آخرین مطلب

ماهی محاسن و مضرات آن بر مبنای طب سنتی

?دکتر علیان?

 ? فواید مصرف ماهی ?

?? کباب ماهی تازه، اگر با رعایت شرایطی که قبلا ذکر شد، مورد مصرف افراد گرم مزاج که دارای معده گرم و قوی هستند قرار گیرد دارای منافع زیادی است از جمله ? :

? سریع‌‌الهضم است.

? تولید اخلاط صالح می کند.

? رطوبت بخش و چاق‌کننده بدن است و لذا برای چاق شدن افراد دارای مزاج گرم و خشک مناسب است.

? تولید‌ منی را افزایش می دهد.

? شیر را زیاد می کند.

? میل جنسی و قدرت نعوظ را قوّت می بخشد.

? بیماری های ناشی از گرمی زیاد مانند زردی، برخی انواع سرفه ها، اسهال های صفراوی و … را درمان می کند.

?? مضرات مصرف ?

? ماهى تازه، بلغم آبکى به وجود می آورد؛ اعصاب را سست می کند و تنها با معده ه‏ایى سازگار است که بسیار گرم باشد.

? خوردن ماهى سرخ کرده سبب مشکلاتی برای چشم مى‏ شود:

? امام باقر علیه السلام:« إنَّ هذَا السَّمَکَ لَرَدی‏ءٌ لِغِشاوَهِ العَینِ: ماهى براى پرده چشم، بد است.»

? امام کاظم علیه السلام: «السَّمَکُ الطَرِیُّ یُذیبُ شَحمَ العَینَینِ: [پیوسته خوردنِ‏] ماهى تازه، پیهِ چشمان را ذوب مى‏ کند.»

?? گوشت ماهی برای این گونه افراد بسیار زیان‌آور است ?:

? صاحبان مزاج سرد و تر(افراد بلغمی) به ویژه اگر چاق باشند.

? تر دِماغان مثل کسانی که دچار ضعف حافظه و فراموشی هستند، افراد دچار آلزایمر، افسردگی و ….

? کسانی که معده بلغمی و سردی دارند و دچار نفخ، قراقر شکم، سوء هاضمه، ترش کردن و … هستند.

? افرادی که دچار بیماری های بلغمی و سرد هستند( انواع بیماری های روماتیسمی، انواع قولنج گوارشی، لک و پیس و …)

? کسانی که دچار بیماری هایی هستند که اخلاط غلیظ و فاسد آنها را تشدید می کنند( بسیاری از بیماری های پوستی، انواع آسم و تنگی نفس، انواع آلرژی و …)

? افراد دچار بواسیر: ماهی، و به ویژه ماهی شور و نمک سود، به دلیل تولید اخلاط غلیظ، از غذاهایی است که در ایجاد یا تشدید بواسیر دخالت دارد

??مداومت در خوردن ماهی، در مناطقی که عادت به خوردن آن نیست؛ سبب ضعف معده و موجب برص(لک و پیس) و استسقاء(آب آوردن شکم یا بدن) می‌شود. بنابراین، مداومت بر خوردن ماهی، جز در مناطق شمالی و جنوبی ایران و برخی مناطق مجاور دریاچه ها و رودخانه های حاوی ماهی، ممنوع است.