دیابت نوع یک نوزاد با مصرف ماکارونی در بارداری
نتایج تازهترین بررسیها نشان میدهد، خوردن مقدار زیاد ماکارونی در دوره بارداری ریسک ابتلا به دیابت نوع یک را در بزرگسالی نوزاد به میزان قابل توجهی افزایش میدهد.
به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از دیلیمیل، نتایج تازهترین بررسیها نشان میدهد، خوردن مقدار زیاد ماکارونی در دوره بارداری ریسک ابتلا به دیابت نوع یک را در بزرگسالی نوزاد به میزان قابل توجهی افزایش میدهد.
محققان تأکید میکنند، مصرف پاستا و ماکارونیدر دوره بارداری ریسک ابتلا به دیابت را تا ۱۶ سالگی نوزاد، به میزان دو برابر افزایش میدهد.
این پژوهش که توسط محققان ایسلندی، دانمارکی و آمریکایی صورت گرفته نشان داده است، به همان میزانی که مصرف متعادل گلوتن در شرایط عادی افراد را از دیابت دور میکند، در دوره بارداری میتواند خطر بروز نوع یک این بیماری در نوزاد را بیشتر کند.
این بررسی بر روی بیش از ۶۳ هزار مادر باردار صورت گرفته است.
بنیاد بینالمللی دیابت آماری ارائه کردهاست که براساس آن این بیماری خاموش در هر شش ثانیه یک قربانی میگیرد و تعداد مرگهای ناشی از آن بیش از مجموع ایدز، سل و مالاریا است.
سازمان بهداشت جهانی دیابت را شایعترین بیماری غدد در جهان میداند که سالانه عامل ۴ میلیون مرگ در جهان است.
طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی و فدراسیون جهانی دیابت، در حالیکه تعداد بیماران دیابتی در سال ۲۰۰۰ میلادی کمتر از ۲۰۰ میلیون نفر بودهاست، این رقم در سال ۲۰۱۵ به بیش از ۳۸۲ میلیون نفر رسیده و پیشبینی میشود تا سال ۲۰۲۵ بیش از ۳۰۰ میلیون بیمار دیابتی در دنیا وجود داشته باشد و تا سال ۲۰۳۵ این تعداد به رقم ۵۹۲ میلیون نفر برسد.
خبرگزاری فارس