? گیاهخواری در اسلام?
در اسلام گیاهخواری و نخوردن گوشت حرام نیست ؛ بنابراین انسان می تواند در تمام عمر نیز از آن اجتناب نماید ، اما بدن به گونه ای است که به مواد غذایی مختلف و از جمله گوشت و گیاه احتیاج دارد.
روایات فراوانی در ستایش از بسیاری از گیاهان و محصولات کشاورزی و میوه ها و خواص آنها داریم اما از گوشت خواری هم نهی نشده بلکه در مواردی که لازم باشد تشویق هم شده است.
امیرالمؤمنین فرمود:«بر شما باد بر مصرف کردن گوشت، زیرا گوشت بدن را فربه مى کند. هر کس چهل شبانه روز گوشت نخورد، اخلاقش بد مى شود.» (۱)
باز فرمود: «هنگامى که دچار ضعف شدید، گوشت با شیر بخورید. خداوند این دو را مقوىّ بدن قرار داده است»(۲)
امام صادق(ع)فرمود:«پیامبر(ص) گوشت مى خورد»(۳).
پیامبرفرمود: «هر کسى چهل روز براو بگذرد و گوشت نخورده باشد, قرض کند و گوشت بخرد و بخورد»(۴)
امام صادق (ع)فرمود: «گوشت با شیر غذاى انبیای الهی بوده است »(۵).
امام رضا(ع) به خدمتکار خود فرمود: قسمت جلوی گوسفند (دست و سینه ) خریداری کن و قسمت های آخر بدن گوسفند را خریداری مکن، زیرا قسمت جلوی بدن سالم تر از قسمت عقب گوسفند است .»(۶) بنابراین در اسلام استفاده از گوشت حیوانات سفارش شده است.
در عین حال در برخی روایات از زیاده روی در گوشت خوردن مذمت شده مثلا آمده است: شکمتان را قبرستان مرده ها نکنید ؛ یعنی زیاد گوشت نخورید .
در شرح زندگانی امیر المومنین (ع) آمده است : «لا یأکل اللحم إلا قلیلا و یقول لا تجعلوا بطونکم مقابر الحیوان ؛ کم گوشت می خورد و می فرمود: شکمتان را قبر حیوان قرار ندهید»(۷)
پی نوشت ها:
۱. شرح نهج البلاغه ،ج۱ ،ص۶۰.
۲.همان.
۳. همان .
۴.همان ، ص ۶۵
۵.همان ، ص ۶۸
۶.همان ،ص ۷۵.
۷. همان، ص ۲۷
?آنتی بیوتروریسم
@antibioterorism_asli