آخرین مطلب

شیر مادر با نگاه طب سنتی چگونه زیاد و کم می شود

افزایش دهنده های عمومی شیر مادر :

سیاه دانه ( مزاجش خیلی گرم و خشک ) : پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمودند : سیاهدانه داروی هر دردی است به جزء مرگ  . و از نظر طب سنتی خوردن سیاهدانه زیاد کننده شیر است و لیکن برای گرم مزاجان مضر است .

امام صادق علیه السلام فرمودند:اگرزنی شیرده به کودک ، آیات سوره یس را هفت بار با زعفران وگلاب بنویسد و بشوید ودر هفت روز بخورد شیر او زیاد میگردد .

تغذیه های مفید و موثر :  سبزی ریحان – رازیانه با ترنجبین یا شیر خشت – شیر گرم کرده و جوشانده – تخم رازیانه ( گرم و تر )  – انیسون سبز ( گرم و خشک ) – شنبلیله ( گرم و خشک ) – مصرف مایعات زیاد طبیعی –  پستان مکیدن زیاد توسط کودک  – عسلاب متناسب با مزاج بدن مادر و کودک – شیر بادام – آب میوه خانگی – دمنوش بذر شوید با رازیانه و اندکی عسل – مادر سیر غذا نخورد تا شکم او و کودک نفخ نکند – اسفناج – زیره سبز – بادام زمینی – گرده گل زنبور عسل – رویال عسل – تره – جو دوسر – عسل یونجه– زیره سیاه – خربزه پس از دو ساعت بعد غذا ( برای گرم مزاجان تا حدودی مضر ) – آب نخود – گیاه یولاف ( معتدل و مایل به خشکی )- علف چای ( گرم و خشک ) – * عاقرقرحا ( گرم و خشک ) –  انغوزه ( گرم و خشک ) .

شیر مادر با نگاه طب سنتی چگونه زیاد و کم می شود

افزایش دهنده های عمومی شیر مادر :

سیاه دانه ( مزاجش خیلی گرم و خشک ) : پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمودند : سیاهدانه داروی هر دردی است به جزء مرگ  . و از نظر طب سنتی خوردن سیاهدانه زیاد کننده شیر است و لیکن برای گرم مزاجان مضر است .

امام صادق علیه السلام فرمودند:اگرزنی شیرده به کودک ، آیات سوره یس را هفت بار با زعفران وگلاب بنویسد و بشوید ودر هفت روز بخورد شیر او زیاد میگردد .

تغذیه های مفید و موثر :  سبزی ریحان – رازیانه با ترنجبین یا شیر خشت – شیر گرم کرده و جوشانده – تخم رازیانه ( گرم و تر )  – انیسون سبز ( گرم و خشک ) – شنبلیله ( گرم و خشک ) – مصرف مایعات زیاد طبیعی –  پستان مکیدن زیاد توسط کودک  – عسلاب متناسب با مزاج بدن مادر و کودک – شیر بادام – آب میوه خانگی – دمنوش بذر شوید با رازیانه و اندکی عسل – مادر سیر غذا نخورد تا شکم او و کودک نفخ نکند – اسفناج – زیره سبز – بادام زمینی – گرده گل زنبور عسل – رویال عسل – تره – جو دوسر – عسل یونجه– زیره سیاه – خربزه پس از دو ساعت بعد غذا ( برای گرم مزاجان تا حدودی مضر ) – آب نخود – گیاه یولاف ( معتدل و مایل به خشکی )- علف چای ( گرم و خشک ) – * عاقرقرحا ( گرم و خشک ) –  انغوزه ( گرم و خشک ) .

خربزه ( معتدل و تر – گرم و تر ) : خربزه را قبل از غذا بخورید تا شیر زیاد شود . بیماران گوارشی ، دیابتی و کودکان اسهالی از خوردن خربزه بپرهیزند .

ختمی کوچک ( پنیرک ) ( سرد و تر )   : نوشیدن خیسانده و یا دم کرده ملایم گل ، برگ ، تخم و ریشه ختمی زیاد کننده ترشح شیر می باشد .

خلر ( سرد و خشک ) : خلر را کمی پخته و آب آن را بخورید که ترشح شیر را زیاد می کند. خوردن خلر مضر برای اعصاب و باعث سر درد میشود و یا خوردن دانه های خلر مسهل قوی بوده و فلج اعضاء را می آورد و باعث کمر درد و غیر ارادی شدن ادرار میگردد.

شقایق ( گرم و خشک ) : خوردن سوپ جو که در آن ساقه و برگ شقایق نیز پخته شده باشد مدر شیر است .

رازیانه ( گرم و تر ) : رازیانه جزء بذرهای اربعه است ( زیره – گشنیژ- انیسون – رازیانه ) ، ۳۰ گرم تخم رازیانه را شسته و نیم کوب کرده و در یک لیتر آب به مدت یک دقیقه جوشانده و ده دقیقه بگذارید دم بکشد آن را صاف کرده و با شکر شیرین کنید و بنوشید ترشح شیر مادر را زیاد می کند و این شیر برای کودک زود هضم ، خوش بو و بدون نفخ است . خوردن زیاد رازیانه مضر گرم مزاج ها بوده و باید با سکنجبین خورده شود و مردان بایستی از خوردن عرق رازیلنه بشدت پرهیز کنند .

روناس ( گرم و خشک ) : خوردن روناس با عسل ترشح شیر را افزایش می دهد  . زیاد خوردن روناس مضر مثانه است و باید آنرا با کتیرا خورد .

جو ( سرد – خشک ) : برای سرد مزاجها مضر بوده و بایستی با شکر خورده شود . مادری که شیرش رقیق شده است بایستی ۲۰ گرم جو پوست کنده را نیم ساعت جوشانده و آب آن را صاف کرده و پس از سرد شدن با عسل شیرین کرده و در طول روز به مادر بدهید تا شیر او پر مایه و غلیظ و مقوی شود .

سبزی گشنیز ( سرد و خشک ) : خوردن دم کرده و یا پودر تخم گشنیز ، شیر افزا است .

گندم ( کمی گرم و کمی خشک ) :اگر نشاسته را با رازیانه بخورید ترشح شیرزیادمی شود. ( خوردن گندم نفاخ و دیر هضم است و بایدآن را با شیرینی یا نمک خورد. )

*پنج انگشت ( گاهی گرم و خشک و گاهی سرد و خشک ) : خوردن میوه پنج انگشت تند و بویی شبیه فلفل دارد و مخدر است و با فلفل کوهی خوردن ترشح شیر را زیاد می کند.

*ترتیزک ( گرم و خشک ) : خوردن برگ و یا تخم ترتیزک ترشح شیر را زیاد می کند .

*انیسون ( گرم و خشک ) : مادر شیرده اگر انیسون بجود و بخورد شیرش زیاد شده و هم ازطریق اثری که بر شیر می گذارد مانع دل درد ، دل پیچه و نفخ کودک میشود .

نارگیل ( گرم و خشک ) : خوردن نارگیل باعث ازدیاد ترشح شیراست . ( نارگیل اگر بدون شکر و یا عسل خورده شود باعث انسداد مجاری بدن شده و دیر هضم است و خلط غلیظ تولید می کند . اما خوردن شیر نارگیل باروری زن و مرد را کاهش می دهد .)

نخود سبز ( سرد و تر ) : خوردن نخود فرنگی شیر افزاست  .( اسراف در خوردن آن مردان را عقیم و زنان را نازا می کند و مانع تلقیح اسپرم و تخمک و مانع رشد مخاط پوششی رحم می شود .)

کتان ( گرم و خشک ) : اگر تا چند روز ، روزی پنج گرم تخم کتان خورده شود زیاد کردن ترشح شیر مفید است  . ( خوردن زیادی آن برای دید چشم مضر است و باید با گشنیز خورد .)

مقل ازرق یا ملک ازرق ( گرم و خشک ) : مقل ازرق خالص ( براق ، لزج ، چسبنده ، نرم ، خوشبو ، تلخ و حل شدن فوری در آب ) بهترین آن زرد رنگ است . اگر به مدت دوهفته هر شب پیش از خواب دو تا یک گرم مقل ازرق را بخورید زیاد کننده شیر است   . ( زیاد خوردن آن مضر برای کلیه است وخوردن زیاد آن برای زنان حامله باعث سقط جنین میشود و رافع شدید بواسیر است .)

ناخونک یا اکلیل الملک ( گرم و خشک مایل به اعتدال ): اگر ناخونک را با انجیر دم کرده و با عسل شیرین کنید و بنوشید باعث افزایش شیر میگردد .

تغذیه های مضر برای مادر شیر ده :

نوشابه های رنگی ، فست فودها ، رب گوجه فرنگی کارخانه ای ، بیسکویت جات ، تغذیه های دارای مواد کارخانه ای  ، شکلات ها .

تغذیه های زیاد کننده شیردر مادران صفراوی مزاج :

تخم کدو ، تخم خربزه ، تخم هندوانه ، ماهی دریا ، اسفناج .

کاهو ( سرد و خشک ) : خوردن تخم کاهو شدیدا” شیر افزاست . (مصرف کاهوی زیاد در سرد مزاجها باعث فراموشی ، ضعف قوه باء ، ضعف حافظه و ضعف دید چشم می شود .)

تغذیه های زیاد کننده شیردر مادران بلغمی مزاج :

شیر تازه ، تخم سبزی شنبلیله ( گرم و خشک ) ، بادیان ( همان انیسون سفید با مزاج گرم ) ، ماء الشعیر بدون گاز ، شیره انگور و توت – چند دانه اسفند شسته (خیلی گزم وخشک ) .

کم کننده هاى ترشح شیر مادر به علل بیماریها :

جو ( سرد و خشک ) : خوردن آرد و یا نان جو داروی مفید برای کاهندگی ترشح شیر است . برای سرد مزاجها مضر بوده و بایستی با شکر خورده شود .

مصرف قرص ضد بارداری ، کاهو ، عدس ، سرکه ، آب لیمو ، آب سماق ، ریحان کوهی ، تخم شربتی و از نظر طب سنتی ، مخلوط آرد عدس با برگ له شده کلم را بر پستان ضماد کنید اگر فوران شیر داشته باشد ترشح شیر را کم می کند و اگر شیر در پستان بند آمده باشد به جریان می افتد  . زیاد خوردن عدس غلیظ کننده خون است و باید آنرا با روغن کنجد خورد ).

کافور ( سرد – خشک ) : خوردن کمی کافور کاهنده ترشح شیر است . (کافور کمی سمی و مصرف زیادی آن خطرناک است و مقدار مصرف آن در هر روز فقط نیم گرم است . بوئیدن مداوم آن مورا سپید کرده و باعث پیری زود رس ، قطع نسل ، قطع اشتها ، تولید سنگ مثانه و کلیه می شود . خوردن کافور برای سرد مزاجها مضر معده بوده و کاهنده نیروی جنسی است و باید آن را با داروهای گرم مثل ادویه و روغن بنفشه خورد . دوروش شناسائی خلوص کافور : اگر کافوررا روی یخ آتش بزنید باید مثل شمع بسوزد و تمام شود و یا اگر کافور را روی شیشه و شیشه را روی شعله بگذارید باید کاملا” تبخیر شده و چیزی باقی نماند.)

کلپوره ( مریم نخودی – گرم  و خشک ) : اگر خیسانده آن را بر پستان ضماد کنند شیر را بندمی آورد و اگر بر زخم های آن ضماد کنند التیام آور است ..

* مریم گلی ( گرم و کمی خشک ) : در زمان از شیر گرفتن بچه اگر این خیسانده را روی پستان بگذارند ترشح شیر را در پستان قطع می کند.