کند
۶)تب بر است
۷)مارچوبه بعلت داشتن کلروفیل خونساز است و کسانیکه کم خون هستند باید از آن استفاده کنند .
۸) مارچوبه به ساختن گلبولهای قرمز خون کمک می کند
طرز استفاده:
برای نگاهدری مارچوبه آنرا در پارچه های مرطوب ببندید و در یخچال قرار دهید زیرا گرما و خشکی آنرا از بین میبرد
مارچوبه را نیز می توان در سالاد ریخت و یا از آن سوپ تهیه کرد .
مورد دیگر استفاده از مارچوبه غیر از پختن آن بصورت دم کرده آن است
دم کرده مارچوبه را به این صورت تهیه کنید :
چند شاخه مارچوبه را در داخل یک لیتر آبجوش بریزید و مقدری هم رازیانه و جعفری به آن اضافه کنید و بگذارید مدت پنج دقیقه دم بکشد . از این دم کرده بمقدر دو تا سه فنجان در روز برای تسکین و آرامش قلب استفاده کنید .
مضرات :
مارچوبه را نباید آنهایی که مبتلا به ورم مجاری ادرار هستند و یا اشخاص عصبی مصرف کنند . مارچوبه همچنین برای مبتلایان به رماتیسم و سنگ کلیه خوب نیست .
@Balgami
https://t.me/Balgami
/////////////////////////////////////////////
#مارچوبه
افزودن این سبزی به غذاها به معنی جذب بیشتر ویتامین E است. این گیاه دارای قدرت آنتی اکسیدانی بالایی بوده و برای پیشگیری از بیماری های #قلبی عروقی لازم و ضروری است پس برای مراقبت از قلبتان در کنار غذا مارچوبه نیز میل کنید. همچنین #فولات که در این گیاه وجود دارد، اساساً برای سلامت سیستم #قلب و عروق لازم و ضروری است و کمبود فولات باعث ایجاد خطر حمله ی قلبی و بیماری های قلبی و عروقی می شود.
ساقه مارچوبه مانند سبزیجات خوراکی قابل مصرف است و دانه، ریشه و عصاره آن دارای خواص درمانی به خصوص مدر است. دانه مارچوبه در ساخت داروهای مدر، #ملین ، درمانکننده التهابات عصبی، #روماتیسم ، تسکین درد دندان، تحریک رشد مو و بالاخره داروها درمان #سرطان مصرف می شود.
@TebbolAeme
این ماده غذایی سرشار از اسید فولیک، پتاسیم و ویتامین E است که در تولید تستوسترون نقش مهمی دارند.
@tebiirann