کانال تجارب طب اسلامی و ایرانی:
بسم الله الرحمن الرحیم
موضوع تدریس:ضروریات سته در طب سنتی و اسلامی
مدرس: استاد خطیری
آب:
خصوصیات آب سبک و لطیف:
شیرین
صاف
سریع الانحدار (فرود امدن)
معین (کمک کننده بر هضم )
تقویت اشتها
عدم ایجاد نفخ و قراقر و ثقل
سرعت قبول سرما وگرما
انواع آب:
آب چشمه
آب جاری
آب باران
آب چاه و قنات
آب نزیز ( اب تراوشی غیر چشمه که همیشه از زمینهای متعفن نشات میگیرد.)
آب های برف و یخی
آب راکد
آبی که با گوهر معدنی آمیخته است.
آب شور
اصلاح آب:
۱) تصعید ( بالا رفتن) و تقطیر (چکانیدن ) به قرع و انبیق ( ظرفی است برای تقطیر مایعات و گرفتن عصاره و عرق ) که اب مقطر به دست می آید که شبیه آب باران است.
۲) جوشاندن
۳) خضخضه یعنی در آب پاکیزه کردن و حرکت دادن
۴) صاف نمودن و ازاله اجزا ارضیه
۵) دفع ضرر آب بد: ممزوج کردن به گلاب یا کمی سرکه یا رب میوه های ترش مانند رب غوره یا انار
بهترین آب:
آب سرد معتدل المقدار چه برودت ( سرما) طبیعی داشته باشد و چه عرضی اما برودت نباید در اثر انداختن برف یا یخ یا تگرگ در آب حاصل شده باشد.
آداب نوشیدن آب:
۱) گفتن بسم الله الرحمن الرحیم
۲) سلام دادن به حضرت سید الشهدا (ع) و لعنت فرستادن بر یزید ( لعنت الله علیه)
۳) آهسته
۴) پرهیز از ریختن آب به دهان
۵) پرهیز از خوابیدن بعد از نوشیدن
۶) اجتناب از نوشیدن به حالت خوابیده
زمان نوشیدن آب:
۱) دو ساعت بعد از مصرف غذا مگر در فرد با معده گرم
۲) موقع عطش صادق ( عطشی که در اثر خوردن غذاهای سرد لزج مثل ماهی تازه ایجاد شود صادق نیست و فرد هرچه آب بنوشد عطش زیادتر میشود و باید بر آن صبر کرد یا آب گرم نوشید یا عسل و یا زنجبیل تازه میل کرد یا آب خنک را مکید.)
اوقات ممنوعه شرب آب:
۱) بین طعام و بلافاصله بعد آن
۲) هوای بسیار گرم
۳)بعد از حرکات عنیفه ( سخت)
۴) بعد جماع
۵) بعد استحمام
۶) بعد مسهل
۷)بین خواب و بعد از خواب
۸) آب گرم بعد از طعام شور
۹) آب سرد بعد از طعام شیرین
۱۰) آب بعد از فواکه (میوه ها)
موفق و سربلند باشید.
لطفا نشر دهید.
ارتباط با مدیر:
@nafas_art
https://t.me/ostadkhatiri