آخرین مطلب

آب و خصوصیات مصرف آن بر مبنای طب سنتی

💊💊💊کانال تجارب طب اسلامی و ایرانی:
🔰بسم الله الرحمن الرحیم🔰

📝 موضوع تدریس:ضروریات سته در طب سنتی و اسلامی

🔶 مدرس: استاد خطیری

🔴 آب:

💥خصوصیات آب سبک و لطیف:👇

⬅️شیرین

⬅️صاف

⬅️سریع الانحدار (فرود امدن)
معین (کمک کننده بر هضم )

⬅️تقویت اشتها

⬅️عدم ایجاد نفخ و قراقر و ثقل

⬅️سرعت قبول سرما وگرما

⚛ انواع آب:👇

🔹آب چشمه
🔸آب جاری
🔹آب باران
🔸آب چاه و قنات
🔹آب نزیز ( اب تراوشی غیر چشمه که همیشه از زمینهای متعفن نشات میگیرد.)
🔸آب های برف و یخی
🔹آب راکد
🔸آبی که با گوهر معدنی آمیخته است.
🔹آب شور

💠اصلاح آب:👇

↩️ ۱) تصعید ( بالا رفتن) و تقطیر (چکانیدن ) به قرع و انبیق ( ظرفی است برای تقطیر مایعات و گرفتن عصاره و عرق ) که اب مقطر به دست می آید که شبیه آب باران است.
↩️ ۲) جوشاندن

↩️ ۳) خضخضه یعنی در آب پاکیزه کردن و حرکت دادن

↩️ ۴) صاف نمودن و ازاله اجزا ارضیه

↩️ ۵) دفع ضرر آب بد: ممزوج کردن به گلاب یا کمی سرکه یا رب میوه های ترش مانند رب غوره یا انار

✅ بهترین آب:👇

💠آب سرد معتدل المقدار چه برودت ( سرما) طبیعی داشته باشد و چه عرضی اما برودت نباید در اثر انداختن برف یا یخ یا تگرگ در آب حاصل شده باشد.

👌آداب نوشیدن آب:👇

⬅️۱) گفتن بسم الله الرحمن الرحیم

⬅️۲) سلام دادن به حضرت سید الشهدا (ع) و لعنت فرستادن بر یزید ( لعنت الله علیه)

⬅️۳) آهسته

⬅️۴) پرهیز از ریختن آب به دهان

⬅️ ۵) پرهیز از خوابیدن بعد از نوشیدن

⬅️ ۶) اجتناب از نوشیدن به حالت خوابیده

✅ زمان نوشیدن آب:👇

↩️ ۱) دو ساعت بعد از مصرف غذا مگر در فرد با معده گرم

↩️ ۲) موقع عطش صادق ( عطشی که در اثر خوردن غذاهای سرد لزج مثل ماهی تازه ایجاد شود صادق نیست و فرد هرچه آب بنوشد عطش زیادتر  میشود و باید بر آن صبر کرد یا آب گرم نوشید یا عسل و یا زنجبیل تازه میل کرد یا  آب خنک را مکید.)

⛔️اوقات ممنوعه شرب آب:👇

🔻۱) بین طعام و بلافاصله بعد آن
🔺۲) هوای بسیار گرم
🔻۳)بعد از حرکات عنیفه ( سخت)
🔺۴) بعد جماع
🔻۵) بعد استحمام
🔺۶) بعد مسهل
🔻۷)بین خواب و بعد از خواب
🔺۸) آب گرم بعد از طعام شور
🔻۹) آب سرد بعد از طعام شیرین
🔺۱۰) آب بعد از فواکه (میوه ها)

موفق و سربلند باشید.🌹

لطفا نشر دهید.

ارتباط با مدیر:
@nafas_art
https://t.me/ostadkhatiri